|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
Prevodovka-olej-vymena Felicia
Autor |
Zpráva |
ttominoo
|
Prevodovka-olej-vymena Felicia
Cau. Chci se zeptat, zda a jak se da vymenit olej v prevodoce. Je tam uz hodne dlouho a vymenu nepamatuji(auto nebylo moje). Slysel jsem neco o nahonu, ze se musi oddelat a nalit pres nej. Kazdopadne nevim, jak vypustit, jakej tam nalit a kudy a jak zjistim jestli je tam tolik kolik je potreba(predpokladam, ze merku jako motorovej olej)
Mam jeste jeden problem - zazaeni jde vcelku pekne(nemohu si stezovat), ale jednicku tam nemuzu dat rovnou - pri stojicim aute(napr pri rozjizdeni od semaforu) musim radit jednicku pres dvojku a vse je ok. Jak tam dam hned jednicku jde to pres zuby, ale jde tam. Ale kdyz auto dojizdi napr 10km/h a potrebuju se zase rozjet, tak musim na dvojku, protoze zase jednicka pocita zuby a to i pres zarazeni pres jiny stupen. Snad jsem to napsal srozumitelne. Trosku hur se to popisuje a kdyby bylo neco nejasne pokusim se o lepsi vysvetleni. Jinak dekuji vsem za rady a stravey cas
|
18.10.12, 20:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Prevodovka-olej-vymena Felicia
nalej tam GL4, viskozita je v návodu k vozidlu, já tam mám 75W90. Dole je normálně vypouštěcí šroub. Kolik ho tam je zjistíš vrácením náhonu a pak zkontrolováním, jak moc je od oleje - 4mm od zakončení hřídele má být hladina. Na te jednicce je spatnej synchron, bud rozhodit a vymenit, nebo si zvyknout, nebo jina spajzka...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.10.12, 21:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ta jednička může být i spojka, pedál spojky musí být mírně nad pedálem brzdy jak je utopený špatně se řadí
|
19.10.12, 07:23 |
|
|
ttominoo
|
To staci potom spojku bud pritahnout nebo povolit v motoru?
|
19.10.12, 16:48 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|