Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Gufero táhla řazení - Fa
Chjo, měl jsem převodovku, bylo v ní gufero, moc to neteklo. Měnil jsem manžety, měl jsem převodovku venku, vyměnil jsem jak gufera k poloosám, tak tohleto gufero k táhlu, půl roku pohoda, ale teď to začalo tíct (každej den je pod autem kapka). Tak by mě zajímalo, co je špatně, táhlo se mi moc odpojovat nechce, bo je tam ten přiblblej kolík a nechce se mi do toho bušit, abych si nezmasil převodovku... nebo můžu? Jo, když jsem gufero navlíkal, omotal jsem tyčku izolačkou, aby se neodřelo o hranu po tom kolíku, ale stejně... Jinak transmission oil zatím nemizí, ale je třeba to kontrolovat no... Taky mě štvou brzdový hadice, před rokem jsem dával nový a už jsou zase popraskaný... ale to je jiná sekce
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
Naposledy upravil Nepér dne 8.4.07, 09:50, celkově upraveno 1
|
7.4.07, 19:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Teče jen to gufero okolo tyčky řazení a zajímá mě, jestli do ní můžu bušit, abych vyndal ten kolík, aniž bych zmasil něco v převodovce...
|
7.4.07, 19:41 |
|
|
Kristensen
|
správně by jsi do toho mlátit neměl, ¨je na to vytlačovák ale v domácích podmínkách to asi jinak nejde než na to klepnout, a s tím guferem máž na tej tyčce i tu manžetku? pokud ne tak to může být jedna z příčin že to dlouho nevydrželo se tam prostě dostane veškerej bordel co na silnici potkáš.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.4.07, 20:38 |
|
|
Nepér
|
Manžetka tam je, sice taková pofidérní, ale je tam. Nemáte někdo ten vytlačovák, nebo něco, čím to jde bez mlácení?
|
7.4.07, 22:12 |
|
|
MAJO
|
Ja som to núdzovo robil tak, že som zobral dlhý šroub takého priemeru aby sa zmestil dovnútra toho kolíka (tuším M5), hlavičku som trochu upravil na brúske aby prešla cez tú dieru na kolík, nasunul som ho do kolíka, z druhej strany som to podložil trubičkou s trochu väčším priemerom ako je ten kolík, dal som podložku, matku a doťahovaním matky som ten kolík vylisoval. Pri spiatočnej montáži som to robil tiež takto.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
7.4.07, 22:29 |
|
|
Nepér
|
Fajn, to mě nenapadlo. Ještě sehnat vhodnou nádobu na vylití voleje, koupit za 35 korun gufero a za 10 korun manžetku a můžu si jít hrát...
Možná i ten kolík by se hodil...
Ještě dotaz... dělal jsi to na převodovce v autě? Dostanu se tam?
|
7.4.07, 22:39 |
|
|
MAJO
|
Ano, dá sa tam dostať, mal som to iba na zdviháku. Zhora som to nasunul a zdola uťahoval.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
7.4.07, 22:42 |
|
|
michalkatka
|
gufero som vymenil a zamedzil vôľu, teraz bez vôle....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
8.4.07, 05:07 |
|
|
Kristensen
|
Za takovýhle řešení bych někoho......... víš co
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.4.07, 08:31 |
|
|
Nepér
|
michalkatka píše: gufero som vymenil a zamedzil vôľu, teraz bez vôle.... To už jsem viděl...
Mě by jen zajímalo, kde se stala chyba, že to po třech tisících km začalo tíct... jestli se tam dostal nějakej bordel, nebo jestli se tomu nelíbilo, jak jsem do toho při výměně bušil... na to, abych ten stírací kroužek nepořezal o ostrou hranu dirky jsem si dával pozor.
|
8.4.07, 09:26 |
|
|
michalkatka
|
tak mi skús napísať ako som to mal vyriešiť keď ten kolík do toho tiahla vymlátil oválnu dieru... možno to nevyzerá super, aj ten zátez karboškou sa mi nepodarilo urobiť rovno, ale efekt je
to gufero aj s prachovkou som vymenil cca pred dvoma rokmi a zataľ ani slza...
|
8.4.07, 09:45 |
|
|
DRYVER
|
Ja kdyz ten kolik taham ven tak mam auto na zvedaku, zaradim tam 4 kvalt (aby se ta tycka co couha z prevodovky co nejvice zasunula dovnitr a nemohla se ohnout) no a pak po ni zacnu pres kulatinku (myslim ze to je prumer mlatit az ten kolik nakonec dostanu ven zatim jse mi to vzdy povedlo a zadnou tu tycku jsem neohl ...
|
8.4.07, 09:47 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: ..., jak jsem do toho při výměně bušil... na to, abych ten stírací kroužek nepořezal o ostrou hranu dirky jsem si dával pozor.
ako bušil, ja som to vytiahol so šrobovákom tak že som staré gufero prerazil a vylupol a nové som tam iba na doraz naklepal, kladivo som ani nepoužil, na to tú prachovku....
|
8.4.07, 09:48 |
|
|
DRYVER
|
Nepér píše: michalkatka píše: gufero som vymenil a zamedzil vôľu, teraz bez vôle.... To už jsem viděl... Mě by jen zajímalo, kde se stala chyba, že to po třech tisících km začalo tíct... jestli se tam dostal nějakej bordel, nebo jestli se tomu nelíbilo, jak jsem do toho při výměně bušil... na to, abych ten stírací kroužek nepořezal o ostrou hranu dirky jsem si dával pozor.
no pokud jsi tu diru po koliku obmotal izolackou a pak to opatrne nasadil tak to vazne netusim - nemas treba tu tycku lehce nekde zrezlou, ze by se to gufero o to podrelo?? zkus vzit jemny smirgl a parkrat ju tim hrabnout no a uvidis zda tam neco je nebo ne. Nebo taky mohlo to gufero byt nejake pofiderni ze to nevydrzelo ...
|
8.4.07, 09:51 |
|
|
michalkatka
|
chápem, keď si dával ten kolík von... ja mám na to takú obrúsenú osku s pedálu...
|
8.4.07, 09:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|