|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
fert.j
|
vymena skrine favo
jak nejrychlejs a nejjednodusejs vymenit skrin u fava v 1 cloveku?
|
14.4.08, 20:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: vymena skrine favo
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.4.08, 20:48 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
mozno ma favorit furgon
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
14.4.08, 21:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nebo myslí rychlostní skříň ?
dělal jsem to ve dvou ( s tátou), a trvalo to asi dvě hodiny, v jednom by to šlo asi pomaleji
jak na to, heverem jsem zvednul auto pod prahy narval na každou stranu dvě kola z fábky (185) aby to bylo výše, malinko se to na nich hopalo, tak jsem ještě podepřel předek. Pak tam je přístup úplně královský. Mělo by jít lehnout si pod auto (znám z vyprávění), převodovku na břicho - hrudník, není tak těžká a oddělat ji, pak opačneým způsobem než se přišroubuje aspoň trochu nasadit... já to dělal jinak, ležel jsem tam taky, ale převodovku jdem držel v pazourách a táta ji přišrouboval... nějakýho pomocníka na to snad seženeš
|
14.4.08, 21:25 |
|
|
fert.j
|
tak jsem to udelal sam prace na backoru a ve stare skrini se mi roztrhly satelity v diferaku:-D on neni delanej na trvalej beh a jeste ke vsemu na slalomech polnackach a jizdach zrucnosti:-/stava se...
|
16.4.08, 09:51 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak nám popiš trošku jak jsi to dělal, mě zajímá hlavně jak jsi tu děvku nasadil na motor a ještě přišrouboval
|
16.4.08, 10:59 |
|
|
Nepér
|
Já to umim taky sám nejdřív jsem to dělal s bratrem, nasadili jsme to a mě tam pak nějak zapadla ta páka nebo co, takže to muselo zase dolu a to už jsem zvládnul sám, dokonce jsem se se trefil z5. Měl jsem teda vyndaný poloosy, sundanej "telefon" a odpojený táhlo řazení, motor spuštěnej na jednom heveru na stranu a převodovku na druhým heveru s kolečkama, no a nějak jsem to tam trefil
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.4.08, 11:33 |
|
|
DRYVER
|
Vymenu prevodovky musi zvladnout jeden clovek i kdyby nechctel. Kdyz ti prevodovka sedne do tech futer a je v lamele, tak uz nevypadne a jen ji jednou rukou pridrzujes a druhou davas nejaky sroub.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
16.4.08, 12:11 |
|
|
Nepér
|
Přesně tak, ještě se hodí sundat startér, je to pak malinko lehčí.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.4.08, 12:15 |
|
|
fert.j
|
Vít píše: tak nám popiš trošku jak jsi to dělal, mě zajímá hlavně jak jsi tu děvku nasadil na motor a ještě přišrouboval
delal jsem to presne odle navodo v knize:odpijis prevodovku od prislusenstvi a tahel pak zvednes auto aby byly predni kola v lufte a sundas je a pak sundas spodni kulovej cep a vyndas poloosy ze skrine motor podepres heverem a povolis silentblok na prevodovce a spoustis to dolu a mas ji uz odsroubovanou a tada a je to dole .v knize pisou ze montas je opak demontaze ale ja jsme ji zved 4krat a uz jsem nemel silu ji nasadit tak jsem si ji povesim na kladku co mam v garazi a bylo to
|
16.4.08, 19:59 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já to budu zejtra dělat na felině
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.4.08, 20:08 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
fert.j píše: Vít píše: tak nám popiš trošku jak jsi to dělal, mě zajímá hlavně jak jsi tu děvku nasadil na motor a ještě přišrouboval delal jsem to presne odle navodo v knize:odpijis prevodovku od prislusenstvi a tahel pak zvednes auto aby byly predni kola v lufte a sundas je a pak sundas spodni kulovej cep a vyndas poloosy ze skrine motor podepres heverem a povolis silentblok na prevodovce a spoustis to dolu a mas ji uz odsroubovanou a tada a je to dole .v knize pisou ze montas je opak demontaze ale ja jsme ji zved 4krat a uz jsem nemel silu ji nasadit tak jsem si ji povesim na kladku co mam v garazi a bylo to
postup je jasný, mě šlo spíš o ten krok zvednout a nasadit..., to mě totiž taky moc nebavilo... akorát moto jsem neměl podepřený heverem, ale v motorovým prostoru hrazdu a na ní visel
|
17.4.08, 10:17 |
|
|
fert.j
|
Vít píše: fert.j píše: Vít píše: tak nám popiš trošku jak jsi to dělal, mě zajímá hlavně jak jsi tu děvku nasadil na motor a ještě přišrouboval delal jsem to presne odle navodo v knize:odpijis prevodovku od prislusenstvi a tahel pak zvednes auto aby byly predni kola v lufte a sundas je a pak sundas spodni kulovej cep a vyndas poloosy ze skrine motor podepres heverem a povolis silentblok na prevodovce a spoustis to dolu a mas ji uz odsroubovanou a tada a je to dole .v knize pisou ze montas je opak demontaze ale ja jsme ji zved 4krat a uz jsem nemel silu ji nasadit tak jsem si ji povesim na kladku co mam v garazi a bylo to postup je jasný, mě šlo spíš o ten krok zvednout a nasadit..., to mě totiž taky moc nebavilo... akorát moto jsem neměl podepřený heverem, ale v motorovým prostoru hrazdu a na ní visel
hever nebo hrazda to je sumak ucel sveti prostredky.ted pujdu rozlousknou tu starou skrin a jsem zvedavej co na me vyskoci ale nejspis ro jsou rozlamany satelity
|
17.4.08, 10:24 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
hele a když už jsme u toho louskání skříně, mám doma svoji bejvalou, vypadávala dvojka, jinak OK, tenkrát mě někdo říkal, že to bude ohnutá vidlička nebo co, co když ji rozlousknu, a případně vyměním nebo opravím? dotyčný díl (je k sehnání?), dám ji do kupy potom - nemám žádný speciální vybavení na převodovky, jen obyčejný nářadí na šroubování apod
Naposledy upravil Vít dne 17.4.08, 11:05, celkově upraveno 1
|
17.4.08, 10:51 |
|
|
fert.j
|
Vít píše: hele a když už jsme u toho louskání skříně, mám doma svoji bejvalou, vypadávala dvojka, jinak OK, tenkrát mě někdo říkal, že to bude ohnutá vidlička nebo co, co když ji rozlousknu, a případně vyměním nebo opravím? dotyčný dýl (je k sehnání?), dám ji do kupy potom - nemám žádný speciální vybavení na převodovky, jen obyčejný nářadí na šroubování apod
tak sehnat se da vsechno ale zatim nevim kde asi dystak srotak ale nevim ja mam taky obycejny naradi + kladivo
|
17.4.08, 11:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|