Autor |
Zpráva |
bitmap
|
Vít píše: Na začátku to bylo takhle, až později se udělali změny
Dílenská příručka, Andrt, 1989 ...
Tedy 135 136 nerozlišuje dlouhou nebo krátkou převodovku, tak jako to nerozlišuje L nebo LS (to je jen výbava), délku převodovky rozlišuje přání zákázníka při koupi, a úpravy výrobcem v rámci modelových roků
Boha, zahodte ty dilensky prirucky, vzdyt tam pisou nesmysly.
Buhvi kdy to psali, vubec bych se nedivil, kdyby pochazela nekdy z roku 87 nez Favorita pustili do vyroby. Pominu-li, ze 115 se vyrobily asi 4, tak 135 mely vzdy kratkou prevodovku.
Mam 135 z roku 91, byla tam kratka, kamos 135 92 taky kratka, nevidel jsem nikdy 135 s dlouhou prevodovkou.
Jinak, to "délku převodovky rozlišuje přání zákázníka " mi celkem spravilo naladu Ze by si v devadesatem roce cechoslovaci ve velkem naobjednavali Favority dle prani a pak z nudy a nedockavosti stanovali v dlouhych frontach pred prodejnami?
|
28.8.08, 10:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
FerdikF
|
bitmap píše: Vít píše: Na začátku to bylo takhle, až později se udělali změny
Tedy 135 136 nerozlišuje dlouhou nebo krátkou převodovku, tak jako to nerozlišuje L nebo LS (to je jen výbava), délku převodovky rozlišuje přání zákázníka při koupi, a úpravy výrobcem v rámci modelových roků Boha, zahodte ty dilensky prirucky, vzdyt tam pisou nesmysly. Buhvi kdy to psali, vubec bych se nedivil, kdyby pochazela nekdy z roku 87 nez Favorita pustili do vyroby. Pominu-li, ze 115 se vyrobily asi 4, tak 135 mely vzdy kratkou prevodovku. Mam 135 z roku 91, byla tam kratka, kamos 135 92 taky kratka, nevidel jsem nikdy 135 s dlouhou prevodovkou. Jinak, to "délku převodovky rozlišuje přání zákázníka " mi celkem spravilo naladu Ze by si v devadesatem roce cechoslovaci ve velkem naobjednavali Favority dle prani a pak z nudy a nedockavosti stanovali v dlouhych frontach pred prodejnami?
Já mám Formana 135 karbec z roku 93 a převodovka tam je dlouhá..........je fakt že neznám historii auta
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
28.8.08, 11:28 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Bitmape, vím přinejmenším o třech 135 s dlouhými kvalty, z nichž jedna je 100% bez zásahu z továrny. Ostatně deekay má to samý. Nesmysly tvrdíš ty, ne literatura.
|
28.8.08, 11:49 |
|
|
bitmap
|
Wow, to uz mame ctyri 135 s dlouhymi kvalty - to jsou asi ty sestavene dle prani zakaznika
|
28.8.08, 11:53 |
|
|
mazhor
|
No at je to jak chce, podle ceho teda poznam bud dlouhou, nebo kratkou prevodovku vytazenou z auta?
_________________ Škoda 125L, r.v. 89 na LPG
Škoda Favorit 136L, r.v. 90 na LPG
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
Aprilia Pegaso 650, r.v. 1998
|
28.8.08, 12:04 |
|
|
kwiko
|
bitmap píše: Wow, to uz mame ctyri 135 s dlouhymi kvalty - to jsou asi ty sestavene dle prani zakaznika
Nevidim problem. Favorit 135, r.v.91-zac 93 je dlha. Prevodovku totiz urcuje rok vyroby, motorizacia, verzia karoserie a v niektorych pripadoch krajina exportu (=prianie zakaznika) A to sa inak ako z literatury nedozviem.
FerdikF je jedina vynimka, ale sam uvadza ze to mohlo byt dielom ufonov.
Co by ste vraveli keby sme sa bavili o fracuzskych, alebo poviem to inak: Skoda v tom ma poriadok, lebo ma len dve moznosti
Dolezitejsie je, ako spoznat co je prevodovka zac. Znacky som taktiez hladal bez uspechu. Rozpoznaval som to podla rychlosti a otacok.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.8.08, 12:27 |
|
|
bitmap
|
mazhor píše: No at je to jak chce, podle ceho teda poznam bud dlouhou, nebo kratkou prevodovku vytazenou z auta?
