Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 19:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Spojka? Převodovka? Divnej zvuk... 
Autor Zpráva

Příspěvek Spojka? Převodovka? Divnej zvuk...
Takže moje felinka 1.6MPi mi trochu zlobí.... ale nevím co to je, jestli to vůbec něco je.... Když třeba jedu na zpátečku a mám otevřený okýnko a sešlápnu spojku, tak jak ji došlápnu na podlahu, tak to udělá ten onen divný zvuk...poté zase se rozjedu trochu na zpátečku a zase sešlápnu spojku a u podlahy až je pedál až došlapuju úplně tak zase ten zvuk, jak mám otevřený to okýnko, tak je to slyšet někde z motoru asi z převodovky.... Víte co to je? Co to značí a, je nutné to řešit nebo se to dá nechat být až tomu něčemu zkončí životnost?

A ještě taková podootázečka... když se mění spojka musí se nebo mění se i převodový olej?

1.5.08, 17:54
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
A ještě bych dodal, že když jedu hlavně na jendičku a dvojku a sešlápnu spojku a furt jedu třeba pomaleji, tak jeslyšet takovej zvuk takový šolíchání, jak vyřadím je klid... To by mohlo být co?

1.5.08, 17:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
tak jeslyšet takovej zvuk takový šolíchání, jak vyřadím je klid... To by mohlo být co?

Profesionalni deformace :lol: :lol: :lol:

1.5.08, 20:10

Příspěvek 
DRYVER píše:
Jura píše:
tak jeslyšet takovej zvuk takový šolíchání, jak vyřadím je klid... To by mohlo být co?

Jo? Co to znamená?

1.5.08, 20:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
DRYVER píše:
Jura píše:

Jo? Co to znamená?

Ze resis kazdou moznou zmenu zvuku a hned to davas za vinu nejake zavade. To se musis naucit ignorovat :lol: :lol:

1.5.08, 20:18
Hluchoň

Příspěvek 
Co to znamená? To je jednoduchý, pořád hledáš aby to bylo co nejlepší a až kolikrát i sebemenší zaskřípání považuješ za problém... no to znám, malinko to divně zavrčí a koumám co to je

1.5.08, 20:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo tak přesně takovej sem..... Takže si asi nemám dělat starosti co teda? Budu jezdit dokud se to nevysere.... Ale tyto situace nemám moc rád..za poslední měsíc už mě autí nechalo dvakrát ve štychu a to, že jednou kixnul rozdělovač a podruhé spínačka.... Já nerad tyto situace:)

1.5.08, 21:13
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
tam je pitomý, že si vůbec neumím představit ten jev, který teď popisuješ, asi nebudu sám, no a pak víme houby

1.5.08, 21:39
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Možná je to pitomost, ale nemáš špatně seřízenou spojku? Napadá mě, že by při sešlápnutí spojkového pedálu na podlahu bylo spojkové ložisko tak moc vysunuté, že by došlo ke kontaktu něčeho s něčím (ale zda je to možné nevím). Pokud ti spojka zabírá vysoko, tak bych to trochu povolil, možná bude po problému. Také mě napadá, že ten zvuk může dělat i spojková lamela, která v dostatečně velkém prostoru začne nějakým způsobem kmitat mezi setrvákem a přítlačákem.

1.5.08, 22:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Vít píše:
tam je pitomý, že si vůbec neumím představit ten jev, který teď popisuješ, asi nebudu sám, no a pak víme houby

Takže jednoduše.... pomaličku jedu na dvojku po parkovišti a sešlápnu spojku (rychlost furt zařazená) tak to hučí trochu jakmile vyřadím je ticho. Další věc je ta, že couvu na zpátečku a furt lechtám plyn spojka plyn spojka (při parkování třeba) Ale dycky jak to lechtám a sešlápnu ten pedál, tak se ozve zvuk...nevím k čemu bych to přirovnal...asi jako by na spojkovým pedálu byla tyč a dycky jak šlápnu na spojku, tak ta tyč se zaryje trochu do kýblu plnýho šroubů (podotýkám ale, že až je pedál skoro na zemi na konci chodu). Všimnul sem si toho na tu zpátečku a asi ještě to děla ná jedničku a dvojku a je docelá možný, že na všechny rychlosti jen potom už jedu rychle a neslyším to při tom sešlápnutí....Snad už pochopitelné

1.5.08, 22:23
Profil ICQ

Příspěvek 
fatal píše:
Možná je to pitomost, ale nemáš špatně seřízenou spojku?

Spojka se na facku, ani na felde neda serizovat. Jedine co zmenis je vyska spokloveho pedalu

1.5.08, 22:26
rejpal

Příspěvek 
Ještě mě napadlo špatné spojkové ložisko. Nejsem si jistý, jaké je u Fel 1.6, ale u stodvácy dělalo špatné ložisko při sešlápnutí spojky pěkný rachot...

1.5.08, 22:26
rejpal

Příspěvek 
DRYVER píše:
Spojka se na facku, ani na felde neda serizovat. Jedine co zmenis je vyska spokloveho pedalu

To už jsem někde četl, ale když jsem to zkoušel na svém fávu, tak jsem si změny výšky pedálu nevšiml a záběr jsem posunul kam jsem chtěl... :roll:

Dodatek: Ale pokud by měl příliš vysoko pedál, tak by při stlačení na podlahu bylo ložisko více vysunuté, než má být, takže ta moje úvaha tímto úplně nepadá, ne?

1.5.08, 22:29

Příspěvek 
No ono něco takovýho jako ložisko to bude...zkrátka něco kolem té spojky tam dosluhuje asi...mě de taky o to, jestli když se to něco posere úplně (ložisko lamela přítlačák) jestli se tím může posrat něco úplně jinýho o dost dražšího anebo jestli tahle nějaká část o sobě dá potom hlasitě vědět...vyměň mě do 100km:) aniž by se něco moc posralo

1.5.08, 22:44
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Podle mého názoru ti to dá v nejhorším případě vědět, že dál nepojedeš. Pokud to nedělá ložisko v převodovce, tak se může poškodit snad jen spojka - ložisko, přítlačák, lamela. Ale neber to prosím jako jistou věc, nerad bych, abys na mě spoléhal a pak litoval.

1.5.08, 22:59
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další