spojka Starline - jak jste na tom?
Autor |
Zpráva |
Nakadah
|
spojka Starline - jak jste na tom?
Bratr potreboval vymenit spojku na Felicii 1.3 Mpi, ale nechtelo se mu do toho vrazet moc penez. Takze zakoupil spojkovou sadu Starline u Autokelly za necelou 1000ku.
Vcera sme se na to po obede vrhli a nekdy vecer kolem devate bylo hotovo. Zkusili sme razeni - bez problemu. Zkusili sme soupanim auta jestli spojka vypina - vypinala.
Tak sme nastartovali motor a ozvalo se TRRRR co otacku to jeden kovovy zvuk. Spodni kryci plech sem trochu odehnul, sahnul prstem pod setrvak a zustaly me na prstu hlinikove piliny.
Takze dneska rano zase vsechno rozebrat a ejhle - nejake zavazicko na pritlacaku skrtalo o takovy nalitek na prevodovce. Tak jsme museli palikovat Flexa-tuning toho nalitku (stacilo ubrat 1mm + 1mm jeste pro jistotu). Ted uz je to v pohode, nikde nic neskrta a spojka funguje (zatim sme to jeste neprojeli). Ale v zivote by me nenapadlo jeste po nasazeni prevodovky zkusit rukou protocit motorem
Ma nekdo podobny zazitek? Je to specifikum pro levny ND? Nebo snad jen blba souhra nahod? Puvodni pritlacak mel taky podobne zavazicko, ale mnohem mensi a nizsi.
http://nakadah.ic.cz/mix/spojka/ - par fotek
Nak
|
21.3.10, 14:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
spojka starline je různá já ji párkrát dal a byla to valeo spojka, nebo skládanice několika výrobců,
nikdy jsem tento problém neměl ale kámo co dělá v autorizáku ho měl koupil spojku sachs komplet v motortexu a dělalo mu to taky nýtky na přítlačáku klepkali o převodovku sdělal převodovku a obrousil nálitky na převodovce a v pohodě,
taky beru v motortexu sachs a nikdy se mi to nestalo
asi ti nabobtnala miloš
|
21.3.10, 15:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v pondělí jsem dal starline na l.6 byla v krabici starline a značka starline, šla jak pírko, vše OK, nic neklepalo pro svátečního řidiče stačí miloš
|
31.3.10, 18:42 |
|
|
MAJO
|
Takže po včerajšku nechcem spojku Starline už ani vidieť. Kamoš potreboval vymeniť spojku na Felde a chcel čo najlacnejšiu, lebo teraz nemá peňazí nazvyš. V dobrej viere som kúpil spojku starline, s vedomím že ju mám už odskúšanú, asi pred rokom som ju dával na jedného formana a bola v pohode. Aké prekvapenie ma však čakalo po montáži, som ešte po výmene spojky nezažil. Spojka zaberala(teda skôr nezaberala) horšie ako tá pôvodná, spojkový pedál strašne mäkký, takmer bez odporu. Takmer 5hodín zbytočnej práce. Takže dnes ráno nasledovala znovu demontáž, odchod naspäť do predajne, výmena za spojku LUK a opätovná montáž. Aspoň jedno pozitívum to má, po tomto nácviku už asi vymením spojku na felde aj poslepiačky, dnes mi to trvalo čistého času 2,5 hodiny.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
12.9.10, 01:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mi by jen zajímalo ty jsi jel a spojka klouzala
už jsem se setkal s automechaniky že spojku namontovali a kvůli tomu že šla šlapat skoro bez odporu ji vraceli
mně ty starline spojky normálně makají na feldy montuji jen ty, a jak už jsem psal nejsou vždy stejná značka,
ale u kelly to tak chodí, v týdnu jsem si objednal zapalovací modul EPS to na štítku bylo ale modul byl swag miloš
|
12.9.10, 09:05 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já mam LUK na starej převodovce v pohodě a po výměně téměř bez odporu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.9.10, 09:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: já mam LUK na starej převodovce v pohodě a po výměně téměř bez odporu
i tu luk najdeš v krabici starline, ted je tam tuším valeo,miloš
|
12.9.10, 09:46 |
|
|
MAJO
|
slovacek.milos píše: mi by jen zajímalo ty jsi jel a spojka klouzala už jsem se setkal s automechaniky že spojku namontovali a kvůli tomu že šla šlapat skoro bez odporu ji vraceli mně ty starline spojky normálně makají na feldy montuji jen ty, a jak už jsem psal nejsou vždy stejná značka, ale u kelly to tak chodí, v týdnu jsem si objednal zapalovací modul EPS to na štítku bylo ale modul byl swag miloš
Preklzovala, nedalo sa na tom takmer chodiť. Podľa mňa mal prítlačný tanier asi slabý prítlak, neviem si to inak vysvetliť. Po výmene za LUK spojka fachčí ako má.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
12.9.10, 09:52 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
de o to že předtim to bylo v pohodě a ted tohle
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.9.10, 10:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
MAJO píše: slovacek.milos píše: mi by jen zajímalo ty jsi jel a spojka klouzala už jsem se setkal s automechaniky že spojku namontovali a kvůli tomu že šla šlapat skoro bez odporu ji vraceli mně ty starline spojky normálně makají na feldy montuji jen ty, a jak už jsem psal nejsou vždy stejná značka, ale u kelly to tak chodí, v týdnu jsem si objednal zapalovací modul EPS to na štítku bylo ale modul byl swag miloš Preklzovala, nedalo sa na tom takmer chodiť. Podľa mňa mal prítlačný tanier asi slabý prítlak, neviem si to inak vysvetliť. Po výmene za LUK spojka fachčí ako má.
a dával jsi lamelu na hrušku, pokud nejde lehko pak spojka blbne, já to zkouším vždy a někdy musím i tu hřídel čistit, v některých sadách je i mazadlo
pak se musí vše dobře vyčistit, a odmastit,
ona není starline jak starline, já třeba kupoval sachs ve veselí a byl problém a měli i ostatní přešel jsem na luk a prolém nebyl, nebo jsem koupil sachs ve bzenci a nebyl problém,
ten sachs z veselí cvakal o převodovku, utrhl se ten středový tisícíhran, při roztláčení azta se vzvlnila lamela nebo přítlačák to už si přesně nepamatuji, spojka začala klouzat, ale uběhlo pár let a vše je v pořádku zas dodávají sachs který fachá jak má miloš
|
12.9.10, 10:01 |
|
|
MAJO
|
Lamela chodila dobre, všetko bolo odmastené, hriadeľ vyčistený, namazaný. Nebola to prvá spojka, čo som robil. Tá sada LUK bola tiež miešanina viacerých výrobcov, prítlačák tam bol sachs. Ale podstatné je, že tá funguje.
|
12.9.10, 10:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mně to zajímá u favoritka mám rekord 28 minut ve dvou, ale dělat spoku u nějaké nafty nebo tojoty kde máš víc převodovek a pak to předělávat to je už pakárna miloš
|
12.9.10, 10:23 |
|
|
Nakadah
|
Tak musim rict ze spojka bez problemu na filde maka, bracha si nestezuje (on si na filde pro zmenu stezuje na jine veci - treba 2x chcipla lambda a nevime proc). Nak
|
12.9.10, 20:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já zrovna dnes montil starline spojku jak majo na lamele měla ty čtyři plastové kostičky, byla to felda BMM kombi v poho to maká miloš
|
16.9.10, 19:38 |
|
|
MAJO
|
To len ja som mal asi takú smolu
|
16.9.10, 22:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|