Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 19:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 spojka Starline - jak jste na tom? 
Autor Zpráva

Příspěvek spojka Starline - jak jste na tom?
Bratr potreboval vymenit spojku na Felicii 1.3 Mpi, ale nechtelo se mu do toho vrazet moc penez. Takze zakoupil spojkovou sadu Starline u Autokelly za necelou 1000ku.
Vcera sme se na to po obede vrhli a nekdy vecer kolem devate bylo hotovo. Zkusili sme razeni - bez problemu. Zkusili sme soupanim auta jestli spojka vypina - vypinala.
Tak sme nastartovali motor a ozvalo se TRRRR :D co otacku to jeden kovovy zvuk. Spodni kryci plech sem trochu odehnul, sahnul prstem pod setrvak a zustaly me na prstu hlinikove piliny.

Takze dneska rano zase vsechno rozebrat a ejhle - nejake zavazicko na pritlacaku skrtalo o takovy nalitek na prevodovce. Tak jsme museli palikovat Flexa-tuning toho nalitku (stacilo ubrat 1mm + 1mm jeste pro jistotu). Ted uz je to v pohode, nikde nic neskrta a spojka funguje (zatim sme to jeste neprojeli). Ale v zivote by me nenapadlo jeste po nasazeni prevodovky zkusit rukou protocit motorem :oops:

Ma nekdo podobny zazitek? Je to specifikum pro levny ND? Nebo snad jen blba souhra nahod? Puvodni pritlacak mel taky podobne zavazicko, ale mnohem mensi a nizsi.

http://nakadah.ic.cz/mix/spojka/ - par fotek

Nak

21.3.10, 14:17
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
spojka starline je různá já ji párkrát dal a byla to valeo spojka, nebo skládanice několika výrobců,

nikdy jsem tento problém neměl ale kámo co dělá v autorizáku ho měl koupil spojku sachs komplet v motortexu a dělalo mu to taky nýtky na přítlačáku klepkali o převodovku sdělal převodovku a obrousil nálitky na převodovce a v pohodě,

taky beru v motortexu sachs a nikdy se mi to nestalo

asi ti nabobtnala :D miloš

21.3.10, 15:51
Mistr mechanik

Příspěvek 
v pondělí jsem dal starline na l.6 byla v krabici starline a značka starline, šla jak pírko, vše OK, nic neklepalo pro svátečního řidiče stačí miloš

31.3.10, 18:42

Příspěvek 
Takže po včerajšku nechcem spojku Starline už ani vidieť. :evil: Kamoš potreboval vymeniť spojku na Felde a chcel čo najlacnejšiu, lebo teraz nemá peňazí nazvyš. V dobrej viere som kúpil spojku starline, s vedomím že ju mám už odskúšanú, asi pred rokom som ju dával na jedného formana a bola v pohode. Aké prekvapenie ma však čakalo po montáži, som ešte po výmene spojky nezažil. Spojka zaberala(teda skôr nezaberala) horšie ako tá pôvodná, spojkový pedál strašne mäkký, takmer bez odporu. :shock: Takmer 5hodín zbytočnej práce. :evil: Takže dnes ráno nasledovala znovu demontáž, odchod naspäť do predajne, výmena za spojku LUK a opätovná montáž. Aspoň jedno pozitívum to má, po tomto nácviku už asi vymením spojku na felde aj poslepiačky, dnes mi to trvalo čistého času 2,5 hodiny. :D

12.9.10, 01:18
Mistr mechanik

Příspěvek 
mi by jen zajímalo ty jsi jel a spojka klouzala :?:

už jsem se setkal s automechaniky že spojku namontovali a kvůli tomu že šla šlapat skoro bez odporu ji vraceli

mně ty starline spojky normálně makají na feldy montuji jen ty, a jak už jsem psal nejsou vždy stejná značka,

ale u kelly to tak chodí, v týdnu jsem si objednal zapalovací modul EPS to na štítku bylo ale modul byl swag miloš

12.9.10, 09:05
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já mam LUK na starej převodovce v pohodě a po výměně téměř bez odporu :shock:

12.9.10, 09:17
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Sadra17 píše:
já mam LUK na starej převodovce v pohodě a po výměně téměř bez odporu :shock:

i tu luk najdeš v krabici starline, ted je tam tuším valeo,miloš

12.9.10, 09:46

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

už jsem se setkal s automechaniky že spojku namontovali a kvůli tomu že šla šlapat skoro bez odporu ji vraceli

mně ty starline spojky normálně makají na feldy montuji jen ty, a jak už jsem psal nejsou vždy stejná značka,

ale u kelly to tak chodí, v týdnu jsem si objednal zapalovací modul EPS to na štítku bylo ale modul byl swag miloš

Preklzovala, nedalo sa na tom takmer chodiť. :sick: Podľa mňa mal prítlačný tanier asi slabý prítlak, neviem si to inak vysvetliť. Po výmene za LUK spojka fachčí ako má. :wink:

12.9.10, 09:52
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
de o to že předtim to bylo v pohodě a ted tohle

12.9.10, 10:00
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
MAJO píše:
slovacek.milos píše:

Preklzovala, nedalo sa na tom takmer chodiť. :sick: Podľa mňa mal prítlačný tanier asi slabý prítlak, neviem si to inak vysvetliť. Po výmene za LUK spojka fachčí ako má. :wink:

a dával jsi lamelu na hrušku, pokud nejde lehko pak spojka blbne, já to zkouším vždy a někdy musím i tu hřídel čistit, v některých sadách je i mazadlo

pak se musí vše dobře vyčistit, a odmastit,

ona není starline jak starline, já třeba kupoval sachs ve veselí a byl problém a měli i ostatní přešel jsem na luk a prolém nebyl, nebo jsem koupil sachs ve bzenci a nebyl problém,

ten sachs z veselí cvakal o převodovku, utrhl se ten středový tisícíhran, při roztláčení azta se vzvlnila lamela nebo přítlačák to už si přesně nepamatuji, spojka začala klouzat, ale uběhlo pár let a vše je v pořádku zas dodávají sachs který fachá jak má miloš

12.9.10, 10:01

Příspěvek 
Lamela chodila dobre, všetko bolo odmastené, hriadeľ vyčistený, namazaný. Nebola to prvá spojka, čo som robil. :wink: Tá sada LUK bola tiež miešanina viacerých výrobcov, prítlačák tam bol sachs. Ale podstatné je, že tá funguje. :D

12.9.10, 10:14
Mistr mechanik

Příspěvek 
mně to zajímá u favoritka mám rekord 28 minut ve dvou, ale dělat spoku u nějaké nafty nebo tojoty kde máš víc převodovek a pak to předělávat to je už pakárna miloš

12.9.10, 10:23

Příspěvek 
Tak musim rict ze spojka bez problemu na filde maka, bracha si nestezuje (on si na filde pro zmenu stezuje na jine veci :lol: - treba 2x chcipla lambda a nevime proc). Nak

12.9.10, 20:29
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já zrovna dnes montil starline spojku jak majo na lamele měla ty čtyři plastové kostičky, byla to felda BMM kombi v poho to maká miloš

16.9.10, 19:38

Příspěvek 
To len ja som mal asi takú smolu :lol:

16.9.10, 22:19
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další