|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
DRYVER
|
Staretr z felicie
Opravoval sem vyhozeny starer z felici, ktery nefungoval (novy loziska, uhliky, obrouseni komutatoru, vycisteni drazek komutatoru, namazani volnobezky...) kumutator na kotve byl sice uz celkem dost ojetej ale videl sem uz i horsi a jel. Cele sem to zkompletoval a zkousim to ve sveraku no krasne se toci a vysouva. Kdyz sem ho strcil do favorita tak uz to nebyla takova slava - skoro tim motorem nepootocil a napodruhe uz vubec ne - jako by nemel zadny vykon nebo byl hoodne slabej. (Kdyz sem tam pak jeste zkousel starter favoritackej tak tim tocil jak drak) Tak kde by mohla byt chyba? Ze by ta kotva byla spatna? Mel sem ju na odskouseni na vyřivce nebo jak se tomu rika a prej byla dobra. Mate nekdo podoben zkusenosti??? Diky moc za odpovedi
|
26.3.07, 15:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Staretr z felicie
myslím že to už neopravíš, ale ak chceš zistiť skutočnú chybu musíš s ohmetrom odnerať každé vinutie statora aj rotora zvlášť, je to piplavá práca a potom následuje previnutie, ale to ručne??? dá sa, ale.....
ešte by si mohol mať chybu v silových kontaktoch, veľký prechodový odpor....skús to preklemovať skrutkovačom...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.3.07, 15:52 |
|
|
Drak
|
Vinutí v kotvě, zahoď to a kup na vraku druhej, nemusí být nutně šlahlý, stačí jenom přechodovej odpor mezi komutátorem a vinutím v místě, kde je to slisovaný, dá se to na krátkou dobu vyřešit procínováním spojů, ale nevydrží to dlouho, kotva se nevyplatí kupovat, protože stojí víc, než zrepasovanej startér.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
26.3.07, 19:09 |
|
|
DRYVER
|
Hmmm takze rikate ze to bude urcite kotvou jo. No dival sem se a nova stoji zhruba kolem 700kč. Za tuhle cenu se da sehnat zrepasovany staretr??? Kde bych ho mel hledat nebo o necem vite??
|
27.3.07, 20:30 |
|
|
Drak
|
Musíš si najít firmu, která se tím zabývá, já osobně jezdím do Otonovic, je to kousek za Prostějovem. Cena 700 za kotvu se mi moc nezdá, to bude nějaká čína, nebo něco, Originál stojí okolo 1100, Za repas platím okolo 1000,-
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
27.3.07, 20:40 |
|
|
DRYVER
|
Drak píše: Musíš si najít firmu, která se tím zabývá, já osobně jezdím do Otonovic, je to kousek za Prostějovem. Cena 700 za kotvu se mi moc nezdá, to bude nějaká čína, nebo něco, Originál stojí okolo 1100, Za repas platím okolo 1000,-
No ja si nasel na netu kotvu - http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=7150882 - a je fakt za tech 700 S tim repasem to myslis jak - dovezes tam starej starter a oni ti ho treba za tyden zrepasuji nebo ti daji hend vymenou druhy ...
|
28.3.07, 11:25 |
|
|
DRYVER
|
A nebo ti tam starou kotvu muzou i previnout ???????? ci tohle nedelaji?
|
28.3.07, 11:29 |
|
|
Drak
|
Na to už se dneska moc nehraje, na nějaký přemotávání, startéry pro běžný auta mají skladem, řeší se to výměnným způsobem, atypy je většina firem schopná udělat do druhýho dne, na ameriky do týdne.
|
28.3.07, 18:12 |
|
|
DRYVER
|
Drak píše: Musíš si najít firmu, která se tím zabývá, já osobně jezdím do Otonovic, je to kousek za Prostějovem. Cena 700 za kotvu se mi moc nezdá, to bude nějaká čína, nebo něco, Originál stojí okolo 1100, Za repas platím okolo 1000,-
Mohl bys mi dat prim nejaky kontakt na tu firmu co se tema repasama v Otonovicich zabyva?? Treba tel cislo nebo tak neco. Dik
|
30.3.07, 06:07 |
|
|
Drak
|
608760770, Aleš Blumenstein Otonovice.
|
30.3.07, 18:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|