Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 13:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Problemy pri radeni 
Autor Zpráva

Příspěvek Problemy pri radeni
Nedavno som na chvilu zveril auto do ruk kamaratovi pretoze ja som koli zraneniu soferovat nemohol. Upozornol ma na nejake problemy pri radeni ktore ja nepocitujem kedze som na to dlhodobo zvyknuty alebo ich aj pocitujem len som na ne uz zvyknuty :D

1. Pri radeni rychlosti je pocut dost hlasny zvuk udretia kovu o kov a takisto pri vyssich otackach je pocut klepotanie podobne tomu buchotu
Ktosi anonymny koho netreba menovat mi povedal ze tiahlo prevodovky nie je prisrobovane niekde kde ma byt a ze pricinu mam hladat nekte zospodu auta. Kde a co mohol mat na mysli?

2. Ked zaradim rychlost tak ta sice zapadne ale paka sa vrati takmer do stredovej polohy, tj nezainteresovany divak by len tazko spoznal podla paky aku rychlost mam prave zaradenu. Takisto sa mi zda ze hybat s pakou zprava dolava by sa dalo len v neutrali ale tuna to ide aj pri akejkolvek zaradenej rychlosti (ale rychlost sa tym nevyradi). Ten ktosi mi zas tvrdil ze problem je v kulise riadenia a ze optimalne by ju bolo vymenit.

3. Casto sa mi stavalo ze pri pokuse o zaradeni 1 stupna zaradit neslo, ako keby podradovanie z velkej rychlosti ale pritom som vobec rychlo nesiel alebo som stal. Casto pomohlo az nezmselne radenie vsetkych moznych rychlosti okrem 1 a nasledne zaradenie 1. Tu uz mi dotycny ktosi pradil velke prd, respektive vymenit celu prevodovku alebo dokonca cele auto :) co je tak trochu mimo moje kompetencie

4. Predpokladam ze toto by uz fak slo len vymenou prevodvky ale niekedy (nastastie nie moc casto) sa pri radeni 2 a R rychlost nezpadla dobre(aj ked osobny pocit vravi ze zapadla) a potom sa ozval len stary znamy zvuk radenia medzi zuby

chcem sa opytat do akej miery mal ten dotycny anonym pravdu a co ine by som mohol spravit na odstranenie/zmiernenie tychto problemov

22.10.09, 10:59
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Sedni do auta, sundej víčko na tunelu před zadními sedadly a přibližně uprostřed uvidíš řadicí táhlo. Polož na něj prst a zkoušej hýbat řadicí pákou. Při pohybu do stran se táhlo musí pootáčet, při pohybu dopředu dozadu jít v opačném směru. Jestliže bude táhlo reagovat na pohyby pákou bez vůlí, hledej chybu pod autem v gumové kostce před převodovkou. Jestliže budeš cítit vůle, je chyba v řadicí konzole, nebo spoji táhla pod předním víčkem v tunelu.

22.10.09, 17:01

Příspěvek 
ad 2. na skodovke rychlost neradis ale miesas ;) ja som mal toto na starom aute a zvykol som si, tereaz to mam o trochu lepsie ale s inym autom sa to porovnavat neda (ani so zigulakom)

22.10.09, 17:20
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jak miesam? O to nejde ako radit rychlosti som si ja uz davno zvykol, jedine co mi sem tam vadi ked mi na krizovatke na zelenu ne a ne zaradit 1. Akurat skor ide o to ze z 2 znamych ktori podobne auto nikdy predtym nesoferovali sa 1 na to vysral pred prvou krizovatkou a druhy povedal po jazde ze uz nikdy viac, oboje koli radeniu

Co sa tyka toho tiahla, neviem tiahlo sa hybe normalne akurat okrem toho ze sa hybe dopredu a dozadu a pravo a vlavo sa este mierne pohybuje hore-dole pri radeni co sposobuje ten buchot.

A te kecy okolo kulisy a zle zapadajucich rychlosti co si mam o tom myslet?

22.10.09, 18:55
Profil ICQ

Příspěvek 
taky mě tam občas nejde jednička, pustim spojku, meziplyn a zařadim....nevim co ti vadí, mě ty tvoje slohy akorát zabíraj čas, tak to nečtu....máš tam olej? :roll:

22.10.09, 20:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Že nejde jednička a ostatní rychlosti přes zuby může způsobovat, že je spojka pořád v záběru, zkus ji seštelovat ...ale nevím jestli se takové věci u Škodovky vůbec udělat dají... :oops:

22.10.09, 21:47

Příspěvek 
gokralik píše:
Že nejde jednička a ostatní rychlosti přes zuby může způsobovat, že je spojka pořád v záběru, zkus ji seštelovat ...ale nevím jestli se takové věci u Škodovky vůbec udělat dají... :oops:

na skodovke si spojku naladis ako chces ;) na tom vasom predohrabe hadam len stelujes pedal nie?

22.10.09, 21:50
Hliník navždy.

Příspěvek 
darklord píše:
ad 2. na skodovke rychlost neradis ale miesas ;)

Kydy :) Nesmis to mit v srotoidnim stavu.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

22.10.09, 21:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
no oproti takej octavii je to celkom bieda aj ked je to v stave "ako nove"

22.10.09, 21:54
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nesouhlasim :-)

22.10.09, 21:55

Příspěvek 
tak na najblizsom zraze mi to predvedies ;) ja dovtedy zarobim na octaviu a porovname, co?

22.10.09, 21:57
Hliník navždy.

Příspěvek 
Tak jo :-)

22.10.09, 21:59

Příspěvek 
Si to chlapci pletete s 1203jkou né??? :D Pokud ti na 120cítce nejde dvojka tak ta chyba nebude v Octávii :wink: Míchat by se měla,předevšim malta nebo polivka popř.omáčka.Tam to má svý opodstatnění... :P

Naposledy upravil patrik-hp dne 22.10.09, 23:10, celkově upraveno 1

22.10.09, 23:05

Příspěvek 
darklord píše:
na skodovke si spojku naladis ako chces ;) na tom vasom predohrabe hadam len stelujes pedal nie?

Dá se říct, že tím pedálem nastavuješ i zbytek spojky.

22.10.09, 23:06

Příspěvek 
To, že občas nejde zařadit jednička, je u škodovky normální úkaz. Pomůže povolit a znovu vyšlápnot spojku.
Zbytek tvých problémů je způsobený vůlemi v řadicím mechanismu.

23.10.09, 07:34
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další