|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Škoda Favorit - problém se zpětným chodem
Autor |
Zpráva |
Bandis
|
Škoda Favorit - problém se zpětným chodem
Dobrý den,
mám takový problém. Mám favorita rv. 1992. Občas, když řadím zpátečku tak i když mám spojku až na zemi, řadím přes zuby. Je to problém jenom zpátečky a dělá to párkrát za den. Nevíte čím by to moholo být, případně jak to opravit?
Díky
_________________ Škoda Fabia 1,4 TDi 55 kw Rok výroby: 2004
|
2.1.12, 22:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bezpřezdívky
|
Re: Škoda Favorit - problém se zpětným chodem
me taky, pomaha, kdyz dam pred zarazenim neutral, pustim spojku, pak znova zmacknu spojku a pak opatrne zaradim, proste hlavne klidu
_________________ Forman 94 BMM LXi s "křídlem"
|
2.1.12, 23:26 |
|
|
Bukaj
|
Asi je to víceméně normální - vysvětluji si to vyšší viskozitou převodového oleje teď v zimě. (Stává se mi to taky, řeším to meziplynem)
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
2.1.12, 23:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Bandis píše: Dobrý den,
mám takový problém. Mám favorita rv. 1992. Občas, když řadím zpátečku tak i když mám spojku až na zemi, řadím přes zuby. Je to problém jenom zpátečky a dělá to párkrát za den. Nevíte čím by to moholo být, případně jak to opravit?
Díky jak vysoko máš spojkový pedál oproti brzdě, zároven nebo níž
|
3.1.12, 07:55 |
|
|
Pavucina
|
Docela by me zajimal meziplyn na zpátecku...
Zalezi jak rychle tu zpatecku radis, a pak jak vysoko máě pedal viz milos.
|
3.1.12, 09:52 |
|
|
varok
|
Mě to dělá u naší feldy, ale pořád, né jenom v zimě. Vždycky zařadím nejdříve jedničku a potom až zpátečku a pomáhá to.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.1.12, 15:42 |
|
|
Kristensen
|
meziplyn je nesmysl pokud stojíš, to ještě zhoršíš ale udivuje mě co psal Bezpřezdívky, protože většinou to funguje právě naopak když na neutrál sešlápneš spojku a chceš hodit zpátečku a jde přes zuby tak tam prostě při sešlápnutým pedálu spojky šoupneš cokoliv kromě pětky a pak hned řadíš zpátečku aniž by jsi pustil spojku v neutrálu a měl by být klid a pokud to takhle funguje tak to je většinou projev odcházející spojky nebo hustýho oleje v převodovce a nebo taky značnýho nedostatku oleje.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
3.1.12, 17:08 |
|
|
CROWACK
|
to mi dělala 742, vysvetloval jsem si to, ze se proste ty hridele musi protocit aby ty kola spravne zapadly.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.1.12, 17:14 |
|
|
Kristensen
|
pokud se točej tak to jde přes zuby pokud stojej tak zařadíš nebo zařadíš jen na půl že jakmile povolíš spojku tak opět zakvičej zuby. Třeba tohle je jedna z největších bolestí renaultů ale tak je to poměrně snadný, třeba když parkuješ a potřebuješ z jedničky do zpátečky to byl kolikrát horor ale když jsi zmáknul jednoduchou fintu tak ti zuby nezařvaly a přeřadil jsi daleko rychlejc než se řvoucíma zubama. tam je zpátečka přes kroužek a vedle jedničky takže když jsi popojel dopředu na jedničku tak než jsi došlápnul spojku dolu tak už jsi tam měl zařazenou dvojku v který jsi zmáčknul kroužek a šup na férovku do zpátečky. Kdo koliv kolikrát přijel že co s tím že to už není možný zařadit zpátečku tak jsem předvedl tuhle fintu kterou jsem někde vyčetl na netu a od tej doby nebyl problem.
|
3.1.12, 17:25 |
|
|
michalkatka
|
to si mal počuť ako sa spiatočka hádzala na Karose v autoškole.
rrrrr.rrrr.rrr.rr.r..r.cvak
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.1.12, 08:25 |
|
|
Kristensen
|
Michale tam uplně stejně rachtala i jednička musel jsi podržet páku a počkat až se o sebe kola zastavej a zaskočí to tam
|
4.1.12, 11:32 |
|
|
kwiko
|
Inak s tou renault spiatockou suhlasim. tiez radim cez inu rychlost. Obcas sa totiz zazubila. Mal som pripravenu aj druhu prevodovku. Ale na to radenie cez rychlost som si tak zvykol, ze to beriem ako vlastnost, a prevodovku som predal. Favorit takuto vlastnost ale nema. Ak sa radi cez zuby, prevodovka von, skontrolovat spojku, alebo vymenit prevodovku.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.1.12, 11:46 |
|
|
Bezpřezdívky
|
možná je ta spojka jen placebo efekt, že díáky tomu získjá převodovka čas...taky musím pečlivě pracovat rukou, proste to tam dozadu napasovat, je slyset cvaknuti, jak to zapadlo. mám s tím takovou trapnou příhodu, parkoval jsem před nádražní hospodou, je to v kopci, chtěl jsem odcouvat od auta přede mnou, tak jsem tam dalk zpatecku, ona nerachotila ale ani "necvakla" proste tam nebyla, povolil spoijku slapl na plyn, pak to teprv zarachtalo a tech par cm co jsem pred predkem mel se zmenilo na opreni o naraznik a videala to cela hospoda...jeste ze mam Formana v maskovací barvě a tak jsem splynul rychle někde pryč ted uz to radsi prvne zkousim s nohou na brzde, jestli je tam
_________________ Forman 94 BMM LXi s "křídlem"
|
4.1.12, 14:53 |
|
|
vopaje
|
Vidím to jak píše Bukaj.U fel.dát zpátečku byl úkol cca na minutu.Dělal jsem elektr.v jednom servise a za protiúčet jsem dostal do převodky olej.Nevím co to bylo zač,jen jsem viděl červenofialovou barvu a pravda je ta,že od té doby byl klid.Řazení teplo-zima bez problému,bez počítání zubů a do prodeje /cca3roky/ pohoda.Toto není moje parketa,ale více info dají ostatní.Jen jsem chtěl,že stačil jen olej.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
4.1.12, 15:23 |
|
|
Ondras83
|
Bandis píše: Dobrý den,
Díky nalej 75tku olej, rad pomalu a trosku pritahni spojku... je to tim, ze vlozeny kolo pro zpatecku ma primej zub a je bez synchronu...proste nech spadnout otacky prevodovky (jedes dopredu, chces couva, tak na neutral pustis spojku) a pomalu zarazuj.... anebo kdyz to tam nahazis jak vidlema, tak taky neuslysis zuby, jen takovy cvaknuti
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.1.12, 23:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|