Autor |
Zpráva |
Frankííík
|
Odcházi spojka?
Zdravim.. Chci se zeptat.. Jako prvni auto sem si koupil feldu 1.3 mpi a po pár měsicich co ji mám se mi zdá že začiná odcházet spojka.. Ale osobně nevim jak to vypadá když spojka prokluzuje .. Každopádně to co se mi děje je to, že když pouštim při rozjedu spojku a pustim ji úplně motor se jakoby vytoči do otáček (nebo minimálně to tak zni) Může to být něco jiného? Diky za každou radu..
|
22.11.17, 15:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
Re: Odcházi spojka?
Ak spojka zabera az hore a/alebo pri rozjazde s prudsie pridanym plynom alebo rychlejsie pustenou spojkou stupaju otacky, ale nestupa rychlost, tak je to najskor mrtva spojka. Ale moze sa stat, ze mas napr. "len" poskodene gufero a spojka je zaspinena od oleja (to som mal ja na Rapide teraz). To spojku moze stacit vycistit... Ale aj tak sa oplati ju uz vymenit, ked mas prevodovku vonku.
edit: Este teoreticky je mozne, ze je nieco zleho s nastavenim lanka spojkoveho pedalu. Ale detaily ti nepoviem, pretoze som auto s lankovou spojkou nikdy nemal.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
22.11.17, 18:52 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Zařaď pátý rychlostní stupeň, a se zabrzděným autem pomalu pouštěj spojku. Motor by měl chcípnout, pokud nechcípne, klouže ti spojka.....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
23.11.17, 07:07 |
|
|
Frankííík
|
Servis mi doporučil výměnu gufera poloos a převodovky to mi bude kamarád dělat během týdne.. Jestli je to to stejný.. Každopádně s tim lankem je to možná dost možný jelikož minulej majitel s tim moc nejezdil a i plynovej pedál má "vůli"... Každopádně to s tou pětkou zkusim.. Pokuď by to nezdechlo jak dlouho se s tou spojkou ještě dá jezdit? Nechci do té feldy úplně moc vrážet prachy.. Jinak diky za rady
|
23.11.17, 17:13 |
|
|
Lamač
|
Doporučujem vymeniť servis... Guferá poloosí nemajú a ani nikdy nemôžu mať absolútne nič spoločné s vadnou spojkou...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
23.11.17, 18:41 |
|
|
Frankííík
|
Píšu, že nevím jestli je to ono.. V servisu mi vypsali co všechno je špatne či co by bylo fajn udelat..Kde jsiu napsaný i ty gufera ta spojka začíná obcas zlobit až teď..
|
23.11.17, 19:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ventYl píše: Ak spojka zabera az hore a/alebo pri rozjazde s prudsie pridanym plynom alebo rychlejsie pustenou spojkou stupaju otacky, ale nestupa rychlost, tak je to najskor mrtva spojka. Ale moze sa stat, ze mas napr. "len" poskodene gufero a spojka je zaspinena od oleja (to som mal ja na Rapide teraz). To spojku moze stacit vycistit... Ale aj tak sa oplati ju uz vymenit, ked mas prevodovku vonku.
edit: Este teoreticky je mozne, ze je nieco zleho s nastavenim lanka spojkoveho pedalu. Ale detaily ti nepoviem, pretoze som auto s lankovou spojkou nikdy nemal. ventil každá nová spojka u feldy zaberá nahoře a hned vypíná, lanko na spojku nemá žádný vliv, lankem se šteluje jen poloha pedálu
|
23.11.17, 20:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Frankííík píše: Píšu, že nevím jestli je to ono.. V servisu mi vypsali co všechno je špatne či co by bylo fajn udelat..Kde jsiu napsaný i ty gufera ta spojka začíná obcas zlobit až teď.. udělej co ti radí kluci s paky zatáhni brzdu dej pětku a rozjážděj se pak napiš co se dělo
|
23.11.17, 20:57 |
|
|
Frankííík
|
Tak sem to zkusil se zatazenou ruckou.. auto melo chut se rozjet ale nakonec chciplo.. ale stejně si myslím že bude min. Nacata jelikoz kdyz se rozjizdim tak se ji moc za plynem nechce.. je to takový nic nic.. a pak teprv.. ale v kopci drží normalne..
|
25.11.17, 13:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Frankííík"]Zdravim.. Chci se zeptat.. Jako prvni auto sem si koupil feldu 1.3 mpi a po pár měsicich co ji mám se mi zdá problém bude asi mezi sedačkou a pedálama
|
26.11.17, 12:51 |
|
|
Peter50kw
|
Felcka pod 2000 otacok nema zatah. Nad 4000 tiez nic.
|
26.11.17, 16:00 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Frankííík píše: Tak sem to zkusil se zatazenou ruckou.. auto melo chut se rozjet ale nakonec chciplo.. ale stejně si myslím že bude min. Nacata jelikoz kdyz se rozjizdim tak se ji moc za plynem nechce.. je to takový nic nic.. a pak teprv.. ale v kopci drží normalne.. Tak v tom případě spojka neklouže....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
27.11.17, 10:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|