Lozisko na neutrali, favorit
Autor |
Zpráva |
deekay
Voditelj brodice
|
Lozisko na neutrali, favorit
mam taky problem: ked mam neutral tak sa z prevodovky ozyva chrcivy zvuk, znejuci ako vydrete lozisko.
ked stlacim spojku tak to prestane.
neviete konkretne ktore lozisko v prevodovke by za to mohlo byt zodpovedne a ci ma to ma vobec trapit ked to ide. v servise mi povedali ze sa na to mam vykašlat kym to ide ale nemam rad takyto pristup....
dik
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
23.12.06, 23:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
roman heller
|
Re: Lozisko na neutrali, favorit
deekay píše: mam taky problem: ked mam neutral tak sa z prevodovky ozyva chrcivy zvuk, znejuci ako vydrete lozisko. ked stlacim spojku tak to prestane. neviete konkretne ktore lozisko v prevodovke by za to mohlo byt zodpovedne a ci ma to ma vobec trapit ked to ide. v servise mi povedali ze sa na to mam vykašlat kym to ide ale nemam rad takyto pristup....
dik
Většinou to dělá spojkové ložisko protože to nemá žádnou vůli a točí se pořád.Nemá to cenu měnit,moc práce a dřiny kvůly ložisku.Já sem to měnil taky protože to dělalo pazvuky a jak sem zvyklý na rychlý rozjezdy a občas čekat na spojce tak se to objevilo opět.Necham to být...
|
23.12.06, 23:39 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
roman heller píše: deekay píše: mam taky problem: ked mam neutral tak sa z prevodovky ozyva chrcivy zvuk, znejuci ako vydrete lozisko. ked stlacim spojku tak to prestane. neviete konkretne ktore lozisko v prevodovke by za to mohlo byt zodpovedne a ci ma to ma vobec trapit ked to ide. v servise mi povedali ze sa na to mam vykašlat kym to ide ale nemam rad takyto pristup....
dik Většinou to dělá spojkové ložisko protože to nemá žádnou vůli a točí se pořád.Nemá to cenu měnit,moc práce a dřiny kvůly ložisku.Já sem to měnil taky protože to dělalo pazvuky a jak sem zvyklý na rychlý rozjezdy a občas čekat na spojce tak se to objevilo opět.Necham to být...
a som si vsimol ze to zacne a prestane niekedy ked viackrat za sebou rychle vytlacim spojku a pustim.
si ma upokojil. ale aj tak, ja ako zvukovy technik mam rad len jedinu hudbu - ticho
takze vsetko co huci - zle
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
23.12.06, 23:43 |
|
|
patrik-hp
|
Pružinky v jádru přesuvníku na pátym kvaltě s malým přepětím a nebo volné páté kolo na hnací hřídeli v tisícihranu
|
23.12.06, 23:57 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
patrik-hp píše: Pružinky v jádru přesuvníku na pátym kvaltě s malým přepětím a nebo volné páté kolo na hnací hřídeli v tisícihranu
aha vacsinou mam sajnu vo co gou ale ten tisichran je kde, resp. naco? na nom su nastrcene ozubene kolesa kvaltov? ci co?
|
24.12.06, 00:22 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deekay píše: patrik-hp píše: Pružinky v jádru přesuvníku na pátym kvaltě s malým přepětím a nebo volné páté kolo na hnací hřídeli v tisícihranu aha vacsinou mam sajnu vo co gou ale ten tisichran je kde, resp. naco? na nom su nastrcene ozubene kolesa kvaltov? ci co?
jo ten tisícihran je na hřídeli a na tom je nastrčený ozubený kolo a většinou je to zajištěný segrovkou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.12.06, 12:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patrik-hp píše: Pružinky v jádru přesuvníku na pátym kvaltě s malým přepětím a nebo volné páté kolo na hnací hřídeli v tisícihranu
patrik ti to tu řekl pěkně, ale nejprve zkus vyměnit olej a dej tam PP80 a přípravek do převodovky za dvě stovky, pokud ti to začalo dělat jak se ochladilo, a pokud to nepomůže jak říkaá patrik pětka, ložisko to bys ten zvuk neměl nepravidelný, já jsem to v počáteční fázi vždy zachránil řídkým olejem, jinak výměna pětky miloš
|
24.12.06, 13:31 |
|
|
Jerry
|
roman heller píše: deekay píše: mam taky problem: ked mam neutral tak sa z prevodovky ozyva chrcivy zvuk, znejuci ako vydrete lozisko. ked stlacim spojku tak to prestane. neviete konkretne ktore lozisko v prevodovke by za to mohlo byt zodpovedne a ci ma to ma vobec trapit ked to ide. v servise mi povedali ze sa na to mam vykašlat kym to ide ale nemam rad takyto pristup....
dik Většinou to dělá spojkové ložisko protože to nemá žádnou vůli a točí se pořád.Nemá to cenu měnit,moc práce a dřiny kvůly ložisku.Já sem to měnil taky protože to dělalo pazvuky a jak sem zvyklý na rychlý rozjezdy a občas čekat na spojce tak se to objevilo opět.Necham to být...
kamaradovi to taky delalo lozisko, tak to promazal a byl klid asi po 2tydnech mu to zacalo znova a to uz mu prestala reagovat spojka.
