Autor |
Zpráva |
buldozerxxx
|
prevodovka..razeni..
ahoj..felicie 1.3 mpi 50kw..rv. 98...kdyz je studena....jde tam trosku hure jednicka......a ted to zacalo delat ..ze kdyz chci podradit z trojky na dvojku...a ani nemusej bejt nejak vysoky otacky....tak to pekne lupne...pres zuby......zacalo to delat az ted poslednich 14 dni...jezdi se s tim porad stejne...a olej je tam 75W90 gl4+..ten co tam ma byt..muze mi nekdo poradit cim to presne je..a co to mohlo zpusobit...ma najeto neco pres 100tis.km poctivejch...je jinak ticha....a vsechny silentbloky atd jsou taky v poradku ...diky...
|
21.12.11, 20:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: prevodovka..razeni..
čo viem, ale asi sa mýlim, pretože každý tam leje 75W90, podľa mňa tam má byť 75W80, GL4+ je správne, ale... máš ho tam dosť ako je starý čo spojka
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.12.11, 20:14 |
|
|
buldozerxxx
|
olej je prave ze novy...mnenil jsem ho z tohodle duvody..i kdyz tam nebyl dlouho..a stejny......a spojka ma najeto cca 50tis.km..ta by mnela bejt v pohode..jde hezky.....vydim to ze se neco podelalo v prevodovce...uplne skoda.byla perfektni..mne to uplne sere....
|
21.12.11, 20:17 |
|
|
michalkatka
|
spojka zaberá kde pedál je voči brzdovému ako
|
21.12.11, 20:25 |
|
|
buldozerxxx
|
pedal mam ve stejne vysce jako brzdovy...a zabira kolem pulky.....jde hezky...zkousel jsem jestli neklouze...a ani prd....jedine ze by byla nejak vadna..ale tomu neverim....zkousel jsem treba jednicku vytocit pres 5tisic otacek a dat tam dvojku..a krasne ciste..ale proste z trojky na dvojku to drbe jak krava...jinak ostatni kvalty jdou dobre...akorat ta jednicka kdyz je to studeny...tak na krizovatce bych rekl ze tam jde hur trosicku..ale to se jedna o prvni kilometr jizdy..pak uz ok
|
21.12.11, 20:31 |
|
|
michalkatka
|
po zahriatí je to ok neskúsiš 80 olej
|
21.12.11, 20:36 |
|
|
buldozerxxx
|
po zahrati je ok akorat ta 1 ...to podrazovani se jenom nepatrne zlepsi.,....v te prevodovce..byl podle stitku nejaky olej 80 neco....predtim..ja dal olej co tady lidi doporucujou..a beze zmeny....myslel jsem jestli neni na prevodovce..neco cim se da nekde neco dotahnout..nebo seridit..i kdyz to je asi blbost co
|
21.12.11, 20:39 |
|
|
michalkatka
|
niekde sa uvádza odporúčaný 75W90, niekde 75W80, ja osobne používam PP80, mal by som ho meniť každých 30tis, ale teraz trocha presluhujem, ale slzí mi ľavé gufero, tak to vymením pri oprave, netuším koľko oleja tam ešte mám, keď sa poriadne zohreje tak ide ťažšie 1ka, inak bez problémov..
|
21.12.11, 23:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
|
22.12.11, 06:40 |
|
|
buldozerxxx
|
jsem se rano nastval..zejel ke kamosum na garaz..koupil prevodovku za facka za 200kila...prehodil vsecko co bylo jinak...a uz vrci v aute...razeno jde skvele..olej jsem nalil ten co jsem ted daval..a bez problemu......tam nate budou asi v haji synchrony nebo nevim..kdyz jsem sundal ten zadni dekl....tak je tam vsechno uplne netknute....ciste..proste jak nove....ani spina nic....nechapu...proc se tam neco podelalo....jestli mi muzete nekdo poradit kde a jak se menej ty synchrony...budu rad za kazdou radu ..diky...
|
22.12.11, 15:53 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
synchrony se meni po pozpuleni prevodovky, pokud si sehnal za 200 tak tuhle rozeber a nahaz do srotu, ty 200 se ti vrati v hliniku a tezkem zeleze
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
22.12.11, 16:08 |
|
|
michalkatka
|
to je horšie, rozpoliť to ide, len neviem čo všetko tam treba vymedziť, a či na stiahnutie kolečok z hriadele netreba nejaký spešl prípravok... to ti asi poradia skúsenejší...
ak ti tá Fačková prevodovka pasovala (dekel 5ky), tak máš starší typ prevodovky, novšie majú iný obal a ten dekel nepasuje...
|
22.12.11, 16:10 |
|
|
buldozerxxx
|
s tim deklem jsem to resil to je pravda.....po sundani jsem zjistil ..ze z te moji je nejaky maly...a nevejde se tam...mnel jsem ve sklepe..jeste jednu prevodovku ..ta chrastila....proste do srotu..aale taky z feldy...rv..tusim 95 a ten tam sel.....zaplat panbuh....jsem myslel ze to je uplne stejny a neni..este jsem prehazoval...tahlo na lanko..a nesedel mi silentblok..takze mensi upravy...ale to uz byla sranda..a maka skvele....takze asi udelam poradek a vsecko co je nepotrebne vyhazu..i kdyz ta moje prevodovka mne stejne sere je uvnitr proste jak nova..a ma nula nic najeto uvidim.....mozna se o neco pokusim
|
22.12.11, 19:50 |
|
|
big.jedla
|
mi chodí dvojka a někdy pětka v zimě přes zuby než se ohřeje pak už ok. Olej mám nový 75W90 po výměně se to zlepšilo tak, že v létě to chodí dobře i za studena. Jen teď v zimě to je takové horší. Asi už bude vyrachtaná převodovka?? Může na to mít vliv že mi spojka zabírá skoro až úplně nahoře? To asi značí že už je sjeté obložení? Jinak totiž zatím neprokluzuje tak nemám důvod to řešit. Pedál je seřízený cca 1cm nad brzdový.
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
22.12.11, 21:41 |
|
|
Kristensen
|
podle mě je problem v tom oleji původně se používal jen samotnej 75W pak postupem času naskákaly v doporučení od výrobce oleje v podobě 75W80 nebo 80W ale 75W90 bych tam už nelil, u některých byl i problem se samotnou 80W že pak nešlo řadit v mrazech, než se to trochu ohřálo. A pedál je nejideálnější zároveň s brzdovým, pokud je vejš tak už pak může docházet k prokluzování spojky. Tady se trochu výrobce s doporučením netrefil.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
Naposledy upravil Kristensen dne 22.12.11, 22:18, celkově upraveno 1
|
22.12.11, 22:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|