Autor |
Zpráva |
oxix
|
spojka "pískáá"
spojka me pri rozjizdeni pri vyssich otackach(se syticem) skrka skoro jak prevodovka ale je to spis piskani takove
nevite co to?
|
4.5.06, 16:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
DjLuckyxx
|
nejspis to je lozisko a nebo mas lamlu na dranc.
|
5.5.06, 21:08 |
|
|
Dom
|
mě to taky pištělo když jsem měl sešláplou spojku a byla to jasná předpověd odcházejícího spojkového ložiska já jsem měnil komplet spojku (lamela, přítlačák,ložisko) a pokud neměnils už něco ze spojky(?) radím taky komplet výměnu...
_________________ Favorit LPG
|
9.5.06, 14:19 |
|
|
Jikom
|
Oxix nepíšeš jaké je to auto, pokud je to Škoda řady 105....., může to být i ložisko v setrvačníku.
|
9.5.06, 19:17 |
|
|
Návštěvník
|
je to (teda mela by byt, nevim co je tam veskutecnosti ) 120L, este tam skusim nakapat trochu oleja a nechat stect po te vypinaci pace
|
2.6.06, 13:18 |
|
|
Qwerty1
|
Vůle vypínací páčky
Pomůže upravit vůli vypínací páčky. Alespoň mne to pomohlo. Měl jsem přesně ten samý problém, nejdříve pouze ve vysokých otáčkách, později i při sešlápnuté spojce a nakonec pořád. Upravil jsem vypínací páčku (safra, doufám, že se to opravdu tak jmenuje ) zašroubováním a ložisko se přestalo dotýkat a je klid po pěšině. Otázkou zůstává jak to dlouho může vydržet než bude potřeba vyměnit. A to já vůl před dvěma rokama měnil lamelu a ten člověk co mi to měnil mi tvrdil, že ložisko OK a že bude dalších deset let sloužit.
|
19.7.06, 07:57 |
|
|
oxix
|
tak sem to rozdelal a vypada to na lozisko protoze na tech perach talire je vydreny svetly kruch od loziska a lamele zbyva taky malo aby drhla o ty sroubky, ale zjistil sem ze mam na setrvacniku na te kluzne plose takove male prasklinky, nevadi to
_________________ Octavia Combi, Octavia RS, Octavia Scout, Octavia 4 x 4 - Škoda Octavia
Naposledy upravil oxix dne 21.12.10, 23:48, celkově upraveno 1
|
24.8.06, 19:08 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Prasklinky? Co znamena ze jsou "maly"? jak moc maly? Ta treci plocha by mela byt hladka aby se nevydiral material z lamely, jestli je ta plocha moc drsna, tak je to spatny.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
24.8.06, 19:35 |
|
|
tomkej
|
Mě taky pískala spojka, vyměnil jsem lamelu i ložisko a pískalo to dál, no a nakonec to bylo ložisko na setrvačníku, vůbec jsem nevěděl, že tam je kuličkové ložisko, myslel jsem si že tam je jen kluzné . . . bylo pěkně vysušené a plné kovových šupinek
|
24.8.06, 21:24 |
|
|
Peter50kw
|
oxix píše: tak sem to rozdelal a vypada to na lozisko protoze na tech perach talire je vydreny svetly kruch od loziska a lamele zbyva taky malo aby drhla o ty sroubky, ale zjistil sem ze mam na setrvacniku na te kluzne plose takove male prasklinky, nevadi to
Nevadi, je to bezne.
|
24.8.06, 21:33 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
tomkej píše: Mě taky pískala spojka, vyměnil jsem lamelu i ložisko a pískalo to dál, no a nakonec to bylo ložisko na setrvačníku, vůbec jsem nevěděl, že tam je kuličkové ložisko, myslel jsem si že tam je jen kluzné . . . bylo pěkně vysušené a plné kovových šupinek
Njn, kdyz uz se dela spojka, meni se lamela, obe loziska, gufero na mrkev nekdy i pritlacak
|
24.8.06, 21:44 |
|
|
Martin
|
Ty "prasklinky" jsem viděl asi na všech spojkách. Myslím, že to nevadí.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.8.06, 09:36 |
|
|
oxix
|
nevite jak se zdela to setrvacnikove lozisko? setrvacnik us mam dole(a doufam ze ty srouby jdou kupit nove, protoze ted us sou nepouzitelne)
tady mam foto toho loziska ktere myslim: http://web.telecom.cz/fanos/
|
25.8.06, 18:50 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To se dela tak ze vemes nakou kovovou tycku ktera se akorat vejde do toho loziska, za to lozisko (do diry v klice) nacpes hutnou mazelinu (az po okraj loziska) prilozis tu tycku na okraj diry loziska a klepnes do ni kladivkem a lozisko tlakem mazeliny vyskoci
Treba A4 na mazani vodni pumpy, nebo takova ta zelena mazelina na svislaky ale u ty se mi jednou stalo ze vytlacila jenom ten kryci plech z loziska (takze sem mezi kulicky nacpal plast z tavny pistole a na podruhy to uz slo )
|
25.8.06, 19:08 |
|
|
oxix
|
ups, tak nevim jestli ho mam vydelavat, piska me to kdyz se rozjizdim-jak zacne spojka zabirat, ale zase bych nerad vydelaval znova motor kdyby to po vymene lamely a pritlacneho loziska piskalo znova
|
25.8.06, 22:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|