Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Kloub tahla razeni - KOST
No vsichni vime jak je tezky sehnat gumokovovou kost ... V oblibeny mototechne se mi zeptaj u dodavatelu, ale kdo vi, jak to dopadne. Tak sem zacal premejslet, jak si ji vyrobit
Vzal sem starou origo kost od kamarada a ekoligicky (v kotli na uhli) sem z ni sundal gumu. Zbyla mi plechova kostra a potrebuju do ni dat dva gumovy valecky - vic nakres Zbytek kosti staci nalakovat aby nerezla Akorat je problem s tema rantlikama na novejch gumach - tezko bych je pak narval do ty kosti Ale tak bych ho na jedny strane udelal mensi aby to tam slo narvat
Jo a material z keryho chci delat ty valecky? Hokejovej puk Nejake napady, pripominky? Sem s nimy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.2.07, 19:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
rozjeď to ve velkým
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.2.07, 19:41 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Sadra17 píše: rozjeď to ve velkým
No jesi to bude fachat, tak jo ....
Bukaji, co ty na to? (i ostatni samozrejme )
|
23.2.07, 20:16 |
|
|
Bukaj
|
Dobrý, ale hokejový puk je z příliš tvrdé a relativně křehké gumy (není stavěn na trvalou zátěž).
Viděl bych to spíš na nějaká prefabrikovaná gumová pouzdra . třeba jako jsou v přední nápravě, ale menší - určitě se dá sehnat hafo různých velikostí a materiálů.
Nejvíce by se mi zamlouvala samovýroba přímo do té kovové kosti - SILIKON
Můžeš jej tvarovat do libovolného tvaru, vložit do něj trubku jako pouzdro, je to levné (z jedné tuby silikonu uděláš 20 kostí) a silikon odolává změnám teplot, oleji (benzínu ne, ale ten tam není ) a UV záření, které silikonu škodí, v místě použití kosti moc nehrozí (leda, že by někdo měl na spodku auta UV neony
Co vy na to?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
24.2.07, 10:17 |
|
|
jindra
|
Bukaj píše: Dobrý, ale hokejový puk je z příliš tvrdé a relativně křehké gumy (není stavěn na trvalou zátěž). Viděl bych to spíš na nějaká prefabrikovaná gumová pouzdra . třeba jako jsou v přední nápravě, ale menší - určitě se dá sehnat hafo různých velikostí a materiálů. Nejvíce by se mi zamlouvala samovýroba přímo do té kovové kosti - SILIKON Můžeš jej tvarovat do libovolného tvaru, vložit do něj trubku jako pouzdro, je to levné (z jedné tuby silikonu uděláš 20 kostí) a silikon odolává změnám teplot, oleji (benzínu ne, ale ten tam není ) a UV záření, které silikonu škodí, v místě použití kosti moc nehrozí (leda, že by někdo měl na spodku auta UV neony Co vy na to?
kdysi sem to řešil na 105ce taky ale bez demontáže .navrtal sem dírky a natlačil sem tam samovulkanizující tmel
(tmel na utěsnění převodovky) ,drželo to v pohodě asi tři roky než sem zrušil auto úplně
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
24.2.07, 11:45 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Bukaji, kterej silikon mas konkretne na mysli? Je jich strasne moc ... Neco mi vyber : http://www.soudal.cz/cz/news.php
|
24.2.07, 13:58 |
|
|
Šemik
|
Což takhle ten vnitřek stvořit třeba z teflonu? Není sice tak pružný jak původní guma, ale na druhou strunu se jen tak nevyžvejká...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
24.2.07, 14:00 |
|
|
Kristensen
|
proč se s tím takhle předělávat když v mototechně prodávaj celou tyč za 250 Kč
|
24.2.07, 14:03 |
|
|
Šemik
|
Kristensen píše: proč se s tím takhle předělávat když v mototechně prodávaj celou tyč za 250 Kč
Řek bych že to bude pro obsáhlost nezbytných prací při výměně celého řadící táhla
|
24.2.07, 14:06 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: proč se s tím takhle předělávat když v mototechně prodávaj celou tyč za 250 Kč
Tady byl asi nekdo na skoleni v Rusku
|
24.2.07, 15:15 |
|
|
Kristensen
|
když jseš šikovnej a chvilku u toho přemýšlíš tak to vytáhneš bez vyndání převodovky, sice musíš oddělat tu příčku na převodovce ale pak stačí se zamyslet a pic a tyč je venku
|
24.2.07, 15:20 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A k cemu mi asi bude nova tyc, kdyz je na ni ta debilni plastova kost Si radsi udelam svoji novou silikonokovovou a budu mit klid a min prace
|
24.2.07, 15:22 |
|
|
Kristensen
|
zase to pak přenáší víc vybrace. што ты гаварищ товарищ
|
24.2.07, 15:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
------------------------------------------------
Bukaji, kterej silikon mas konkretne na mysli? Je jich strasne moc ... Neco mi vyber : http://www.soudal.cz/cz/news.php
Šemiku, kde vzit ten teflon to se da jen tak koupit V jakym baleni a tak ...
|
24.2.07, 16:52 |
|
|
Šemik
|
Matthes píše: ------------------------------------------------ Bukaji, kterej silikon mas konkretne na mysli? Je jich strasne moc ... Neco mi vyber : http://www.soudal.cz/cz/news.phpŠemiku, kde vzit ten teflon to se da jen tak koupit V jakym baleni a tak ...
No, má představa toho teflonu vypadala tak, že vzhledem k tomu, že ten vnitřek (původně gumovej) má být váleček, tak vzít tyčku teflonu a za pomoci soudruha soustruha ho udělat
|
24.2.07, 16:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|