Autor |
Zpráva |
fert.j
|
výměna vnitřného kloubu na dlouhé poloose, favo
čau jaký je postup prací při této operaci? co vse se musí udělat a v jakém pořadí? díky za odpověd
|
20.11.09, 17:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: výměna vnitřného kloubu na dlouhé poloose, favo
fert.j píše: čau jaký je postup prací při této operaci? co vse se musí udělat a v jakém pořadí? díky za odpověd
prečítal si si pravidlá
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=434
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.11.09, 18:21 |
|
|
fert.j
|
jo ale ja nechci vyndavat hridel z naboje ale chci to nechat na naboji kola a chci vymenit vnitrni kloub a ne rozebrat cele auto
|
20.11.09, 18:58 |
|
|
michalkatka
|
fert.j píše: jo ale ja nechci vyndavat hridel z naboje ale chci to nechat na naboji kola a chci vymenit vnitrni kloub a ne rozebrat cele auto
či chceš či nie, aj tak je najlepšie vybrať celú poloos von, vymeniť na nej kĺb aj s manžetou a celú poloos zasa nahodiť nazad...
netvrdím že by to nešlo, ale bolo by to zložitejšie ako bežným postupom...
ale v skratke.
1. povoliť matku na náboji 30ka kľúč.
2. zdvihnúť auto
3. zhodiť dole koleso
4. vypustiť olej s prevodovky
5. povoliť a vybrať spodný čap na ramene
6. vyraziť poloos s prevodovky, a vybrať ju z náboja
7. vymeniť kĺb
spätne opačný postup...
|
20.11.09, 19:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
to máš stejný jako bys chtěl jít ráno na záchod a chtěl se vyr-t tak že si jen utřeš prdel promin, asi tak ten kloub vyměníš miloš
|
20.11.09, 19:58 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: to máš stejný jako bys chtěl jít ráno na záchod a chtěl se vyr-t tak že si jen utřeš prdel promin, asi tak ten kloub vyměníš miloš
|
20.11.09, 20:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: slovacek.milos píše: to máš stejný jako bys chtěl jít ráno na záchod a chtěl se vyr-t tak že si jen utřeš prdel promin, asi tak ten kloub vyměníš miloš
sám se z toho válím miloš
|
20.11.09, 20:02 |
|
|
michalkatka
|
boduješ...
ale k veci, ako by si to robil ty
mňa napadlo karboškou rozrezať poloos, vybrať, vymeniť, nasadiť, zavariť a ideš....
|
20.11.09, 20:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: boduješ... ale k veci, ako by si to robil ty mňa napadlo karboškou rozrezať poloos, vybrať, vymeniť, nasadiť, zavariť a ideš....
já bych to nezváral si nablikáš do očí a si v nemocnici propálíš si montérky na co v klidu sekundové lepidlo přilepíš raz dva tři a jedeš miloš
|
20.11.09, 20:10 |
|
|
fert.j
|
michalkatka píše: fert.j píše: jo ale ja nechci vyndavat hridel z naboje ale chci to nechat na naboji kola a chci vymenit vnitrni kloub a ne rozebrat cele auto či chceš či nie, aj tak je najlepšie vybrať celú poloos von, vymeniť na nej kĺb aj s manžetou a celú poloos zasa nahodiť nazad... netvrdím že by to nešlo, ale bolo by to zložitejšie ako bežným postupom... ale v skratke. 1. povoliť matku na náboji 30ka kľúč. 2. zdvihnúť auto 3. zhodiť dole koleso 4. vypustiť olej s prevodovky 5. povoliť a vybrať spodný čap na ramene 6. vyraziť poloos s prevodovky, a vybrať ju z náboja 7. vymeniť kĺb A co treba vypustim olej sundam koli zvednu auto sundak spodni kulovy cep vyhnu kolo sundam prachovku vytahnu tu hcezdu s koulema z kloubu vyndam kloub z prevodovky a postup montaze je obraceny spätne opačný postup...
|
20.11.09, 20:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ty ses taky hungar, Michal jasne psal postup ve zkratce
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.11.09, 20:58 |
|
|
fert.j
|
Matthes píše: Ty ses taky hungar, Michal jasne psal postup ve zkratce
ja nepovoluju naboj
|
20.11.09, 21:15 |
|
|
michalkatka
|
fert.j píše: ja nepovoluju naboj
nemusíš, ale vnútorný kĺb sa lepšie s poloosi dáva dole ak je celá poloos vonku, je to jedna matka a ide to von ako po masle...
no ako chceš, nemyslím si že má význam ti dalej radiť...
|
21.11.09, 00:43 |
|
|
fert.j
|
michalkatka píše: fert.j píše: ja nepovoluju naboj nemusíš, ale vnútorný kĺb sa lepšie s poloosi dáva dole ak je celá poloos vonku, je to jedna matka a ide to von ako po masle... no ako chceš, nemyslím si že má význam ti dalej radiť...
tak je hotovo slo to jak jsem psal za 1,5h byl konec te djest eshanim tvrde silentbloky
|
21.11.09, 17:40 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
už dříve když jsem měnil přední nápravnici z felicie do fava tak se mi ta kratší poloosa dostala ven z toho kloubu, po zdělání manžety sem z tama vytáhl takový silonový kroužek který tam žeprý neměl co dělat, nedávno jsem najel autem na zvedák a zjistil jsem že na delší poloose mi chybí páska na manžetě a kloub byl bez vazeliny tak jsem tam dal jinou vazelinu a zapáskoval. jen zvažuji nad tím že bych ty poloosy vyměnil za nové ale nevím jestli jako za komplet nebo bych vyměnil jen ty klouby ... protože jak jedna tak druhá má radiální vůle, né velké ale jsou tam a tuším že i u té kratší poloosy je i axiální vule proto bych se zeptal jestli je mám vyměnit nebo to nechat být ... díky za reakce jen možná bych vyměnil celé polose protože závit u zajišťovací matky je dost orezlý a asi povolit nepůjde michalkatka píše: 1. povoliť matku na náboji 30ka kľúč. 2. zdvihnúť auto 3. zhodiť dole koleso 4. vypustiť olej s prevodovky 5. povoliť a vybrať spodný čap na ramene 6. vyraziť poloos s prevodovky, a vybrať ju z náboja 7. vymeniť kĺb
spätne opačný postup...
|
23.11.13, 10:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|