tak jsem se podival ke spojce a zjistili jsme ze mu to lozisko vylamalo na pritlacaku ty paprsky ktere se opiraji o lozisko, takze menil pritlacak
lozisko a rovnou i lamelu(byla uz hodne sjeta)
|
24.12.06, 13:43 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: patrik-hp píše: Pružinky v jádru přesuvníku na pátym kvaltě s malým přepětím a nebo volné páté kolo na hnací hřídeli v tisícihranu patrik ti to tu řekl pěkně, ale nejprve zkus vyměnit olej a dej tam PP80 a přípravek do převodovky za dvě stovky, pokud ti to začalo dělat jak se ochladilo, a pokud to nepomůže jak říkaá patrik pětka, ložisko to bys ten zvuk neměl nepravidelný, já jsem to v počáteční fázi vždy zachránil řídkým olejem, jinak výměna pětky miloš
ok, skusim ten olej, aj ked tento ma asi 15 tis km iba. inac robi to v lete aj v zime nezavisle na hustote oleja v prevodovke.
celkovo mi po vymene oleja v prevodovke zacala blbnut - robi si co chce, raz ide radit jedna basen a niekedy ledva hodim kvalt... uvidime co spravi ten olej
ten pripravok do prevodovky - aky mas na mysli? ma to nejake speci meno?
|
24.12.06, 13:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dik[/quote]
Většinou to dělá spojkové ložisko protože to nemá žádnou vůli a točí se pořád.Nemá to cenu měnit,moc práce a dřiny kvůly ložisku.Já sem to měnil taky protože to dělalo pazvuky a jak sem zvyklý na rychlý rozjezdy a občas čekat na spojce tak se to objevilo opět.Necham to být... [/quote]
kamaradovi to taky delalo lozisko, tak to promazal a byl klid asi po 2tydnech mu to zacalo znova a to uz mu prestala reagovat spojka.
tak jsem se podival ke spojce a zjistili jsme ze mu to lozisko vylamalo na pritlacaku ty paprsky ktere se opiraji o lozisko, takze menil pritlacak
lozisko a rovnou i lamelu(byla uz hodne sjeta)[/quote]
prosimtě jak se dá na fáčku promazat ložisko miloš
|
24.12.06, 15:42 |
|
|
patrik-hp
|
Jj.To co jsem uvedl já,má specifický zvuk.Může to klíďo být to spojkový ložisko,ale to se zas u těch Fáček tak často nestává...musel bych to slyšet...těžko se radí ....Ta pětka je hlučná tak nějak kloktavě se zvukem ložiska dohromady.A je to hlavně slyšet na straně u řidiče,pod kolem...tam kde se nachází víko 5 kvaltu.Ty kola na konci drží matice,zajištěná úderem tupého sekáče,jak na hnaný tak na hnací hřídeli. Né ségrovka..ta drží kola jinde v převodovce...ještě podobný klokotavý zvuk mají vymačkané pružiny v lamele spojky.Hlavně ty s dvojitými pružinami...Ale to už spíš kllokotá než hučí....
|
24.12.06, 23:50 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
patrik-hp píše: Jj.To co jsem uvedl já,má specifický zvuk.Může to klíďo být to spojkový ložisko,ale to se zas u těch Fáček tak často nestává...musel bych to slyšet...těžko se radí ....Ta pětka je hlučná tak nějak kloktavě se zvukem ložiska dohromady.A je to hlavně slyšet na straně u řidiče,pod kolem...tam kde se nachází víko 5 kvaltu.Ty kola na konci drží matice,zajištěná úderem tupého sekáče,jak na hnaný tak na hnací hřídeli. Né ségrovka..ta drží kola jinde v převodovce...ještě podobný klokotavý zvuk mají vymačkané pružiny v lamele spojky.Hlavně ty s dvojitými pružinami...Ale to už spíš kllokotá než hučí....
pocut to iba tam ako si opisal, ze by predsalen ta petka.....
kloktavo so zvukom loziska dohromady - jj asi tak nejak
spojkové lozisko (ak to je to iste ako to vypinacie) tak to je nove (dva roky)
|
25.12.06, 15:09 |
|
|
patrik-hp
|
deekay píše: patrik-hp píše: Jj.To co jsem uvedl já,má specifický zvuk.Může to klíďo být to spojkový ložisko,ale to se zas u těch Fáček tak často nestává...musel bych to slyšet...těžko se radí ....Ta pětka je hlučná tak nějak kloktavě se zvukem ložiska dohromady.A je to hlavně slyšet na straně u řidiče,pod kolem...tam kde se nachází víko 5 kvaltu.Ty kola na konci drží matice,zajištěná úderem tupého sekáče,jak na hnaný tak na hnací hřídeli. Né ségrovka..ta drží kola jinde v převodovce...ještě podobný klokotavý zvuk mají vymačkané pružiny v lamele spojky.Hlavně ty s dvojitými pružinami...Ale to už spíš kllokotá než hučí.... pocut to iba tam ako si opisal, ze by predsalen ta petka..... kloktavo so zvukom loziska dohromady - jj asi tak nejak spojkové lozisko (ak to je to iste ako to vypinacie) tak to je nove (dva roky)
No tak to máš asi tu pětku? .Ta se dá udělat bez demontáže přvodovky,v klidu a s nářadím střední gola sady.Tím chci říct,že velká je na autobusy zemědělskou techniku a na malé opravy v tanku
|
25.12.06, 15:34 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
toto je ten zvuk: najprv vytlacena spojka, pustena,vytlacena, pustena,
myslim ze je to dost zretelne.
http://data2.edisk.cz/stahni/61306/prev ... .25kB.html
|
14.4.07, 17:06 |
|
|
Drak
|
To nevypadá na spojkový ložisko, zkus sundat levý kolo a dostaneš se na boční víko převodovky, to sundej a zkus přitáhnout to kolo a uvidíš. Musíš před tím ale vypustit olej.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
14.4.07, 17:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|