Autor |
Zpráva |
sopta
|
Š120: ozvala se rána a už jsem se nerozjel
ahoj, potřeboval bych poradit. Netěsnil mi hlavni spojkovy valec tak že už nešlo ani řadit.Vyměnil jsem ho a řazení bylo zase v pořádku, ale po třech dnech,když jsem se rozjížděl se ze zadu ozvala hrozná rána a auto přestalo jet.Auto startuje,zařadit můžu všechny rychlosti,ale když pouštím spojku tak se motor dusí až zdechne a auto se ani nehne. Tak jsem auto na neutral odtlačil na stranu a pak odtahl (tachometr fungolal). Co by to mohlo být?Lamela?diferenciál?převodovka?Přiznám se, že když jsem vyměnil ten hlavní spojkový výlec, zapomel jsem spojku nastavit. Moc díky za rady a názory.
|
9.2.11, 20:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Re: Š120: ozvala se rána a už jsem se nerozjel
Dle popisu bych vyloučil lamelu a i celou spojku. Pokud jde řadit i táhnout auto na neutrál, tak bych vyloučil i převodovku, takže buď něco s mrkví (ohnutá, zlomená, vzpříčená?), nebo s tim diferákem, ale zase když to jde táhnout... Sundej motor a budeš vědět víc Nebo jenom mrkni, jestli neuvidíš něco divného po sundání pracovního spojkového válce.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
9.2.11, 20:53 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Myslím, že to nijak nesouvisí s výměnou spojkového válečku. Tipnul bych si stejně jako Bukaj na mrkev...sundej váleček a uvidíš víc... Mě opravdu nenapadá nic jiného, než že se mrkev nějak divně ohnula, a jak pouštíš spojku, tak ji akorát morduješ někde dál a tím motor zdechne...
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
9.2.11, 21:06 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Vzpricena musi bejt kazdopadne primarni hridel. Nevim jestli jde mrkev ohnout, ale muze to bejt taky cokoliv v prevodovce. Mozna by stalo za to s tim zkusit couvnout a pootocit tak primarni hridel opacne. Treba se to odzasekne.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
9.2.11, 21:18 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Sundat valecek a koknot dovnitr zda tam bude nejaka spoust. Popripade vypustit oil z prevodovky zda tam neco bude. Ale je to zapeklite, kdyz jde tahnout, tak neni prevodovka total rozsypana
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.2.11, 21:26 |
|
|
sopta
|
diky moc za prvni rady..neco na tom bude ..jeste doplnim, ze kdyz se auto odtahovalo tak jsem musel kvuli sviceni mit nastartovano a celou cestu na neutral drzet spojku aby to nezdechlo. Co nejdriv sundam ten pracovni valec at tam muzu nakouknout,ale muzete mi prosim poradit na co se mam zamerit a co tam ma byt spatne?moc diky
|
9.2.11, 22:06 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To snad bude poltergaist Je to fakt divny. Kdyby to neslo tahnout, tak bych rekl, ze se z nejakyho duvodu kousla prevodovka, ale takhle se zda, ze spojka funguje a prevodovka taky Fakt nemam ideu. No sundej spojkovej valec a mel bys videt mrkev - hridel co jde v ose vozu a pod ni diferak. Koukej, zda tam neni neco omlaceny atd.
|
9.2.11, 23:30 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Tak tady su opravdu zvědavý, co tomu bude...totok je fakt dobrá záhada.
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
10.2.11, 07:28 |
|
|
fatal
rejpal
|
Viky píše: Nevim jestli jde mrkev ohnout Nedokážu si představit, že bys pomocí tenkého plechu a pár nýtků, na kterých drží lamela, ohnul palcovou ocelovou tyč... Každopádně co já si pamatuju z výměny spojky, tak ať kombinuju jak kombinuju, tak mě nenapadá žádná možnost takové záhady, ale všechno tak nějak vypadá na seknutou primární hřídel nebo hryznutou mrkev v komínku vysouvání spojkového ložiska...
|
10.2.11, 07:49 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Horni hridel drzi dve kuzelikova loziska. Nevim co by se tam mohlo stat?
|
10.2.11, 10:24 |
|
|
fatal
rejpal
|
Taky nevím, jen se pokouším logicky uvažovat. Co třeba kolečko zpátečky?
|
10.2.11, 10:28 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To by asi neslo tahnout bez jeho destrukce. Ja premyslel, ze by se tam neco uvolnilo a spadlo mezi kola, ale to je blbost asi
|
10.2.11, 10:31 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jenže zpátečkové kolečko je na ose napevno, ale ostatní kola jsou na ose volné a otáčejí se za jízdy. (Teda pokud se nepletu.)
|
10.2.11, 10:34 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Zpateckovy kolo ma svou vlastni pevnou osu (jistenou cervikem) a je na ni posuvne. Radi se tak, ze se posune smerem dopredu.
|
10.2.11, 10:50 |
|
|
fatal
rejpal
|
A zapadne mezi dvě kolečka, která jsou obě na osách napevno, ne? A já měl na mysli to na primární ose. (Teď uvažuju že to je součást synchronu dvojky, ne?)
|
10.2.11, 10:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|