Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
 automaticka spojka 
Autor Zpráva

Příspěvek automaticka spojka
Dnes sem se pustil do auta co mi znamy privezl na prohlidku pred technickou. Jedna se o favorita strikacu. Kdzy sem zvedl kapotu tak pod ni byl motor a jeste tam umistene nejake hadicky, zasobniky na podtlak, tahla k vypinaci pacce spojky a jine ruzne podobne udelatka. Sice to uz bylo z casti vystihane a varazene z provozu ale prej to bylo driv auto asi pro invalidu a nemusel mackat spojku (poze plyn a brzdu) Nejspis byl u radici paky nejak mikrospinac a ten to cele ovladal a daval povel k vypnuti ci zapnuti spojky. Uz to nekdo z vas videl?? Ja teda na to cucel poprve

17.6.07, 11:56
Pspvek Reklama

von GLEXR

Příspěvek 
Podobnou automatickou spojku míval i Trabant, jmenovalo se to Hycomat.
Mám tady k tomu knížku, nechce se mi to opisovat celý, ale proncipu to fungovalo tak, že na řadicí páce byl spínač, který při dotyku ovládal relátko v motorovém prostoru, které buď otevíralo nebo uzavíralo elektromagnet - ten ovládal šoupátko, které tlakovalo pracovní válec spojky. Takže buď tam tlak byl, nebo nebyl..
Případně sem můžu vyfotit pár stránek z knížky o Trabantu, kde je to popsaný detailně.

Škoda 742 Forever Team

17.6.07, 13:48
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já jsem to u fáčka teda neviděl, ale mikrospínač tam asi nebude, jedná se o hydrokapalinovou spojku, je uzavřená s jednou náplní, prostě šlápneš na plyn a jedeš, ubereš a řadíš, momentálně jsem dodělal renault tvingo a tam je to přesně tak jak popisuji, jednu takovou spojku mám v garáži ti ji mohu vyfotit miloš

24.6.07, 20:01
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 3 ]