Vymena prevod. oleja Favorit ´89
Autor |
Zpráva |
Spitko
|
Vymena prevod. oleja Favorit ´89
Zdravim, potrebujem len drobnu radu, chcem vymenit prevodovy olej na Favorite, robim to prvy krat, a cumel som pod auto a nasiel som 6-hranu srubu ale zamotalo mi hlavu ze tam je blizko toho aj podobna sruba na plochy srubovak, tak cez ktory mam vypustat olej z prevodovky, nechcem odsrubovat nieco nespravne aby sa v nej nieco nepohnojilo...
Olej som kukpil v mototechne tento
http://www.olejshop.cz/oleje/prevodove- ... p90-1-litr
bohuzial iny ani nemal, docital som sa ze do fava je lepsie 75W - 80W, ale tak nevadi aj tak nabieha zimna sezona a s autom vacsinou jazdievam jesen-zima-jar
Vdaka za radu
_________________ Škoda Favorit 136L ('89)
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=19059
|
9.10.09, 09:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Ten na plochý šroubovák je nějaký aretační šroub, na ten radši nesahej. Olej se vypouští přes ten šestihran tuším na 22 ořech.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
Naposledy upravil gokralik dne 9.10.09, 09:29, celkově upraveno 1
|
9.10.09, 09:26 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
olej nalij leda tak do kanálu, ale urcite ne do prevodovky, to proste radit nebude, a kdyz, tak blbe, snad kazda benzinova pumpa v evrope oleje prodava, kdzy nemaji v mototechne, tak ho tam nekoupim
|
9.10.09, 09:27 |
|
|
darklord
|
Vít píše: olej nalij leda tak do kanálu, ale urcite ne do prevodovky, to proste radit nebude, a kdyz, tak blbe, snad kazda benzinova pumpa v evrope oleje prodava, kdzy nemaji v mototechne, tak ho tam nekoupim
ty si teda ekolog
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.10.09, 09:34 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
PP90 - prijemne razeni v zimnim obdobi ) kurnik v dnesni dobe sehnat olej neni problem a kdyz nemaji v okoli na webu je mrte obchdou s dodaci lhutou 24 hodin...
jinak do kamalu nelejt )
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
9.10.09, 10:07 |
|
|
Spitko
|
gokralik píše: Ten na plochý šroubovák je nějaký aretační šroub, na ten radši nesahej. Olej se vypouští přes ten šestihran tuším na 22 ořech.
Vdaka , hadam vsetko prebehne OK hned idem pod auto.
Preco ho tam nemam davat, je prilis husty do fava ci ako?
CINOL mam aj ako motorovy olej 10W-40 vymeneny priblizne pred pol rokom a z mojej strany spokojnost
edit: aspon tu u nas na vychode na kazdej jednej benzinke maju akosi strasne predrazene vsetko.
Naposledy upravil Spitko dne 9.10.09, 10:16, celkově upraveno 1
|
9.10.09, 10:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no dobře, to byla ndasázka, samozřějmě, že do kanálu ne, nechá se s tím třeba natřít dřevěná garáž, kůlna apod, taky to jde použít do řízení, teda pokud jsou manžety v pořádku, no a nebo se to nechá vrátit, jestli to není načnutý
|
9.10.09, 10:11 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Spitko píše: Preco ho tam nemam davat, je prilis husty do fava ci ako? CINOL mam aj ako motorovy olej 10W-40 vymeneny priblizne pred pol rokom a z mojej strany spokojnost
to je jedno jestli to je CINOL nebo treba Paramo, ale jde o tu viskozitu, ta devadesátka není vhodná, výrobce stanovil pro tvůj typ olej o viskozitě SAE80, můžu ti říct, že s 90 to prostě neřadí jak má, taky jsem si ji tam nalil, nefunguje to, perfektně funguje http://www.olejshop.cz/oleje/prevodove- ... -lf-1-litr to je sice 75W, ale pracuje výborně, ten tam dávám já
|
9.10.09, 10:15 |
|
|
Spitko
|
Vít píše: to je jedno jestli to je CINOL nebo treba Paramo, ale jde o tu viskozitu, ta devadesátka není vhodná, výrobce stanovil pro tvůj typ olej o viskozitě SAE80, můžu ti říct, že s 90 to prostě neřadí jak má, taky jsem si ji tam nalil, nefunguje to, perfektně funguje http://www.olejshop.cz/oleje/prevodove- ... -lf-1-litr to je sice 75W, ale pracuje výborně, ten tam dávám já
Tak skusim zajst to vratit, blocek mam nic som neotvaral vsetko je jak som to kupil, len neviem ci mi to vezme spat.
|
9.10.09, 10:25 |
|
|
gokralik
|
Určitě vezmou. Já jsem letos olej vyměnil za ten, na který odkazuje Vít a nemůžu si stěžovat. Řazení jde jak po másle.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.10.09, 10:34 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já mam 80W a řadí se taky dobře
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.10.09, 12:57 |
|
|
glider
|
lamacka otazka, ale ako casto doporucujete vymenit olej v prevodovke?
bo bojim bojim ze ten moj ma uz 17rokov
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|
9.10.09, 22:08 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
každých 60 000 km podle výrobce
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.10.09, 22:11 |
|
|
darklord
|
glider píše: lamacka otazka, ale ako casto doporucujete vymenit olej v prevodovke?
bo bojim bojim ze ten moj ma uz 17rokov
pokial to radi v lete po hodine na dialnici aj v zime pri -20 tak nemas problem, ale preventivnou vymenou nic neskazis
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.10.09, 22:13 |
|
|
glider
|
no vraj sme menili pri kupe
cize pred 5timi rokmi
a to sme nabehali odtedy max 15000km
_________________ Skoda Favorit 135LS r.v.92 "komfort"
|