|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
zavzdušnení spojkového okruhu
Autor |
Zpráva |
hagal
|
zavzdušnení spojkového okruhu
Zdravím, stalo se mi, že se mi teď začal pomalu zavzdušňovat spojkový okruh, brzdy sou v pohodě. Spojka zabírala stále níž, tak sem zkusil výměnu kapaliny, až nakonec došlo k úplnýmu zavzdušnění. V okruhu jsou fakt fest velký bubliny, zkontroloval sem, jestli mi netečou válce, jestli není někde ruplý potrubí nebo hadice, brzdovka z nádržky neubývala, nikde nic neteče. Je možný, že by ten vzduch nasával jeden z těch válců? Dá se nějak poznat, kterej je vadnej a vyměnit v něm těsnění? Nebo radši vzít oba a zgenerálkovat to všechno komplet. Taky sem se dival, že z nádržky ty hadičky jsou ještě starý obalený plátnem, že by to mohlo nasávat přes ně? O brzdovýho okruhu jsou provlhlý, pudou okamžitě pryč, spojková je ale suchá, stejně pude pryč. Jaký je váš názor, dá se to nějak vylaborovat?
|
6.2.07, 00:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
roman heller
|
Re: zavzdušnení spojkového okruhu
hagal píše: Zdravím, stalo se mi, že se mi teď začal pomalu zavzdušňovat spojkový okruh, brzdy sou v pohodě. Spojka zabírala stále níž, tak sem zkusil výměnu kapaliny, až nakonec došlo k úplnýmu zavzdušnění. V okruhu jsou fakt fest velký bubliny, zkontroloval sem, jestli mi netečou válce, jestli není někde ruplý potrubí nebo hadice, brzdovka z nádržky neubývala, nikde nic neteče. Je možný, že by ten vzduch nasával jeden z těch válců? Dá se nějak poznat, kterej je vadnej a vyměnit v něm těsnění? Nebo radši vzít oba a zgenerálkovat to všechno komplet. Taky sem se dival, že z nádržky ty hadičky jsou ještě starý obalený plátnem, že by to mohlo nasávat přes ně? O brzdovýho okruhu jsou provlhlý, pudou okamžitě pryč, spojková je ale suchá, stejně pude pryč. Jaký je váš názor, dá se to nějak vylaborovat?
Podle toho co popisuješ ti kapalina neubívá ale máš zazvzdušněný okruh.Vyndej oba válce a dej do nich nový kroužky(je to otázka pár desítek kč)...a mělo by to být v pohodě....stím sem se setkal párkrát že sem si přivezl auto kde spojka fungovala,vyměnil sem trubky a už sem nedokázal to odvzdušnit...jinak sem spíš zastáncem koupit nový válce ale kroužky na spojku stačí....
|
6.2.07, 01:59 |
|
|
Bukaj
|
Radši kup nový spojkový válec, stojí okolo 250 - 300Kč.
A s těma hadičkama pod nádržkou opatrně, sežeň si nové na brzdovku (nejsou zelené, ale černé a taky opletené plátnem). Ne, abys tam dal benzinové!!!
To tam raději nech ty původní, většinou jim nic není a mokré jsou jen od toho, jak po nich stéká brzdovka, když se při dolévání někdo netrefí do nádržky.Nebo mohou téci ve spojích s nádržkou - vyměnit sponky na nich...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
6.2.07, 09:47 |
|
|
Šemik
|
A co vlastně dělá brzdovka s těma benzínovejma? Já je dal na rapida i na žigula , noboť ty původní už byly velmi zle spuchřelé...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.2.07, 15:31 |
|
|
Bukaj
|
Šemik píše: A co vlastně dělá brzdovka s těma benzínovejma? Já je dal na rapida i na žigula , noboť ty původní už byly velmi zle spuchřelé...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 3&start=15
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
6.2.07, 15:36 |
|
|
Šemik
|
Wow...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.2.07, 15:39 |
|
|