Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 19:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 pazvuky z převodovky nebo spojky 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tak to byl aspoň dobrodružný výlet za pohledem na šikmé ozubení pátého převodového stupně a já mám o něco lepší představu o tom, co to v tý převodovce vlastně je :) Jen nevim, jak tam naleju zpátky ten olej, takovou pididirkou... asi to přeleju do petky.

18.11.07, 18:20
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Na ten olej vem doma v kuchyni trychtýř :wink: . Kristensen měl na něm ještě přidělanej kus hadice, bylo to šikovnější.

18.11.07, 19:07
Hluchoň

Příspěvek 
do víčka od flašky s olejem díru, do díry hadičku, našroubovat na flašku, a šup s tím do převodovky, u první flašky do do dna díru, pak dno uříznout a použít místo trychtýře, díra ve víčku nemusí být úplně přesná, olej steče po hadičce kam patří

18.11.07, 21:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Čágos pánové tak zjištuji že mám stejnej problém,po nastartování ,chrastění při sešlápnuté spojce a po ohřátí motoru to přestane. Už jsem pomalu sháněl jinou převodovku. Po konzultaci s mím automechanikem mi bylo řečeno že je to normálmí, ale nemluvil o povolených hřídelích , ale že prý to dělá sinchron na pětce, takže o víkendu to asi pro sichr taky sundám a zkontroluji :shock:

19.11.07, 18:47
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
kovohemil píše:
Čágos pánové tak zjištuji že mám stejnej problém,po nastartování ,chrastění při sešlápnuté spojce a po ohřátí motoru to přestane. Už jsem pomalu sháněl jinou převodovku. Po konzultaci s mím automechanikem mi bylo řečeno že je to normálmí, ale nemluvil o povolených hřídelích , ale že prý to dělá sinchron na pětce, takže o víkendu to asi pro sichr taky sundám a zkontroluji :shock:

Počkej brzdi brzdi, pokud ti to dělá jak ty píšeš: "chrastění při SEŠLÁPNUTÉ spojce" tak to vypadá na spojkový ložisko, volná hřídel na pátým kole (tam je i ten sinchron kterej má na sobě takovou plechovou hvězdici a ta chrastí pokud se uvolní v předepnutí nebo pokud se povolí matka) chrastí když je spojka puštěná a když je opravdu povolená hřídel tak to chrastí na místě na volnoběh a i za jízdy ale většinou jen na 1-2-3 a ten hluk se ztišuje se zařazením vyššího kvaltu, a když dáš 4-5 tak by to v podstatě mělo uplně zmizet protože se dostanou do záběru poslední dvě kola který jsou na konci tech hřídelí a v podstatě ty konce hřídelí rozepřou že to přestane hrkat.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

19.11.07, 20:31

Příspěvek 
Velice se omlouvám ale přepsal jsem se, pochopitelně jak to čtu pořád dokola tak jsem to nakonec napsal blbě. při zmáčknuté spojce to nechrastí jen pokud jí povolím a přestaneto až se asi trochu zahřeje olej v převodovce.Přesně tak jak píšeš snažil jsem se dnes co nejrychleji v rámci studeného motoru zařadit 4 a pětku a vše se uklidnilo.Takže když to shrnu tak bych měl postoupit stejnou proceduru se sejmutím víka a následně dolejt novej olej :?:

19.11.07, 20:50

Příspěvek 
kovohemil píše:
Velice se omlouvám ale přepsal jsem se, pochopitelně jak to čtu pořád dokola tak jsem to nakonec napsal blbě. při zmáčknuté spojce to nechrastí jen pokud jí povolím a přestaneto až se asi trochu zahřeje olej v převodovce.Přesně tak jak píšeš snažil jsem se dnes co nejrychleji v rámci studeného motoru zařadit 4 a pětku a vše se uklidnilo.Takže když to shrnu tak bych měl postoupit stejnou proceduru se sejmutím víka a následně dolejt novej olej :?:
Eště jeden dotaz kolik se tam vejde oleje abych se no to připravil dík :shock:

19.11.07, 21:00

Příspěvek 
No ale musíš počítat s tím že taky se může stát že bude vše dotažený a jseš tam kde jseš (viz. Nepér + FerdikF). Jinak pokud chceš opravdu měnit olej v převodovce no tak ta procedůra s tím sundáním víka ty zabere tak zhruba půl hoďky navíc a oleje se tam vejde 2,4

19.11.07, 21:08

Příspěvek 
A co stím tedy asi měli nepér a ten....ferdik když se jim tato závada neprojevila :?:

19.11.07, 21:18

Příspěvek 
kovohemil píše:
A co stím tedy asi měli nepér a ten....ferdik když se jim tato závada neprojevila :?:

To už je v převodovce, může být načnutý ložisko, nebo něco vychozenýho. Pokud to teda opravdu řve v převodovoce když je to studený.

19.11.07, 21:25

Příspěvek 
Ono to horní kolo pětky je uložený otočně, tak to může chrastit tam, nebo to může bejt spojkový ložisko, který v menším zatížení chrastí...

19.11.07, 22:04
Profil ICQ

Příspěvek 
No známej mechanik říkal o chrastění nemazanýho sinchronu při studenejm startu , tak se ptám jestli může chrastit i když jsou hřídele na pevno stažený matkou , snad jsem se dobře vyjádřil,přesto všechno zkusím to víko , snad to do víkendu vydrží :shock:

19.11.07, 22:42

Příspěvek 
Mě to chrastí od té doby co to auto mám, budou to tři roky a najel jsem cca 50tis. km. Tak doufám, že to ještě jednou tolik vydrží, do tý doby půjde snad forman z baráku.
Chrastí jen pokud je chladno tak od 0 °C, v létě to není slyšet.

20.11.07, 07:22

Příspěvek 
pokud ti to dela jenom za studena tak je to vypinaci lozisko na spojce. pochybuju ze je to v prevodovce.

23.11.07, 17:27

Příspěvek 
Ale vždyt tady se to řeší ,že to lidem chrastí za studena ,jakmile se to ohřeje nebo procilguruje olej převodovkou tak to přejde.začne se to projevovat jakmile začne větší zima. ráno je to lepší ,protože je auto v garáži ,ale jakmile jsem v práci a tam celej den stojí tak to více chrastí.dnes mě kontaktaval konečně můj dvorní servismen a v pondělí na to jukne tak jsem zvědav jak to dopadne, protože aniž bych mu něco říkal tak sám začal mluvit o bočním víku co se tam skrývaj ty osy na dotáhnutí. budu referovat jak to dopadlo.

24.11.07, 00:38
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další