|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Vašek Tábor
|
Divný zvuk z převodovky
Zdravím vás, potřeboval bych poradit
Nedávno (2 měsíce) se mi začaly ozývat z převodovky divné zvuky, nejvíc se to podobá zvuku některých autíček na setrvačník z dřívějších dob. Líp to popsat nedokážu.
Ozývá se to jen na studeném motoru, po cca. 2 - 3 km to přestane a už se neozve. Navíc to přestane pokaždé když sešlápnu spojku. Je to nezávislé na otáčkách, dělá to na neutrál i při kvaltu.
Je asi 2 roky měněná lamela, spojka bere uprostřed, kvalty tam jdou stejně dobře jako vždycky, auto jede normálně, jen ten zvuk. Převodovka má natočeno asi 160 tis. km, oleje je dost, spojku měnili v servisu.
A teď: co to je? dá se s tím něco dělat? má to cenu?
děkuju, VT
_________________ Mazda 323, červená
|
4.12.06, 08:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ze začátku to jde řešit olejem PP80 nebo nějakým řídkým, je to takové povrzávání vrz, vrz, jak to dělá dlouho, tak nepomůže nic dělá to synchron na pětce jak se ochladí. nikdy jsem to ale neměnil, pokaždé se mi to podařilo poléčit olejem a přípravkem, převodovka se při opravě nesdělává jen dekl, kdybych to měl dělat zajdu do škodovky mám tam kamarády a ti by mně poradili jak na to miloš
měl jsem tu nedávno citroena tuším saxo tomu to zas neřadilo zastudena, že musel třeba trojku a pak dvojku a taky řídký olej, ptípravek za 200 a už jsem o něm neslyšem miloš
|
4.12.06, 09:04 |
|
|
Vašek Tábor
|
Je fakt, že to pozoruju od doby, kdy se ochladilo. Ještě bych to přirovnal k vymlácenému ložisku, když ho jen tak na prstě roztočíš (prostě ššššššššššššššvrrrrrrrr).
Jestli to nemůže nic udělat, tak je mi to jedno, temn rachot mi nevadí a stejně rychle přestane, takže to je fuk, ale aby mě to někde nenechalo.
|
4.12.06, 10:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
něco stím rychle dělej, vyměn ten olej, nikde tě to nenechá, ale bude se to postupně horšit až ti to bude rachotit trvale mimo pětku a pak jen výměna pětkového synchronu miloš
|
4.12.06, 12:59 |
|
|
Vašek Tábor
|
Díky za radu, dneska jdu koupit olej a hned ho vyměním.
|
4.12.06, 15:07 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|