Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 00:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Felda - Spatne razeni 1 a 2 + zpatecka,vule radici paky 
Autor Zpráva

Příspěvek Felda - Spatne razeni 1 a 2 + zpatecka,vule radici paky
Cau, mam feldu v angliji a tady nikdo poradne nevi. Kdyz jsem byl v jednom servisu, tka mi bylo receno, ze kdyz nejde zaradit zpatecka a obcas 1 a 2, tak ze pujde prevodovka za mesic ci za dva. Spojka je uplne ok. Obcas mi tam jednicka a dvojka nechtej vlizt a tak musim dat za 4 a pak zpet. Stejne tak se zpateckou.

Pomuze vymena prevodoveho oleje nebo neco jineho? Je taky hodne velka vule na radici pace (prej nejakej plastic je v pr...) - ma to na to vliv? Prevodovka se mi fakt nechce menit ale nemuzu si dovolit bejt bez auta. Cim muze byt, ze mi neukazeje rucicka na rychlomeru? Kdyz poboucham palubku tak naskoci.... HELP PLEASE!!!!

4.7.07, 22:06
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felda - Spatne razeni 1 a 2 + zpatecka,vule radici paky
fojtych píše:
Cau, mam feldu v angliji a tady nikdo poradne nevi. Kdyz jsem byl v jednom servisu, tka mi bylo receno, ze kdyz nejde zaradit zpatecka a obcas 1 a 2, tak ze pujde prevodovka za mesic ci za dva. Spojka je uplne ok. Obcas mi tam jednicka a dvojka nechtej vlizt a tak musim dat za 4 a pak zpet. Stejne tak se zpateckou.

Pomuze vymena prevodoveho oleje nebo neco jineho? Je taky hodne velka vule na radici pace (prej nejakej plastic je v pr...) - ma to na to vliv? Prevodovka se mi fakt nechce menit ale nemuzu si dovolit bejt bez auta. Cim muze byt, ze mi neukazeje rucicka na rychlomeru? Kdyz poboucham palubku tak naskoci.... HELP PLEASE!!!!

Vule v radici pace by nevadila a nemela by mit na to vliv. Ten olej urcite vymen a pokud nepomuze tak to bude chtit nove synchrony nebo schrastit novou prevodovku a nebo v nejhorsim pripade se stim naucit jezdit (meziplyn a podobne) :D

4.7.07, 22:36

tú vôlu na páke si nejako vymedz, ja som to vyriešil po svojom, pozri do garáže, 1-2 väčšinou ide zle keď je zle nastavená spojka, mne pedál zaberal veľmi dole, prakticky 4-5cm od podlahy a tiež išli horšie radiť 1,2, keď som lanko spojky pritiahol o cca 3 závity tak spojka zaberá trocha vyšie a ide radiť dobre... skús nech ti to pozrie niekto iný, nie každý sa tomu tak rozumie...

5.7.07, 08:13
Mistr mechanik

DRYVER píše:
fojtych píše:

Vule v radici pace by nevadila a nemela by mit na to vliv. Ten olej urcite vymen a pokud nepomuze tak to bude chtit nove synchrony nebo schrastit novou prevodovku a nebo v nejhorsim pripade se stim naucit jezdit (meziplyn a podobne) :D

já bych teda řekl že vůle v řadící tyči má dost podstatný vliv na řazení a olej taky, vůle se musí vymezit a olej vyměnit a dal byhc i nějaký přípravek do převodovky miloš

6.7.07, 20:11

já bych teda řekl že vůle v řadící tyči má dost podstatný vliv na řazení a olej taky, vůle se musí vymezit a olej vyměnit a dal byhc i nějaký přípravek do převodovky miloš[/quote]

Favority i felicie muzou mit vuli radici paky velkou ze to tam lita jak ..... a stejne jde bezchybne radit. Samozrejme vsechno je mozne. Spis bych ale hledal chybu nekde jinde

6.7.07, 22:10

Příspěvek 
Dik za rady. Tu spojku utahnu a olej vymenim. Kazdopadne mi auto jede a najednou jako by tam nesel benzin nebo neco a na
2 sekundy netahne a pak se zase vrati do normalu. Ma to s tim neco spolecneho? Kamos mi povidal, ze tohle mu to dalo a jednoho dne byla spojka v pr... Kazdopadne spojka je ok, ale uz ma 120tis nalitano. Jak dlouho vydrzi prevodovka? Musi vydrzet vic jak 120tis (nebo ne??)....

8.7.07, 03:06

Příspěvek 
fojtych píše:
Dik za rady. Tu spojku utahnu a olej vymenim. Kazdopadne mi auto jede a najednou jako by tam nesel benzin nebo neco a na
2 sekundy netahne a pak se zase vrati do normalu. Ma to s tim neco spolecneho? Kamos mi povidal, ze tohle mu to dalo a jednoho dne byla spojka v pr... Kazdopadne spojka je ok, ale uz ma 120tis nalitano. Jak dlouho vydrzi prevodovka? Musi vydrzet vic jak 120tis (nebo ne??)....

prevodovka by mala vydržať dlho, samozrejme záleží na štýle jazdy, oleji, či sa jazdí po diaľnici, alebo v meste, niektoré automobilky dávajú tzv večnú náplň, kamarát mal vw polo cca 400tis a na prevodovke mu odišlo ložisko 5ky, bola tam pôvodná náplň, a je to strašný sajrajt...

prevodovka felda by po 120tis odísť nemala, je to skoro, ale ak sa nemenil olej, alebo presakuje von tak...

8.7.07, 13:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]