Vzadu na skrini spojky, kousek od mista kam se pripojuje nahon tachometru mas vyrazeny nejaky pismena.
Jeste nez tam vyrazili ty pismena, tak tam bylo vzhuru nohama velmi jemne natisteny cislo. Kdyz mas stesti, tak rozeznas ktery cislo je posledni, kdyz ne, tak mas smulu, musis to rozebrat a spocitat zuby
Tusim ze 4 je kratka a 6 dlouha, ale ruku do ohne bych za to nedal a hledat se mi to nechce.
|
28.8.08, 12:45 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
bitmap píše: Wow, to uz mame ctyri 135 s dlouhymi kvalty - to jsou asi ty sestavene dle prani zakaznika
nie, obyc standard 135L, na motor co ma krutak nizsie je logicka dlhsia prevodovka...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
28.8.08, 12:56 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít píše: deekay píše: edit: strucne - dlha prevodovka je sprevodovana dobre pre dochodcov a diesel... a nebo pro ty, kteří umí s tím klackem na tunelu zahýbat když to je potřeba
...cim mi naznacujes ze neviem naco sluzi radiaca paka, to mi prijde dost hrube od cloveka ako ty...
spytaj sa wordyho ktory menil prevodovku za kratku ako mu ozilo auto a ci by chcel spat tu dlhu...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
28.8.08, 12:58 |
|
|
mazhor
|
Tak uz jsem konecne to cislo na prevodovce nasel! Kdyz se podivam smerem k nahonu tachometru, tak kousek nad nim smerem k predku auta je na jednom podlouhlym nalitku vyrazeny uplne slabounce cislo jakoby jehlickovou tiskarnou. Je to ale fakt sotva postrehnutelny. Ani sem ho nemoh precist a musel sem si na to posvitit baterkou. Odpovida presne rozmisteni jak je uvedeny v tabulce tady na prvni strance. Jen pred a za cislem nejsou vyrazeny ty znaky skoda co by tam podle tabulky mely byt. Takze i podle cisla sem poznal ze mam prevodovku dlouhou
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
|
28.8.08, 15:38 |
|
|
mazhor
|
FerdikF píše: bitmap píše: Vít píše: Na začátku to bylo takhle, až později se udělali změny
Tedy 135 136 nerozlišuje dlouhou nebo krátkou převodovku, tak jako to nerozlišuje L nebo LS (to je jen výbava), délku převodovky rozlišuje přání zákázníka při koupi, a úpravy výrobcem v rámci modelových roků Boha, zahodte ty dilensky prirucky, vzdyt tam pisou nesmysly. Buhvi kdy to psali, vubec bych se nedivil, kdyby pochazela nekdy z roku 87 nez Favorita pustili do vyroby. Pominu-li, ze 115 se vyrobily asi 4, tak 135 mely vzdy kratkou prevodovku. Mam 135 z roku 91, byla tam kratka, kamos 135 92 taky kratka, nevidel jsem nikdy 135 s dlouhou prevodovkou. Jinak, to "délku převodovky rozlišuje přání zákázníka " mi celkem spravilo naladu Ze by si v devadesatem roce cechoslovaci ve velkem naobjednavali Favority dle prani a pak z nudy a nedockavosti stanovali v dlouhych frontach pred prodejnami? Já mám Formana 135 karbec z roku 93 a převodovka tam je dlouhá..........je fakt že neznám historii auta
Tak to je zajimavy, v odkaze co jsem dal o kousek vejs se pise, ze vsechny formany mely stalej prevod 4,167..... tak jak to vlastne je?
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
|
19.9.08, 05:52 |
|
|
bosator
|
Řešil jsem tu kdysi něco obdobného. Dle mě, co uvádí literatura, není, v tomhle případě realitou. Mám favorita 135 karburátor vyr. 10/93 a mám 2400ot v 90km/h – převodový poměr 3,895 – převodovka je najisto původní, kamarád má taktéž 135 z 1/93 a to samé. Co jsem se setkal s krátkou převodovkou 4,167, tak pouze ve favoritech se vstřikováním, jak 135, tak 136. Nevím, jak to je u karburátoru 50kW, tam si myslím, že by mohla být taky krátká.
|
22.9.08, 21:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|