Autor |
Zpráva |
Doktor
|
Převodovka Š 120
Zdravím všechny škodovkáře a potřebuju poradit!! Najel jsem s mojí šádou asi 10000Km a třikrát se mi úplně vysypala převodovka a pokaždé to bylo stejný. Něco tam křuplo a nejelo to pak. Řazení funguje, ale kola se netočí a hřídelka co vede od spojky se točí, tak nevím prosím poraďte mi. Kdyžtak můžete napsat SMS na tel.:603832026 nebo mi napište na ICQ 194537139
|
28.2.06, 18:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Návštěvník
|
Re: Převodovka Š 120
Doktor píše: Zdravím všechny škodovkáře a potřebuju poradit!! Najel jsem s mojí šádou asi 10000Km a třikrát se mi úplně vysypala převodovka a pokaždé to bylo stejný. Něco tam křuplo a nejelo to pak. Řazení funguje, ale kola se netočí a hřídelka co vede od spojky se točí, tak nevím prosím poraďte mi. Kdyžtak můžete napsat SMS na tel.:603832026 nebo mi napište na ICQ 194537139
|
28.2.06, 18:06 |
|
|
djLuckyxx
|
RE
¨pokazdy se ti zrejme vysipal diferak. z toho planetovyho soukoli se ti vycukla jedna hridelka a pak se stane to co se ti stalo
|
9.3.06, 11:32 |
|
|
ŠádeMan
|
také bych to videl na diferencial . muzeto delat take nespravný prevod. olej
|
10.3.06, 09:29 |
|
|
Doktor
|
Tak jsem vyměnil celou převodovku a je klid
|
14.4.06, 14:22 |
|
|
alda
|
Mě se stalo to stejný, měl jsem 3x vysypaný diferenciál (po druhé opravě jsem najel asi jenom 10km!!! - jako idiot určitě nejezdím a olej si hlídám) - zadřel se jeden satelit takže se ustřihnul šroub, který zajišťuje hřídel na kterém jsou satelity a ten se vysunul a začal dřít o skříň převodovky, dojel jsem ale ještě do servisu po vlastní ose. Toto mi dělal člověk, který dělá pouze převodovky, takže žádný amatér. Toto se mi stalo 2x. Po třetí už ta hřídel praskla, takže to bylo na odtah. Nakonec jsem vyměnil převodovku a je po problému. Někde jsem četl, že jakmile se posere něco v diferáku, tak nic neopravovat a rovnou celý vyměnit, protože ozubená kola jsou vybírána k sobě ve výrobě a pokud se něco vymění je to tak akorát na průser což se mi nakonec potvrdilo. Opravy mě stály cca 6000Kč a za to bych měl novou převodovku.
|
31.5.06, 06:18 |
|
|
zdenin
|
Me se dnes stalo ze jsem vymenil olej v prevodovce a pak jsem mel problem s cepem v diferencialu.Vyjizdi me ven.
Psal jsem na poradnu ZIVE a tam me radi jeden ze to mohu opravit i bez vydelani prevodovky.Myslite ze to pujde?
Odkaz na ZIVE
http://www.zive.cz/Poradna/SubChild.asp ... 98&Main=52
|
16.9.06, 22:33 |
|
|
zdenin
|
Stále do kola
Už rok pořád bojuji s touto zavadou.zkoušel jsem tam dávat i lepidlo na kov,někdy zase to okolo cepu jemně naklepu aby se čep nehýbal ale vždy to je jen na chvilku.Ještě asi zkusím aby to někdo zavařil ale nevím no. Do výměny se mi nechce protože auto potřebuji každý den ale asi mě to stejně nemine až se to rozsype.myslíte že se to nemůže kousnout za jízdy?To bych nerad.
Tenhle čep se mi vysouvá http://muzika.wz.cz/cep-dif5.JPG
Je tam málo místa
http://muzika.wz.cz/difer1a.jpg
http://muzika.wz.cz/difer2a.jpg
_________________ Š K O D A 105S
r.v. 1985
Ale už je předělávaná:motor 120LS a všechno co ve 105ce chybělo .,najeto cca 25000KM
Naposledy upravil zdenin dne 30.10.07, 19:06, celkově upraveno 1
|
30.10.07, 16:30 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Muze se to kousnout za jizdy a pak je otazka jestli prdne prevodovka nebo se bloknou kola ... Ja to mam zavareny a ted budu davat jinou prevodovku (suchou) a tady ten diferak vymenim, nez ji dam do druhyho auta
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
30.10.07, 18:51 |
|
|
zdenin
|
Matthes píše: Muze se to kousnout za jizdy a pak je otazka jestli prdne prevodovka nebo se bloknou kola ... Ja to mam zavareny a ted budu davat jinou prevodovku (suchou) a tady ten diferak vymenim, nez ji dam do druhyho auta
A to si varil kdyz jsi ji mel vydelanou co?Myslis ze by to slo i s nasazenou?Asine co?
http://muzika.wz.cz/difer1a.jpg
r.v. 1985
Ale už je předělávaná:motor 120LS a všechno co ve 105ce chybělo .,najeto cca 25000KM
|
30.10.07, 18:59 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No bych rek pravdu, varil to tata ... prevodovka na aute, dela se to blbe Kdyzby byla prevodovka venku tak vymenim jeden sroub a je po problemu
|
30.10.07, 19:03 |
|
|
zdenin
|
Matthes píše: No bych rek pravdu, varil to tata ... prevodovka na aute, dela se to blbe Kdyzby byla prevodovka venku tak vymenim jeden sroub a je po problemu
Zkus se ho optat(dik)
Jsem v panelaku a nemam kde delat a auto je denne v provozu
r.v. 1985
|
30.10.07, 19:08 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
zdenin píše: Zkus se ho optat(dik) Jsem v panelaku a nemam kde delat a auto je denne v provozu
Na co zeptat? Ja byl u toho ... proste se to musi nabodovat lehce, neprovarovat!!!
|
30.10.07, 19:41 |
|
|
Ales M
|
No já bych viděl že se klidně mohla jenom střihnout mrkev respektyve ta spojka na mrkvi.... tam stačí že vypadne ta pojistka a už to nefrčí.... Ale utrhaný štefty na dyferu jsem už taky viděl...
|
30.10.07, 20:07 |
|
|
Ales M
|
Jo a kdyby snad někdo potřeboval čtyřkvalt na šáde.... Tak se mi tu ještě jeden taky válí...
|
30.10.07, 20:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|