Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 17:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Pomooc - Spojka Octavie 1,6 74kw 
Autor Zpráva

Příspěvek Pomooc - Spojka Octavie 1,6 74kw
Zdar chlapi,prosim poradte.Mam asi mesic Octavii.Kdyz jsem ji kupoval spojka nezvykle zabirala az nahore.Dnes cestou domu me zniceho nic nesla zaradit jednicka.Dojel jsem domu a uz nesla zaradit zadna rychlost.S vypnutym motorem jsem zaradil vsechny rychlosti.Tak jsem zkusil seslapnout spojku, zaradit jednicku a nastartovat.Auto poskocilo dopredu,asi jako kdyz jsem zacinal v autoskole,motor zdechnul a nic.To same me udelalo i u ostatnich rychlosti vcetne zpatecky.Takze auto je zrale na odtah.Jak to vidite?Odesla spojka nebo prevodovka?A nebo oboje?Diky za postrehy

Naposledy upravil petko dne 1.4.11, 22:19, celkově upraveno 2

1.4.11, 20:26
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Pomooc u Octavie 1,6 74kw
Přestala vystavovat spojka. Teoreticky, pokud se to na tu jedničku podaří rozjet, by se dalo i někam dojet ale vyžaduje to zvláštní grif, před přeřazením ubrat plyn, vyndat rychlost, snažit se dosáhnout správných otáček a zároveň mírně tlačit na páku na požadovaný kvalt, ona tam zapadne... s jistým cvikem se tak dá řadit velmi plynule. Ale zastavit a řadit zpátečku je bez vypnutí motoru nemožné. Pokud to není krizovka, raději odtah na neutrál.

1.4.11, 20:37
Profil ICQ

Příspěvek Re: Pomooc - Spojka Octavie 1,6 74kw
Ja som to dneska orientacne skusal ako kedysi tatko na troske. Proste na tu paku tlacit az do momentu ked sa auto rozbehne a jednotka zapadne. Potom uz je to pohoda.

1.4.11, 23:26
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

taky totak dělám tlačím na jedničku až se auto rozjede a jednička tam padne a pak jedu, u některých aut se rozjedeš i do mírného kopečku,

já bych se podíval jestli jde hydraulický váleček na převodovce a vypíná spojku, to jde vidět okem, umí se rozletět takový plast a nevypíná,
pokud vypíná tak je spojka KO asi miska, převodovka musí ven, je dobré mát hrazdu na motor a kozu na převdovku je dost těžká, napoprve si odšroubuj nápravnici nebo aspon levý unašeč z převodovky jinak je to na oprc :oops:

2.4.11, 07:33

Diky za postrehy.Nastesti opravu delat nebudu,ale jeden dobry znamy mechanik.Jen otazka k Milosovi.Prosim Te,kde a v jakych mistech,kdyz otevru haubnu, se nachazi onen hydraulicky valecek?

2.4.11, 09:45
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]