Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 11.12.24, 22:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Silentblok ve víku převodovky. 
Autor Zpráva

Příspěvek Silentblok ve víku převodovky.
(felicia 1,3mpi)
Ahoj, povylezl mi silentblok z víka převodovky asi o 0,5 cm a proto se mi teď ta kostka v tom rámečkovém silentu nad převodovkou dotýká na jedné straně té gumy a dost to vibruje s autem. Nevíte jak ho jednoduše zasunout zpátky?

30.7.09, 14:52
Pspvek Reklama

Příspěvek 
sikovky a smáčknout, ale nejlepší je to vyměnit :) , jak vyleze, už je moc vymačkanej a jak na tom vysí převodovka a motor, tak se ten silent stahuje, proto se uvolnil v převodovce a posunul se...takže vyměnit a vyměnit i ten vrchní...ale kvalitku, ne čínu, já jí jednou dal sobě a piloval sem díry jak debil a po 10 tis byl v háji :roll: :roll:

30.7.09, 21:31
Profil ICQ

Příspěvek Výměna silentu
Ondras83 píše:
sikovky a smáčknout, ale nejlepší je to vyměnit :) , jak vyleze, už je moc vymačkanej a jak na tom vysí převodovka a motor, tak se ten silent stahuje, proto se uvolnil v převodovce a posunul se...takže vyměnit a vyměnit i ten vrchní...ale kvalitku, ne čínu, já jí jednou dal sobě a piloval sem díry jak debil a po 10 tis byl v háji :roll: :roll:

Ten rámeček vím jak vyměnit, ale s tím druhým bych potřeboval poradit jak to udělat, protože teď co si čtu v knize jak na to, tak že prý mám kvůli tomu sundat převodovku a odnést ji do servisu a tam mi to prý vymění. Ještě že mám tu knihu v pdf, kdybych dal za ni prachy, asi by mě to teď pěkně sralo, protože tahle rada je velice kvalitní. Dá se to teda vyměnit bez demontáže převodovky?

30.7.09, 23:20

Příspěvek 
no to je teda výborná knížka, no asi nejsnažší je vypustit z převodovky olej, sundat levý kolo auto posadit na špalek a heverem přizvednout převodovku tak aby jsi mohl vytáhnout ten šroub ze silentbloku pak ji heverem popustit dolu tak aby ti celé to víko v kterým je silentblok šlo odšroubovat a vytáhnout, neboj nic tam na tebe nevypadne maximálně nějaká kapička oleje jinak nic, no a to víko hodit na stůl a vyměnit silentblok nebo někam odnést a nechat vyměnit ale určitě ne celou převodovku ven.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

31.7.09, 08:33

Příspěvek 
Kristensen píše:
no to je teda výborná knížka, no asi nejsnažší je vypustit z převodovky olej, sundat levý kolo auto posadit na špalek a heverem přizvednout převodovku tak aby jsi mohl vytáhnout ten šroub ze silentbloku pak ji heverem popustit dolu tak aby ti celé to víko v kterým je silentblok šlo odšroubovat a vytáhnout, neboj nic tam na tebe nevypadne maximálně nějaká kapička oleje jinak nic, no a to víko hodit na stůl a vyměnit silentblok nebo někam odnést a nechat vyměnit ale určitě ne celou převodovku ven.

Tak to tak dneska udělám, dík za radu.

31.7.09, 10:18

Příspěvek Re: Silentblok ve víku převodovky.
než začnu zase nadávat na důmyslnost inženýrů ve škodovce, může mi prosím někdo říct, jak mám u feldy vytáhnout ten šroub ze silentbloku ?? zarazí se vepředu o kus plechu a kousek závitu zůstane vevnitř... nejde nijak ven, je tam "uvězněn". Doufám že nemusím kvůli spuštění převodovky sundavat ty 2 šrouby vedle ? mám tam LPG reduktor a je tam přístup jak k penězům, a asi bych ten reduktor musel vyndat...

10.7.13, 15:00
Dřevák na focení, neumí ostřit

samozřejmě že musíš

10.7.13, 16:34
Profil ICQ

No super :D ale díky za odpověď. Stačí vyndat jen jeden (ten přední) s tím že ten průchozí šroub napůl vytáhnu, nebo musím vyndat oba (a celý to uvolnit)?

10.7.13, 16:46
Dřevák na focení, neumí ostřit

oba

10.7.13, 17:03
Profil ICQ

tak to už šlo, nakonec stačil jen ten přední a průchozí šroub vyšroubovat a povytáhnout.

10.7.13, 18:16
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]