Autor |
Zpráva |
Marra
|
Dřevěné piliny
Zas vymýšlím kraviny.V POlní a lesní šáde (chápej traktorek) strašně hučí převodovka, což o to je to traktor, tak mě to moc nesere, ale i tak mě napadlo, vzhledem ke skutečnosti, že škodovky řady 742 nemají mazání převodovky rozstřikem (tuším až favority), tak by na ztišení pomohlo do ní sypnout trochu jemných pilin. Zkoušel to někdo? Jak moc a jak velké piliny tam dát? Jako měnit převodovku určo nebudu, řadí dobře, jen furt hučí a řve, tak by to třeba pomohlo, když ty piliny nejsou drahé a převodovce to neublíží. Díky za komentáře.
|
19.9.09, 10:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Petr105
|
Piliny? Zkus nejdřív vyměnit olej, vyzkoušej PP 90, 80... Třeba to bude stačit
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
19.9.09, 11:16 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
Re: Dřevěné piliny
Marra píše: Zas vymýšlím kraviny.V POlní a lesní šáde (chápej traktorek) strašně hučí převodovka, což o to je to traktor, tak mě to moc nesere, ale i tak mě napadlo, vzhledem ke skutečnosti, že škodovky řady 742 nemají mazání převodovky rozstřikem (tuším až favority), tak by na ztišení pomohlo do ní sypnout trochu jemných pilin. Zkoušel to někdo? Jak moc a jak velké piliny tam dát? Jako měnit převodovku určo nebudu, řadí dobře, jen furt hučí a řve, tak by to třeba pomohlo, když ty piliny nejsou drahé a převodovce to neublíží. Díky za komentáře.
delavalos e to u aut na bazaru, kde prevodka uz nemela nejlepsi kondici a hucela... - pri prodeji to pomahalo dost, jak to prevodka rozdejchala nevim...
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
19.9.09, 11:18 |
|
|
Petr105
|
Pak si má člověk koupit ojeté auto
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
19.9.09, 11:25 |
|
|
Marra
|
olej jsem měnil, to je samozřejmost. A dělávalo se to i u škodovek řady 742? (teda hlavně asi u nich, že jo...)
|
19.9.09, 11:28 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
Marra píše: olej jsem měnil, to je samozřejmost. A dělávalo se to i u škodovek řady 742? (teda hlavně asi u nich, že jo...)
zejména u nich ) já soi tpo pamatuju z doby kdy známý měl bazar a kšeftoval s tím ve velkém... těchto fíglu bylo mrte...michaval to snad i s vazelinou )
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
19.9.09, 12:58 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Vyjímkou nebylo ani AAA, je to už ale pár let, třeba tam mezitím dostali trochu rozum.
|
19.9.09, 13:36 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Dřevěné piliny
Marra píše: ...že škodovky řady 742 nemají mazání převodovky rozstřikem...
A jak to je mazany? Copak tam je olej az nahoru? Radsi to nech hucet.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.9.09, 13:58 |
|
|
Marra
|
blbě jsem to vyjádřil, myslel jsem tím jinou věc. POkud se nepletu, tak u favorita se dává ridší olej do převodovky, asi kvůli kanálkům v hřídelích?...kdyžtak mě oprav, neznám fávo převodovku. JIstě, že v šáde není olej až po "strop", jen si močí "fusekle":D jen jsem to blbě pojmenoval:)
|
19.9.09, 15:22 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ale u 5q je dolni hridel duta
|
19.9.09, 15:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
piliny se sypaly a trochu to pomohlo, já je taky nasypal do moskviče a jekot trochu stichl sypal jsem dubový prach z cirkulárky miloš
|
19.9.09, 15:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo jsem si vpoměl tak před dvaceti lety přijeli dřevorubci že jim za dva dny vyteče olej na dácii a převodovka strašně hučí, a potřebují to hned spravit, vrtl jsem jim pětku dírku, šestku závit, natočil mazničku převodovku na JZD nadil AOO a jezdili vesele snad dva toky prostě hned miloš
|
19.9.09, 15:51 |
|
|
Marra
|
ha tak to jsem chtěl slyšet miloši, jde o to, že tím nic extra nepokazím, prostě pokus:) a zhruba odhadem kolik jsi tam nasypal?:)
|
19.9.09, 21:51 |
|
|
crossman
|
skus vazelínu, moja stará prevodovka tiež hučala a mala spietočku na maderu... buxa vazelíny a prestala hučať okamžite, nitiekla, len v zime som kvaltoval ťažko...
Po pár mesicacoch šla von, spiatočka šla srať úplne, no tebe by to pomohlo.
Niekto mi raz radil nasypať do prevodovky za hrsť grafitového prášku, že to tiež vie utíšiť krásne pazvuky a predĺžiť životnosť...
_________________ Škoda Favorit 136L '89
|
4.3.10, 13:19 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Za ten pulrok to snad vyresil...
|
4.3.10, 13:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|