Autor |
Zpráva |
johnyskk
|
5 stup. prevodovka
Prosim vas o radu ako demontovat zo skodovky 120L 5stup.prevodovku co najlahsie bez demontaze motora.Dakujem
Dalsia otazka.
V piatok som bol v bratislave a ked som za rozjel islo my tazko rozjet ked som prisiel na krizovatku zastavil som na cervenu a ked som sa isiel rozjet zaradil som jednicku a auto sa nechcelo vobec rozjet pridaval som plin pustal spojku a auto stale stoji na mjeste.Prosim vas poradte my kde by mohla byt chyba.Dakujem
|
31.1.07, 17:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ahoj Johny
Nekdo z kolegu rika ze nejblbsi prace na skode je vyndani nadrze, protoze se musi vyndat prevodovka a druha nejblbsi prace je vyndani prevodovky
Vyndani motoru je dle me nejjednodusi zpusob Jinak bys musel slozite manevrovat s prevodovkou, no des a hruza
Me tak napadlo jesi se ti nemohl vysunout ten cep satelitu z diferencialu, me se toto stalo ale neslo couvat, dopredu OK, to by slo bez demontaze prevodovky (cep je videt pod valeckem spojky)
Bohuzel bude spise neco zadrhnutyho nebo skripnutyho uvnitr
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
31.1.07, 17:35 |
|
|
Bukaj
|
Matthes píše: Ahoj Johny Nekdo z kolegu rika ze nejblbsi prace na skode je vyndani nadrze, protoze se musi vyndat prevodovka a druha nejblbsi prace je vyndani prevodovky Vyndani motoru je dle me nejjednodusi zpusob Jinak bys musel slozite manevrovat s prevodovkou, no des a hruza Me tak napadlo jesi se ti nemohl vysunout ten cep satelitu z diferencialu, me se toto stalo ale neslo couvat, dopredu OK, to by slo bez demontaze prevodovky (cep je videt pod valeckem spojky) Bohuzel bude spise neco zadrhnutyho nebo skripnutyho uvnitr
Jo, jo, moje slova
...každopádně asi motor ven...
...jestli nechceš vyndavat motor, tak budeš muset mít pořádnou rampu, pokudmožno zvedák na auta, co maj v dílnách...
...a vypustit benzín a rozpojit spojovací hadici nádrže a další fůru věcí...
...a nakonec třeba zjistíš, že problém není v převodovce, ale ve spojce (přítlačák, lamela, ložisko) a že jsi převodovku vyndaval zbytečně...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
31.1.07, 19:33 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No ja sem uvazoval ty nebo Kachnis
|
31.1.07, 19:39 |
|
|
Bukaj
|
Matthes píše: No ja sem uvazoval ty nebo Kachnis
Možná oba
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
31.1.07, 19:40 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
každopádně budeš muset rozpojit motor-převodovka no a těch asi 10 šroubků + káblíky tě nezabijou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.1.07, 21:23 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pridavam se dulezity je NEURVAT ty 4 srouby co drzej pricku prevodovky...vsechno peclive prostrikej brzdovkou.. a nesetri !!! a rozhodne vyhod i motor, je to jednodussi....auto nemusis ani o moc zvedat..staci tak o 30 cm , ani ne....
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
1.2.07, 14:22 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Brzdovku ne, dnes sou k dostani spesl spreje na povolovani sroubu. Brzdovka mu sezere ochranej nater
Teda ne ze by to neslo brzdovkou, ale musel by opatrne
|
1.2.07, 14:29 |
|
|
Bukaj
|
...a slyšel jsem něco o tom, že uvolňovací schopnosti měla stará brzdovka (červená) a že u těch novších - žlutá, bezbarvá je ten efekt jen placebo.
Každopádně lepší, než brzdovka a WDčko dohromady je Konkor 101 (a je to český výrobek!)
|
1.2.07, 14:58 |
|
|
spartra
|
no používáme takovej sprej se silikonem z německa fajnovej
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
1.2.07, 16:30 |
|
|
Pech.
|
žlutá brzdovka povoluje krásně, měl jsemtu 4pístový třmemy, který jsem chtělrozebrat, normálně nešly, tak jsem na každej šroub dal pár kapek a další den jsem je povolil normálně samotným imbusem
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
1.2.07, 16:33 |
|
|
Pech.
|
jinak nevímn jak vy, ale já když jsem do auta dával 5q, tak jsem všechny šrouby na podvozku povolil normálně, jsou namazaný z výroby (1978)
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
1.2.07, 16:34 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Pech. píše: jinak nevímn jak vy, ale já když jsem do auta dával 5q, tak jsem všechny šrouby na podvozku povolil normálně, jsou namazaný z výroby (1978)
Ja taky, sice je to rok 89 ale i tak to jde v poho sice radsi pouziju ten sprej, bo Konkor ale nou problem
|
1.2.07, 17:17 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Bukaj píše: ...a slyšel jsem něco o tom, že uvolňovací schopnosti měla stará brzdovka (červená) a že u těch novších - žlutá, bezbarvá je ten efekt jen placebo. Každopádně lepší, než brzdovka a WDčko dohromady je Konkor 101 (a je to český výrobek!)
taky je na to prej dobra Kofola - taky cesky vyrobek
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
1.2.07, 21:07 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Lukas píše: Bukaj píše: ...a slyšel jsem něco o tom, že uvolňovací schopnosti měla stará brzdovka (červená) a že u těch novších - žlutá, bezbarvá je ten efekt jen placebo. Každopádně lepší, než brzdovka a WDčko dohromady je Konkor 101 (a je to český výrobek!) taky je na to prej dobra Kofola - taky cesky vyrobek
já slyšel že koka kola v tej sem měl tejden padesátnít a vytáh sem ho jak novej
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.2.07, 21:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|