|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
škoda Rapid 120 problém při řazení
Autor |
Zpráva |
Oggiee
|
škoda Rapid 120 problém při řazení
Ahoj všem,
mám problém při řazení, po výměně 4q za 5q ( bez jinak nutného řezání atd, díky tomu, že mám Mko ) Nejde mi pořádně zařadit 5tka a zpátečka ( jdou šíleně ztuha ) jako kdyby se to někde příčilo, ale hadice ani bovdeny nepřekáží, tyč je 5q kulisa taktéž a tyč ani hřídelka na převodovce ohlá není, nevím už vůbec čím by to mohlo být, kvalty jdou ( když se opravdu zabere ) a nevypadávají. Jen se to musí vyklonit monstrózní silou a to by být nemělo, prosím poradíte mi někdo? Nemůže to být v převodovce že ne?
|
26.4.08, 16:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
prevodovka predtym jazdila ako?
mohlo by to byt teoreticky sposobene gumenym silentblokom radenia, ktory bude moc otlaceny
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
26.4.08, 16:55 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: škoda Rapid 120 problém při řazení
Oggiee píše: Ahoj všem, mám problém při řazení, po výměně 4q za 5q ( bez jinak nutného řezání atd, díky tomu, že mám Mko ) Nejde mi pořádně zařadit 5tka a zpátečka ( jdou šíleně ztuha ) jako kdyby se to někde příčilo, ale hadice ani bovdeny nepřekáží, tyč je 5q kulisa taktéž a tyč ani hřídelka na převodovce ohlá není, nevím už vůbec čím by to mohlo být, kvalty jdou ( když se opravdu zabere ) a nevypadávají. Jen se to musí vyklonit monstrózní silou a to by být nemělo, prosím poradíte mi někdo? Nemůže to být v převodovce že ne?
Navrhoval bych rozpojit u prevodovky a zkusit jestli to dela v prevodovce nebo ne.
Mohla by to bejt pridrena nebo ohnuta hridel na razeni 5 a R.
Jinak vitej do klubu. Jsi tu druhy se 120R
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
26.4.08, 16:56 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
spojení mezi kulisou a táhlem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.4.08, 17:01 |
|
|
Oggiee
|
Re: škoda Rapid 120 problém při řazení
Viky píše: Navrhoval bych rozpojit u prevodovky a zkusit jestli to dela v prevodovce nebo ne. Mohla by to bejt pridrena nebo ohnuta hridel na razeni 5 a R. Jinak vitej do klubu. Jsi tu druhy se 120R Ahojík, jsem rád že sem ho sehnal v takovém stavu v jakém je:) Má sice pár vařenin, ale je tvrdej a tuhej:) A bohužel jeden děda co ho měl předemnou si nechal dělat motor FA a nechal karburátor na nějaký domorobo přírubě na sacích svodech Fáva samozřejmě sešikměně a nemluvím o prasácky opravené 4q převodovce, proto následovala výměna za 5q a teď sem na tom takhle vyhořel:( Máš pravdu, zkusím sundat táhlo a zařadit 5 a zpátečku, jestli to nepůjde, vezmu tu převodovku a omlátím ji tomu frajerovi co říkal, že je "zaručeně" v pořádku o hlavu. A kdyby to nebylo tím ,tak mě už nic víc nenapadá, pohybu tyče nic nepřekáží:( Achjo, jinak sem také rád že máš 120R je jich už požehnaně málo:) ventYl píše: prevodovka predtym jazdila ako?
