Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 21:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Zložité zaradenie spiatočky 
Autor Zpráva

Příspěvek Zložité zaradenie spiatočky
Ahojte, Mám škodu 120 L ( r.v. 1985) - 4 stupnová prevodovka. A jetam problém zaradiť spiatočku, dakedy ju hádžem aj na 5 krát. proste dám páku uplne do prava , dole, a nepadne tam spiatočka ale štvorka. Je to normálne alebo túto presnosť radenia môžem dáko vylepšiť ? :) Plánujem tam teraz meniť prevodový olej, nebol menený od začiatku ( asi ) môže to byť aj tým ?
Ďakujem za každú odpoveď. :)

2.11.14, 14:07
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Zložité zaradenie spiatočky
buď sou vyčvachtaný ty gumový kostky na táhle řazení (u převodovky), nebo je ohnutá vidlička zpátečky, a nedořadí se. Obojí je poměrně běžná závada, první způsobená stářím, druhá prasáckým řazením.

2.11.14, 16:46

A nemôže to byť aj tým že tam je strašne málo oleja ? lebo ked som sa na tu prevodovku pozrel z jamy tak je celá od oleja, ked som sa na nu pozrel z hora ( vez ten otvor za sedačkami) tak je celá čierna od oleja :D a pochybujem že starký tam ten olej dakedy dával, čiže je možné že tam je len liter alebo kolko :D

2.11.14, 17:44

ak sa dá poutieraj to a skús zistiť odkial to tečie :D zhora je aj nalievací otvor. a pomocou mierky sa dá tuším zistiť kolko tam je oleja :wink:

2.11.14, 17:46

hje hje, mám mudru knižku tam mám aj napísané ako doplnať a tak :D len doriti ona je celá čierna uplne :D tomu nechápem ani , lebo to vyzerá ako keby ju dakto oblial :D to je zaolejovanie 3 stupna na 99 % ,,tela,, :D :D :D

2.11.14, 17:48

Hele, a co kdyby to bylo povoleným šroubkem na kole? Honem ho zkontroluj!

Já tě nechápu. Popíšeš závadu, dostaneš (myslím celkem jednoznačnou) odpověď, ale to ti nestačí. Myslíš si, že to se mnou usmlouváš na něco jednoduššího? To je auto vole, mechanika, s tím cvakání do klávesnice nic neudělá...

Ona stačí logická úvaha, kdyby byl olej napiču, jak to, že tam nejde zpátečka, ale ostatní kvalty jsou OK? Zkontroluj napřed ten silentblok, líp se na něj dostává, nemusíš kuchat převodovku.

Edit:
Hej pro debily ze slovenska, na převodovce je kontrolní šroub hladiny oleje!
Přečti si dílenskou příručku, jestli teda umíš číst, protože podle těch hemzů tvoje servisní literatura je z maďarska.
Takhle to má vypadat:
Obrázek

2.11.14, 17:53

Tak ti poviem, túto škodovku som zdedil, mám 18 rokov, čiže s takýmito autami nemám žiadne skúsenosti. Tú knihu ktorú si odfotil , tak presne tú aj mám :D a snažím sa ju čítať :D A tam to čo si vravel, tak som sa to snažil nájsť , ale voláko som to nevedel identifikovať, ako sa ktomu dostanem , a čo musím rozobrať všetko aby som to vymenil.

2.11.14, 18:04

prešlo to vôbec cez STK ? lebo ak z toho kvápal olej a prevodovka celá od neho tak asi by neprešlo :) treba zistiť únik a prevodovku očistiť. crowack má pravdu, tú knihu je dobé mať, dočítaš sa tam väčšinu vecí čo potrebuješ. ja ju mám síce v PDF ale pomôže to aj tak. o prevodovke je tak napísané presne ktorý šrob je výpustný a ktorý je kontrolný. takže hybaj čítať :wink: :D ale najprv stiahni PDF

2.11.14, 18:04

v obsahu je sekcia že prevodovka. ďalej určite sekcia výmena oleja (aj kedy) a tiež olejové náplne :wink: teraz nedávno som ju čítal, tak hladaj :mrgreen:

2.11.14, 18:06

to som už čítal, ten olej viem ako vymeniť :) Máš pravdu , tú prevodovku musím vyčistiť riadne. Len problém u mna je kde nájsť ten silentblok či čo to bolo :) a ako to má asi vyzerať, lebo z obrázkov na nete som dosť sprostý :)

2.11.14, 18:10

Boly by ste mi prosím vás ochotný opísať kde sa tie silentblok konkrétne nachádzaju ? Ďakujem

2.11.14, 18:20

no budeš musieť ísť zrejme na jamu... snáď toto pomôže. http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=261 pamätám že sme na 105L mali problém so spiatočkou a bola to tá "gulička" tuším v kulise radenia. lenže vtedy sa síce spiatočka zaradila no po pridaní plynu vyskočila do neutrálu. čiže sa nedalo dlhšie cúvať.

2.11.14, 18:24

Nebolo by jednoduchšie,keby si zašiel v okolí za niekym, kto to pozná a pri flaške niečoho dobrého by si mal odpovede na všetko

2.11.14, 19:24

No, len keby som dakoho takého v okolí poznal :/

2.11.14, 21:48

Keby si napísal odkial si,možno by sa niekto ozval

2.11.14, 22:12
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další