pazvuky z převodovky nebo spojky
Autor |
Zpráva |
matthiast
|
pazvuky z převodovky nebo spojky
Prosím o pomoc, po nastartování š. favorita se ozývá drnčení z převodovky, nebo ze spojky nevím. podotýkám, že je to za studena jak je to teplé, tak na pohodu. Nejaká rychlá pomoc, co s tím? dík
|
7.11.07, 08:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: pazvuky z převodovky nebo spojky
matthiast píše: Prosím o pomoc, po nastartování š. favorita se ozývá drnčení z převodovky, nebo ze spojky nevím. podotýkám, že je to za studena jak je to teplé, tak na pohodu. Nejaká rychlá pomoc, co s tím? dík
toš ochladilo se nový PP 80 a přípravek lubrifilm do převodovky. to ti vrže pětka v převodovce miloš
|
7.11.07, 12:59 |
|
|
Lukáš
|
Kdyby tam to co pises nedal tak vadi to krom toho ze to bude dal vrzat a klepat? DIk
|
7.11.07, 15:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lukáš píše: Kdyby tam to co pises nedal tak vadi to krom toho ze to bude dal vrzat a klepat? DIk
no a cos mu poradil ty, už víš jak to opadne po aplikaci nového mazání, budeš asi borec miloš
|
7.11.07, 18:28 |
|
|
Lukáš
|
Jsem se chtel jen zeptat jestli to je nutne menit... protoze mi to taky tak vrze a klepe.. ale nechce se mi to menit.. vsak kdyby to muselo byt vymenene bo to ted speje ke zniceni tak bych se do toho pustil.. a na to se te prave ptam
|
7.11.07, 19:23 |
|
|
Kristensen
|
Žádnou pp80 ani lubrifilm, stačí vypustit olej, sundat boční víko dotáhnout obě hřídele natvrdo a nalejt novou W75 a je klid, největší problem u těhle převodovek je právě studenej start, chyba je když někdo auto natočí a nechá ho 5 minut vrčet na místě, je potřeba po startu ihned jet jinak se prostě ty pětkový kola na místě točej v podstatě nasucho. Ještě nejdřív vyzkoušej kdy to dělá, pokud to chrčí když máš spojku puštěnou (nesešláplou) tak je to právě volná hřídel. Pokud to dělá když se o ni jen opřeš nohou do místa kdy začíná mít odpor nebo ji máš uplně sešlápnutou tak je to většinou spojkový ložisko.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.11.07, 19:30 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: Žádnou pp80 ani lubrifilm, stačí vypustit olej, sundat boční víko dotáhnout obě hřídele natvrdo a nalejt novou W75 a je klid, největší problem u těhle převodovek je právě studenej start, chyba je když někdo auto natočí a nechá ho 5 minut vrčet na místě, je potřeba po startu ihned jet jinak se prostě ty pětkový kola na místě točej v podstatě nasucho.
No jo to si vyber taky to je hrozny, kdyz to nakopnes a vyjedes trpi motor, kdyz pockas s nakopnutym motorem tak trpi prevodovka ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.11.07, 19:33 |
|
|
Kristensen
|
Lukáš píše: Jsem se chtel jen zeptat jestli to je nutne menit... protoze mi to taky tak vrze a klepe.. ale nechce se mi to menit.. vsak kdyby to muselo byt vymenene bo to ted speje ke zniceni tak bych se do toho pustil.. a na to se te prave ptam
zaručeně se to postupem času zhoršuje a zhoršuje, může dojít i k tomu že se poškodí obal převodovky nebo boční víko a hřídele ale to je otázka cca 100 000km Jednu takovou jsem tady už měl prostě ty kola i s matkou spadly povyjely ložiska ohnula se hřídel, majitel tvrdil že už mu chrastila 8 let a pořád to bylo znatelnější, v servise mu řikaly že to je normální že to ty převodovky dělaj, tak jezdil až dojezdil, za těch 8 let najel nějakejch 106 000km a celkem to mělo přes 200 000.
To dotažení a zajištění je většinou otázka 30 - 60 minut což si myslím že za to stojí a dá se to docela přesně určit tím stethoscopem nebo jak se to jmenuje, to je ten šlauf co nosej doktoři na krku akorát pro účely autodílny má dlouhou slabou tyčku.
|
7.11.07, 19:39 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: Kristensen píše: Žádnou pp80 ani lubrifilm, stačí vypustit olej, sundat boční víko dotáhnout obě hřídele natvrdo a nalejt novou W75 a je klid, největší problem u těhle převodovek je právě studenej start, chyba je když někdo auto natočí a nechá ho 5 minut vrčet na místě, je potřeba po startu ihned jet jinak se prostě ty pětkový kola na místě točej v podstatě nasucho. No jo to si vyber taky to je hrozny, kdyz to nakopnes a vyjedes trpi motor, kdyz pockas s nakopnutym motorem tak trpi prevodovka ...
No podle mě je lepší natočit počkat tak do 30ti vteřin aby se všude natlačil olej což je reálný a vyrazit.
Jinak z tou převodovkou znám jeden případ kdy to dokonce v servise chlapoj přerazilo nohy, natočil auto vrčel s ním na místě nějakou dobu a ta převodovka se zakousla a auto se rozjelo. Přitom opravdu stačí jen popojet nějakej 50m a je klid.
|
7.11.07, 19:44 |
|
|
Lukáš
|
hrci to prave kdyz nastartuju a mam neselapnutou spojku.. kdyz ji seslapnu tak to ustane.. pustim - zacne... atd... jak popojedu tak to prestane a je ticho... jako samozrejme ticho ze to neklepe:D
|
7.11.07, 20:03 |
|
|
Kristensen
|
Lukáš píše: hrci to prave kdyz nastartuju a mam neselapnutou spojku.. kdyz ji seslapnu tak to ustane.. pustim - zacne... atd... jak popojedu tak to prestane a je ticho... jako samozrejme ticho ze to neklepe:D
No tak to je ono protože se to trochu naplní olejem u toho bočního víka. Záleží jen na tobě jak se k tomu postavíš.
|
7.11.07, 20:09 |
|
|
Nepér
|
Jé, to mi chrastí taky, jak že se to opravuje? Vyndá se převodovka celá ven? Nebo stačí vypustit, naklonit, sundat víko a něco dotáhnout? Nevyskáčou na mě nějaký kolečka?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
7.11.07, 20:31 |
|
|
Kristensen
|
Nic na tebe nevyskáče a nemusí to celý ven, stačí tak jak řikáš vypustit, svěsit dolu, sundat víko pořádně dotáhnout a znova matky zaklepnout (zajistit).
|
7.11.07, 20:53 |
|
|
Lukáš
|
No ono ja nevim prave jak se k tomu postavit... chci to auto pristi rok na podzim prodat, tak prave nevim jestli to ma smysl jeste a jestli to nevydrzi...dik
|
7.11.07, 20:56 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Lukáš píše: No ono ja nevim prave jak se k tomu postavit... chci to auto pristi rok na podzim prodat, tak prave nevim jestli to ma smysl jeste a jestli to nevydrzi...dik
Jo takze nechas novymu majiteli takovyho kostlivce v prevodovce jo, no to je fakt skvely
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.11.07, 21:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|