mohlo by to byt teoreticky sposobene gumenym silentblokom radenia, ktory bude moc otlaceny
Ahoj ventYle tahle kupovaná převodovka byla předtím také v Rapidu a "prý" jezdila dobře, táhlo a silentblok na táhlu řazení je nové, mám ale pocit, že to není gumové, ale plastové:( Já měl původně 4q a ten byl totál zničený, ale jel, když si našel rychlost:) Tohle je nejzáhadnější záhada, proč to nejde, je to opravdu jako kdyby tomu něco brutálně vadilo, ale nevím opravdu co, ostatní Q jdou v pořádku 1234, ale jen tyhle dva tam na tu stranu musím vrážet opravdu silou ( i do boku na neutrálu se doprava musí vyvinout značná síla ), když je zařadím tak jede auto spolehlivě, špatně se i vyndavaj ( respektive zpátečka ) a to jak u rozeběhnutého motoru tak i když auto stojí
|
26.4.08, 18:03 |
|
|
ventYl
|
treba to tlacit silou aj doboka, alebo len aby to tam zapadlo? ak to tam treba silou tlacit do boka, tak pravdepodobne bude nejaka vada v kulise radenia, alebo po ceste v tiahle. Ten plastovy "silentblok" sa moc vysolichat nemoze, vole by mat nemal, on sa radsej zlomi. skus preverit ulozenie kulisy v tuneli a ci jej nieco v tuneli nevadi.
ta sikma podlozka na favoritacky motor nie je nic divne, to sa robi bezne pri zastavbe favoritackeho motora, ak nezozenies 136tkove sanie pre sedan.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
26.4.08, 19:01 |
|
|
Oggiee
|
ventYl píše: treba to tlacit silou aj doboka, alebo len aby to tam zapadlo? ak to tam treba silou tlacit do boka, tak pravdepodobne bude nejaka vada v kulise radenia, alebo po ceste v tiahle. Ten plastovy "silentblok" sa moc vysolichat nemoze, vole by mat nemal, on sa radsej zlomi. skus preverit ulozenie kulisy v tuneli a ci jej nieco v tuneli nevadi.
ta sikma podlozka na favoritacky motor nie je nic divne, to sa robi bezne pri zastavbe favoritackeho motora, ak nezozenies 136tkove sanie pre sedan.
Silou doboku a to opravdu velkou, i na zapadnuti se neda moc dobre trefit, protoze to na tu stranu klade opravdu velky odpor, koukali jsme do tunelu, neprekazi tam nic, zitra zkusim sundat to tahlo a zkusim zaradit rovnou na prevodovce a uvidime, jestli to nebude delat, tak nevim kde pak bude chyba, jestli to nepujde na prevodovce, tak je to jasne...
|
26.4.08, 19:19 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Oggiee píše: Silou doboku a to opravdu velkou, i na zapadnuti se neda moc dobre trefit, protoze to na tu stranu klade opravdu velky odpor, koukali jsme do tunelu, neprekazi tam nic, zitra zkusim sundat to tahlo a zkusim zaradit rovnou na prevodovce a uvidime, jestli to nebude delat, tak nevim kde pak bude chyba, jestli to nepujde na prevodovce, tak je to jasne...
Este to muze bejt kulisa.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
26.4.08, 19:25 |
|
|
ventYl
|
Oggiee píše: ventYl píše: treba to tlacit silou aj doboka, alebo len aby to tam zapadlo? ak to tam treba silou tlacit do boka, tak pravdepodobne bude nejaka vada v kulise radenia, alebo po ceste v tiahle. Ten plastovy "silentblok" sa moc vysolichat nemoze, vole by mat nemal, on sa radsej zlomi. skus preverit ulozenie kulisy v tuneli a ci jej nieco v tuneli nevadi.
ta sikma podlozka na favoritacky motor nie je nic divne, to sa robi bezne pri zastavbe favoritackeho motora, ak nezozenies 136tkove sanie pre sedan. Silou doboku a to opravdu velkou, i na zapadnuti se neda moc dobre trefit, protoze to na tu stranu klade opravdu velky odpor, koukali jsme do tunelu, neprekazi tam nic, zitra zkusim sundat to tahlo a zkusim zaradit rovnou na prevodovce a uvidime, jestli to nebude delat, tak nevim kde pak bude chyba, jestli to nepujde na prevodovce, tak je to jasne...
ak to nebude robit na prevodovke, tak je mozno blbo namontovane tiahlo, alebo tam naozaj niekde nieco prekaza a nie je to dobre vidno, mozno je kulisa pokrivena, alebo zle usadena (to neviem, ci je mozne, netusim, ako sa usadza).
|
26.4.08, 19:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|