Autor |
Zpráva |
jizíček
|
řazení na dvojku
zdar hoši. mám problem zařadit 2. Nejdriv to zřídka šlo hůř ze 3 na 2 jako tím stylem ze jsem se nemohl ,,trefit'' a šly slyšet zuby, ale na podruhy jsem v poho zaradil, ale ted je to už horší a jde to takhle obcas i z 1 na 2. vítám každou radu
pozn. mam zkracenou řadičku.
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
8.10.06, 16:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Muze to byt mimo jine spatna (obehana) synchronizace nebo treba muze byt neco se spojkou, ze nevypina uplne ...
Olej je spravny a je ho dost?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
8.10.06, 17:03 |
|
|
jizíček
|
.
jj ... oleje je dost ... ale je mi divny ze to blbne jen na dvojce... nemuze to byt treba neco uvolneho ? táhlo co vede od řadičky na prevodovku ...
Škoda 742 Forever Team
|
8.10.06, 17:15 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No kdyz by to bylo tahlo, tak by mela blbnout i jednicka, ale ja bych sazel spis na synchrony
Neni zavzdusnena spojka? Ze by malo vypinala. To by ale zas delalo i na ostatnich stupnich. Taky zalezi kolik ma prevodovka nalitano ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
8.10.06, 17:49 |
|
|
jizíček
|
.
mno to bohuzel nevim kolik ma nalitano ..
Škoda 742 Forever Team
|
8.10.06, 18:16 |
|
|
jizíček
|
.
a docela bych nerad, aby mi odesla prevodovka... chystam se totiz tu moji rikšu prodat... a jeste abych musel shanet prevodovku (určitě 5-q)
Škoda 742 Forever Team
|
8.10.06, 18:19 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
typická nemoc škodovek synchron dvojky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
8.10.06, 18:50 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
tak zkus pri razeni nahoru 2x vyslapnout spojku a pri podrazovani meziplyn... jestli je to synchron, tak by to takhle melo jit zaradit dobre
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
8.10.06, 18:52 |
|
|
jizíček
|
.
2x spojka me nenapadla... ale ten mezi plyn jo ... a moc to nepomaha
Škoda 742 Forever Team
|
8.10.06, 19:14 |
|
|
ferrari
|
Re: .
jizíček píše: 2x spojka me nenapadla... ale ten mezi plyn jo ... a moc to nepomaha
bez toho 2x vyšlapnutia možeš pridávať medziplyny ako len chceš...tam ide práva o to, že keď spojku pustíš a pridáš plyn, primárna hriadeľ s kolesami sa roztočí...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
11.10.06, 17:25 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
proste pri razeni nahoru: treba z 2 na 3
rozjedes tu dvojku, vyslapnes spojku, zaradis neutral, pustis spojku, zase ji vyslapnes a zaradis za 3
pri podrazovani: treba z 3 na 2
mas tam trojku, vyslapnes spojku, zaradis neutral, pustis spojku, das ten meziplyn, zase tu spojku vyslapnes a podradis za 2
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
11.10.06, 18:44 |
|
|
jizíček
|
.
jde spatne radit pouze na 2.. z 2 na 3 to jde v poho. o vikednu zkusim ty meziplyny a 2x seslapnuti spojky... a uvidime ..
Škoda 742 Forever Team
|
11.10.06, 19:22 |
|
|
Pech.
|
jižíček, sposta lidí si právěpod pojmem meziplyn představuje jen protůrpvání motoru
řazení s meziplynem pro řazení dolů a dvojitá spojka pro řazení nahoru (přesně jak popsal Lukas) je jediná možnot jak zařadit u nesynchronizovanejch převodovek, tudíž pokud ti při řazení s meziplynem půjde řadit relativně dobře, tak je to dvojkovej synchron, v tom případě buď pokračuj v řazení s meziplynem při řazení 3na2 a dvojitý zmáčknutí spojky při řazení 1na2 nebo rozeber převodvku a vyměň synchronní kroužek což je hrooooozná pakárna.
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
11.10.06, 20:06 |
|
|
jizíček
|
Pech. píše: jižíček, sposta lidí si právěpod pojmem meziplyn představuje jen protůrpvání motoru
řazení s meziplynem pro řazení dolů a dvojitá spojka pro řazení nahoru (přesně jak popsal Lukas) je jediná možnot jak zařadit u nesynchronizovanejch převodovek, tudíž pokud ti při řazení s meziplynem půjde řadit relativně dobře, tak je to dvojkovej synchron, v tom případě buď pokračuj v řazení s meziplynem při řazení 3na2 a dvojitý zmáčknutí spojky při řazení 1na2 nebo rozeber převodvku a vyměň synchronní kroužek což je hrooooozná pakárna.
diky za pekny vyklad, ale vim co je to meziplyn... a ze se pouziva pri podrazovani... ja jen reagoval na Lukasoso odpoved...
Škoda 742 Forever Team
|
11.10.06, 22:44 |
|
|
škodař
|
Re: řazení na dvojku
jizíček píše: zdar hoši. mám problem zařadit 2. Nejdriv to zřídka šlo hůř ze 3 na 2 jako tím stylem ze jsem se nemohl ,,trefit'' a šly slyšet zuby, ale na podruhy jsem v poho zaradil, ale ted je to už horší a jde to takhle obcas i z 1 na 2. vítám každou radu pozn. mam zkracenou řadičku.
to já mám zase problém tam hodit ze 2ojky jedničky i v malích otáčkách a malé richlosti pouze s meziplynem inak ani ho**o
|
1.2.07, 22:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|