Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 07:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 spojka "pískáá" 
Autor Zpráva
Příspěvek spojka "pískáá"
spojka me pri rozjizdeni pri vyssich otackach(se syticem) skrka skoro jak prevodovka ale je to spis piskani takove
nevite co to?

4.5.06, 16:04
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nejspis to je lozisko a nebo mas lamlu na dranc.

5.5.06, 21:08

Příspěvek 
mě to taky pištělo když jsem měl sešláplou spojku a byla to jasná předpověd odcházejícího spojkového ložiska :( já jsem měnil komplet spojku (lamela, přítlačák,ložisko) a pokud neměnils už něco ze spojky(?) radím taky komplet výměnu...

9.5.06, 14:19
Příspěvek 
Oxix nepíšeš jaké je to auto, pokud je to Škoda řady 105....., může to být i ložisko v setrvačníku.

9.5.06, 19:17
Příspěvek 
je to (teda mela by byt, nevim co je tam veskutecnosti :? ) 120L, este tam skusim nakapat trochu oleja a nechat stect po te vypinaci pace

2.6.06, 13:18

Příspěvek Vůle vypínací páčky
Pomůže upravit vůli vypínací páčky. Alespoň mne to pomohlo. Měl jsem přesně ten samý problém, nejdříve pouze ve vysokých otáčkách, později i při sešlápnuté spojce a nakonec pořád. Upravil jsem vypínací páčku (safra, doufám, že se to opravdu tak jmenuje ;)) zašroubováním a ložisko se přestalo dotýkat a je klid po pěšině. Otázkou zůstává jak to dlouho může vydržet než bude potřeba vyměnit. A to já vůl před dvěma rokama měnil lamelu a ten člověk co mi to měnil mi tvrdil, že ložisko OK a že bude dalších deset let sloužit.

19.7.06, 07:57

Příspěvek 
tak sem to rozdelal a vypada to na lozisko protoze na tech perach talire je vydreny svetly kruch od loziska a lamele zbyva taky malo aby drhla o ty sroubky,
:arrow: ale zjistil sem ze mam na setrvacniku na te kluzne plose takove male prasklinky, nevadi to :?:

Naposledy upravil oxix dne 21.12.10, 23:48, celkově upraveno 1

24.8.06, 19:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
Prasklinky? Co znamena ze jsou "maly"? jak moc maly? Ta treci plocha by mela byt hladka aby se nevydiral material z lamely, jestli je ta plocha moc drsna, tak je to spatny.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

24.8.06, 19:35

Příspěvek 
Mě taky pískala spojka, vyměnil jsem lamelu i ložisko a pískalo to dál, no a nakonec to bylo ložisko na setrvačníku, vůbec jsem nevěděl, že tam je kuličkové ložisko, myslel jsem si že tam je jen kluzné . . . bylo pěkně vysušené a plné kovových šupinek :roll:

24.8.06, 21:24

Příspěvek 
oxix píše:
tak sem to rozdelal a vypada to na lozisko protoze na tech perach talire je vydreny svetly kruch od loziska a lamele zbyva taky malo aby drhla o ty sroubky,
:arrow: ale zjistil sem ze mam na setrvacniku na te kluzne plose takove male prasklinky, nevadi to :?:

Nevadi, je to bezne.

24.8.06, 21:33
Hliník navždy.

Příspěvek 
tomkej píše:
Mě taky pískala spojka, vyměnil jsem lamelu i ložisko a pískalo to dál, no a nakonec to bylo ložisko na setrvačníku, vůbec jsem nevěděl, že tam je kuličkové ložisko, myslel jsem si že tam je jen kluzné . . . bylo pěkně vysušené a plné kovových šupinek :roll:

Njn, kdyz uz se dela spojka, meni se lamela, obe loziska, gufero na mrkev nekdy i pritlacak

24.8.06, 21:44

Příspěvek 
Ty "prasklinky" jsem viděl asi na všech spojkách. Myslím, že to nevadí.

25.8.06, 09:36

Příspěvek 
nevite jak se zdela to setrvacnikove lozisko? setrvacnik us mam dole(a doufam ze ty srouby jdou kupit nove, protoze ted us sou nepouzitelne)

tady mam foto toho loziska ktere myslim: http://web.telecom.cz/fanos/

25.8.06, 18:50
Hliník navždy.

Příspěvek 
To se dela tak ze vemes nakou kovovou tycku ktera se akorat vejde do toho loziska, za to lozisko (do diry v klice) nacpes hutnou mazelinu (az po okraj loziska) prilozis tu tycku na okraj diry loziska a klepnes do ni kladivkem a lozisko tlakem mazeliny vyskoci :)

Treba A4 na mazani vodni pumpy, nebo takova ta zelena mazelina na svislaky ale u ty se mi jednou stalo ze vytlacila jenom ten kryci plech z loziska :D (takze sem mezi kulicky nacpal plast z tavny pistole a na podruhy to uz slo :) )

25.8.06, 19:08

Příspěvek 
ups, tak nevim jestli ho mam vydelavat, piska me to kdyz se rozjizdim-jak zacne spojka zabirat, ale zase bych nerad vydelaval znova motor kdyby to po vymene lamely a pritlacneho loziska piskalo znova :?

25.8.06, 22:41
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další