Autor |
Zpráva |
Dyno
|
Něco je na pikaču
Zdravím hoši, nevím co,ale něco mi přenáší vibrace a takový zvláštní zvuk jakoby hučení uhhhhhhh, až uuuhhhhhrrrrr nebo tak něco do kastle a docela mě to začíná štvát.
Říkám si že by to mohla být přední náprava,páč když vytočím hodně doprava nebo doleva a pak vracím tak to dělá...Je to takový specifický zvuk.
A ted to začíná už aji když stojím. Třeba v určitých otáčkách se mi třese celá kastle a šajtra taky,(ale ta skoro pořád).
Silentbloky na motoru jsou dobré,byly měněné před rokem. Tak si říkám jestli to není převodovka,jakože má taky určitě nějaké uchycení a odhlučnění,tak to. Aji se mi zdá že to jde hodně od převodovky.
Tak bych prosím potřeboval poradit co měnit a jak špatně se to mění a kolik cca to stojí
P.S. A jaký olej na špatný synchron?? Hustší nebo řidší?
A zrovna když se ptám,tak se zeptám jestli je hlava z felky 1.3 MPi 40kW stejná s MPi 50kW???
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
23.7.08, 19:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Na synchron ridsi. A ty otresy sou teda dvoje? Od motoru a od napravy nebo jak?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.7.08, 19:31 |
|
|
Dyno
|
Matthes píše: Na synchron ridsi. A ty otresy sou teda dvoje? Od motoru a od napravy nebo jak?
Na synchron řidší? KOlik nejmín?? MOtorový olej??
To nejsou otřesy,spíš to je jak,já nevím musím to někdy zkusit nahrát.Toty divné to je jak od přední nápravy.Ale může se to projevit v té zatáčce přes diferák a převodovku....
A ty vibrace když stojím,to je jak převodovka,páč na motoru je to OK vypadá. A když by to byla převodovka tak v zatáčce se to může projevit přes ten diferák jak jsem psal...
|
23.7.08, 19:38 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No zkus mrknout na prevodovku jesi ma ok ulozeni
Motorovy olej do prevodovky nepatri, uz podle nazvu patri do motoru... Ja osobne mam 80W
|
23.7.08, 19:42 |
|
|
Dyno
|
Citace: Motorovy olej do prevodovky nepatri, uz podle nazvu patri do motoru... Ja osobne mam 80W
Ale třeba do Hondy civic se lije do převodovky motorový olej polosyntetika. A když by to na ten synchron pomohlo,tak proč ne,páč se stím už hodně špatně jezdí. Já tam mám ted měněný PP90,tak zkusím možná 75.
Ok mrknu na to,pak se uvidí.,spíš jsem si chtěl pozištovat kolik by to vyšlo a kolik to dá práce vyměnit...
A co ta hlava z Felky 1,3 MPi 40KW a 50kW? Je to stejné???
|
23.7.08, 19:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A mas 5 nebo 4q? Ja mel v 5q PP90 a je to pekna hovadina ... to mi tehda zas nekdo neco nakukal, patri tam 80 Dej 80 a bude to lepci
|
23.7.08, 20:01 |
|
|
Dyno
|
No ba,mě to taky asi někdo nakukal, mám 5q Ok zkusím,ale spíš 75W,at to jde trochu poznat,ta převodovka už je stejně tak zralá na výměnu.
Ale stejně jsem myslel že synchron to má brzdit to rozočené kolečko,tak nechápu proč řidší... Hustší olej přeci líp brzdí...
Naposledy upravil Dyno dne 23.7.08, 20:14, celkově upraveno 1
|
23.7.08, 20:12 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Dyno píše: No ba,mě to taky asi někdo nakukal, mám 5q Ok zkusím,ale spíš 75W,at to jde trochu poznat,ta převodovka už je stejně tak zralá na výměnu. a aku mas ? suchu ( vlecku ) alebo mokru ( kyvku )
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
23.7.08, 20:14 |
|
|
Dyno
|
Jonny píše: Dyno píše: No ba,mě to taky asi někdo nakukal, mám 5q Ok zkusím,ale spíš 75W,at to jde trochu poznat,ta převodovka už je stejně tak zralá na výměnu. a aku mas ? suchu ( vlecku ) alebo mokru ( kyvku )
Mokrý...
|
23.7.08, 20:15 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jonny píše: Dyno píše: No ba,mě to taky asi někdo nakukal, mám 5q Ok zkusím,ale spíš 75W,at to jde trochu poznat,ta převodovka už je stejně tak zralá na výměnu. a aku mas ? suchu ( vlecku ) alebo mokru ( kyvku )
To je v tomto pripade informace uplne na houno
|
23.7.08, 20:19 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Dyno píše: Hustší olej přeci líp brzdí...
No prave ze ne, hustejsi olej nedovoli pritlacet synchron ke kolecku ...
|
23.7.08, 20:21 |
|
|
Dyno
|
Matthes píše: Dyno píše: Hustší olej přeci líp brzdí... No prave ze ne, hustejsi olej nedovoli pritlacet synchron ke kolecku ...
Jo takhlenc,já jsem to furt viděl tak že to kolečko je v tom oleji ponořené a tak hustší olej ho více zpomalí a pomůže více synchronu.
Tak to jo děkuji....
|
23.7.08, 20:25 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Matthes píše: Jonny píše: Dyno píše: No ba,mě to taky asi někdo nakukal, mám 5q Ok zkusím,ale spíš 75W,at to jde trochu poznat,ta převodovka už je stejně tak zralá na výměnu. a aku mas ? suchu ( vlecku ) alebo mokru ( kyvku ) To je v tomto pripade informace uplne na houno no asi ano , ale mozno nie .kamaratovi robila prevodovka zvuky X a nikto nevedel odkial idu ( sirili sa od vsadial ). diagnoza - povoleny srob na uchyteni prevodovky na silentblok a druhy tam ani nebol . po oprave ostalo ticho .
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
23.7.08, 20:31 |
|
|
patrik-hp
|
Dělá to i vůle na klice,nevyváženost motoru nebo řadící tyč převodovky...u tý bys slyšel ale spíš drnčení....Podívej se jakej máš předstih...jestli není hodně velkej Jinak silentbloky atd....
|
23.7.08, 21:17 |
|
|
Dyno
|
patrik-hp píše: Dělá to i vůle na klice,nevyváženost motoru nebo řadící tyč převodovky...u tý bys slyšel ale spíš drnčení....Podívej se jakej máš předstih...jestli není hodně velkej Jinak silentbloky atd....
Vůle na klice to nééé,to bych poznal doufám. Nevyváženost motoru ee,dřív to nedělalo. S motorem to nebude bych řekl,musím se pod to podívat na ty silentbloky...
Řadící páka mi drnčí taky hlavně na trojku...asi nějaká vúlička.
A předstih mám spíš malej,musím poladit.
|
23.7.08, 21:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|