Autor |
Zpráva |
savi
|
převodovka z favorita do felície r.v.2001
Dobrý den ,
jsem tu nová a tak promiňte když ze začátku něco popletu.
Nedávno jsem si koupila felícii kombi r.v.2001 po ujetí ca40km a vypadávání 5rychl.stupně a hlučnosti se zjistilo nedostatek oleje v převodovce dolito 2litry oleje pp90 nebo 80 nevím přesně dolíval prodávající s ujištěním, že hluk 5stupně ustane až si sedne olej v převodovce.Bohužel ani po ujetí ca1000km se hlučnost nesrovnala.Má to takový hvízdaví na vysoké frekvenci zvuk pří 5 kvaltu ca od 90km,je to hodně nepříjemné.Majitel odmítl opravu tak to zůstane na mě.Tak teď k věci jakou převodovku mohu použít jde tam z favorita nebo ze staršího ročníku felície a jaké úpravy budu muset provádět?Nejvíce jsou k dostání na aukru z favorita.Stačí na to ženská na výměnu převodovky ?Děkuji všem co mi k převodovce a záměny nebo odstranění závady poradí.Prosím jsem laik tak spíše po lopatě.Moc,moc dík.
|
27.7.09, 12:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nakadah
|
No nereknu ti presne jestli to bude sedet nebo ne, na to jsou tady odbornejsi. Ale sama zenska asi na to stacit nebude, pokud nemas silu jako chlap. Menil sem s bratrem prevodovku (resp. spojku, takze prevodovku ven a zase zpatky) na Golfu II a trvalo nam to cely vikend - kdyz nevis co kde jak proc, tak to trva. Zkuseny mechanik to zvladne za 4-5h, lepsi ale kdyz na to jsou dva chlapi. Nak
|
27.7.09, 14:58 |
|
|
michalkatka
|
pasovať bude, akurát buseš potrebovať zadné veko na Felda prevodovku do 97...
či to zvládneš sama neviem, myslím že nie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.7.09, 17:12 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jak psal michal převodovka jako taková bude pasovat akorát je potřeba přehodit zadní víko a když už bych v tom byl tak bych vyměnil spojkovou lamelu a ložisko
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.7.09, 18:39 |
|
|
michalkatka
|
Sadra17 píše: jak psal michal převodovka jako taková bude pasovat akorát je potřeba přehodit zadní víko a když už bych v tom byl tak bych vyměnil spojkovou lamelu a ložisko
áno, ale zadné veko na Feldu do 97, potom sú už iné...
|
27.7.09, 18:40 |
|
|
michalkatka
|
napadá ma, že či by sa prevodovka zo zadným deklom Favo dala dať do Feldy aj keď by sa ten vrchný 3D silent nepoužil, ale spodný je rovnaký ten by pasovať mal, mám na mysli kombináciu Favo a Feldy, napr Felda prevodovku dať do Fava aj s tým vekom, keby ten vrch trčal vadilo by to niečomu
|
27.7.09, 18:43 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Podle popisu problému - hvízdání pětky, bych v první řadě nechal dotáhnout uvolněné pětkové kolečko... Klasická závada felicie. Výměnu převodovky bych případně řešil až potom.
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
28.7.09, 07:46 |
|
|
kwiko
|
Dufam ze sa bavime o 1.3 motoroch... Daj si to spravit malickenu garazovemu servisu. Nieje tam moc co pokazit. Za pol dna to budu mat hotove.
Michal: Poznas tu hru najdi dva rozdiely?
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
28.7.09, 09:47 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: Michal: Poznas tu hru najdi dva rozdiely?
jj, toto som potreboval vidieť, vedel som že silent je rovnako natočený, ale nevedel som že je na inom mieste, dík za info...
|
28.7.09, 20:23 |
|
|
savi
|
Nosník horního držáku silenbloku?
|
28.7.09, 21:51 |
|
|
savi
|
Ten nepříjemný zvuk jde vždy při zátahu, jakmile dán nohu z plynu tak to hned přestane.Někde jsem četla, že se může dát nějaká přísada aby to nehlučelo nevím jak se to jmenuje a jestli se to dá koupit v mototechně.
|
28.7.09, 21:56 |
|
|
kwiko
|
Na tvojom mieste by som nesockoval a kupil feldovu prevodovku v dobrom stave (najlepsie vyskusat pred vymontovanim a pripadne sa dohodnut s predajcom, aby ju aj vymenil...
felicia 1,3 ma dve prevodovky. 40kW je dlhsia (dosiahnes cca101km/h pri3000ot na 5ke) a 50kW kratsia (dosiahnes cca 97km/h pri3000ot na 5ke). v roku 97 boli inovovane a vysledkom bolo, ze sa nepatrne este viacej sakratili stupne.
Jazdit sa da zo vsetkymi...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
29.7.09, 07:01 |
|
|
sharpers
|
jak piše kwiko, nejlepší bude sehnat feldovskou převodovku, v pohodě pujde koupit přes www.bazos.cz pak domluvit někde chlapa co to umi ať to přehodí ....
rozhodně po prodávajícím chtít náhradu protože to je závada kterou musel vedět....
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
Naposledy upravil sharpers dne 29.7.09, 08:02, celkově upraveno 1
|
29.7.09, 07:21 |
|
|
spartra
|
nám to dělalo u fáva jenom krapet, nejspíš ložiska, tam se lil nějakej přípravek a přestalo to , vydrželo to 50t.km, pak se auto prodalo.
zkusit dotáhnout 5 kové kolo
po prodávajícím požadovat náhradu
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
29.7.09, 07:36 |
|
|
savi
|
spartra píše: nám to dělalo u fáva jenom krapet, nejspíš ložiska, tam se lil nějakej přípravek a přestalo to , vydrželo to 50t.km, pak se auto prodalo. zkusit dotáhnout 5 kové kolo po prodávajícím požadovat náhradu
Tak to někomu svěřím přehodit ,prodejci jsem reklamovala závadu ten mě poslal kam si nejhorší je ,že jsem auto odvezla na bezplatnou prohlídku jak je tento rok v akci a tam zjistili :bylo bourané,pravá poloosa vadná ,nesouměrnost pracovní činost brzd,chybějící termostat atd. .Tak 55000t v pr... a do oprav se budu muset pustit.Co taková převodovka nějaká slušná muže stát,abych zase nenaběhla.Jo a bacha na bazar Kulička.Moc všem děkuji za rady.
|
29.7.09, 20:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|