Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 4.12.24, 09:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Prevodovka-olej-vymena Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Prevodovka-olej-vymena Felicia
Cau. Chci se zeptat, zda a jak se da vymenit olej v prevodoce. Je tam uz hodne dlouho a vymenu nepamatuji(auto nebylo moje). Slysel jsem neco o nahonu, ze se musi oddelat a nalit pres nej.
Kazdopadne nevim, jak vypustit, jakej tam nalit a kudy a jak zjistim jestli je tam tolik kolik je potreba(predpokladam, ze merku jako motorovej olej)

Mam jeste jeden problem - zazaeni jde vcelku pekne(nemohu si stezovat), ale jednicku tam nemuzu dat rovnou - pri stojicim aute(napr pri rozjizdeni od semaforu) musim radit jednicku pres dvojku a vse je ok. Jak tam dam hned jednicku jde to pres zuby, ale jde tam. Ale kdyz auto dojizdi napr 10km/h a potrebuju se zase rozjet, tak musim na dvojku, protoze zase jednicka pocita zuby a to i pres zarazeni pres jiny stupen. Snad jsem to napsal srozumitelne. Trosku hur se to popisuje a kdyby bylo neco nejasne pokusim se o lepsi vysvetleni. Jinak dekuji vsem za rady a stravey cas

18.10.12, 20:57
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Prevodovka-olej-vymena Felicia
nalej tam GL4, viskozita je v návodu k vozidlu, já tam mám 75W90. Dole je normálně vypouštěcí šroub.
Kolik ho tam je zjistíš vrácením náhonu a pak zkontrolováním, jak moc je od oleje - 4mm od zakončení hřídele má být hladina.
Na te jednicce je spatnej synchron, bud rozhodit a vymenit, nebo si zvyknout, nebo jina spajzka...

18.10.12, 21:19
Mistr mechanik

ta jednička může být i spojka, pedál spojky musí být mírně nad pedálem brzdy jak je utopený špatně se řadí :wink:

19.10.12, 07:23

To staci potom spojku bud pritahnout nebo povolit v motoru?

19.10.12, 16:48
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]