Felicia 1.6 prevodovka - zamena za prev. z 1.3?
Autor |
Zpráva |
radim.strnad
|
Felicia 1.6 prevodovka - zamena za prev. z 1.3?
Dobry den,
mam vadnou prevodovku ve felicii 1.6 r.v.98. Da se vymenit za prevodovku z felicie 1.3? Pujde tam namontovat, nebo tam jsou nejaky odlisnosti? Dik Radim S.
|
18.9.07, 12:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
převodovka 1,6 a 1,3 je stejná, ale má jinek převod, jinak VW motory maj jinou přírubu, takže tam je fréma (mezikus), takže ta převodovka je stejná, ale má jinej má převod takže by to šlo, ale nevim jak to bude jezdit, jo a mimochodem, tenhle problém řešim taky
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
18.9.07, 12:56 |
|
|
Peter50kw
|
Ondras83 píše: převodovka 1,6 a 1,3 je stejná, ale má jinek převod, jinak VW motory maj jinou přírubu, takže tam je fréma (mezikus), takže ta převodovka je stejná, ale má jinej má převod takže by to šlo, ale nevim jak to bude jezdit, jo a mimochodem, tenhle problém řešim taky
40 kw ma rovnaky prevod ako 55kw. 50 kw ma kratsie prevody
|
18.9.07, 13:27 |
|
|
radim.strnad
|
Re: Felicia 1.6 prevodovka - zamena za prev. z 1.3?
Ok, diky za rady zkusim ji tam namontovat a uvidim co to bude delat.
|
18.9.07, 13:56 |
|
|
Kristensen
|
Re: Felicia 1.6 prevodovka - zamena za prev. z 1.3?
radim.strnad píše: Ok, diky za rady zkusim ji tam namontovat a uvidim co to bude delat.
Podstatné je aby měla stejně umístěný lanko na spojku, jinak tam pasuje ale má jednoznačně jiný převod než origo 1,6 takže počítej s menší maximálkou a častějším řazením při rozjíždění no a tudíž i možná nepatrně větší spotřebu.
Felice - Převod
1,9 - 3,35
1,6 - 3,83
1,3 - 4,16
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.9.07, 14:14 |
|
|
DRYVER
|
To se tak bezne dela ze se tam da s jinym prevodem - jet to pojede a kolikrat to lidi ani nepoznaji. (teda hlavne zensky ani nebudou vedet ze je neco jinak)
U jinych znacek aut kdyz najdes prevodovku s prevodem na vrakaci co potrebujes je vetsinou zazrak, takze se tam cpe co vrakac da. A jak si pak brazdi rozbite ceske silnice
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
18.9.07, 21:12 |
|
|
Kristensen
|
DRYVER píše: To se tak bezne dela ze se tam da s jinym prevodem - jet to pojede a kolikrat to lidi ani nepoznaji. (teda hlavne zensky ani nebudou vedet ze je neco jinak) U jinych znacek aut kdyz najdes prevodovku s prevodem na vrakaci co potrebujes je vetsinou zazrak, takze se tam cpe co vrakac da. A jak si pak brazdi rozbite ceske silnice
Já bych tam dal tu naftovou když už teda. No na mýho Rencka jde dát taky z naftovej 19ky pak to má maximálku někde na 250km/h
|
19.9.07, 05:47 |
|
|
Ondras83
|
Kristensen píše: DRYVER píše: To se tak bezne dela ze se tam da s jinym prevodem - jet to pojede a kolikrat to lidi ani nepoznaji. (teda hlavne zensky ani nebudou vedet ze je neco jinak) U jinych znacek aut kdyz najdes prevodovku s prevodem na vrakaci co potrebujes je vetsinou zazrak, takze se tam cpe co vrakac da. A jak si pak brazdi rozbite ceske silnice Já bych tam dal tu naftovou když už teda. No na mýho Rencka jde dát taky z naftovej 19ky pak to má maximálku někde na 250km/h
ale zase horší odpich, na 1,6 bych to dal taky, ale na 1,3 nevim nevim, přece jen do kopce to bude horší (zrovna teď sem přijel s matizem 0,9 no a do kopce když sme se rozjíždělí... ty vole nikdy nechci slabý auto)
|
19.9.07, 14:59 |
|
|
Kristensen
|
Ondras83 píše: Kristensen píše: DRYVER píše: To se tak bezne dela ze se tam da s jinym prevodem - jet to pojede a kolikrat to lidi ani nepoznaji. (teda hlavne zensky ani nebudou vedet ze je neco jinak) U jinych znacek aut kdyz najdes prevodovku s prevodem na vrakaci co potrebujes je vetsinou zazrak, takze se tam cpe co vrakac da. A jak si pak brazdi rozbite ceske silnice Já bych tam dal tu naftovou když už teda. No na mýho Rencka jde dát taky z naftovej 19ky pak to má maximálku někde na 250km/h ale zase horší odpich, na 1,6 bych to dal taky, ale na 1,3 nevim nevim, přece jen do kopce to bude horší (zrovna teď sem přijel s matizem 0,9 no a do kopce když sme se rozjíždělí... ty vole nikdy nechci slabý auto)
U feldy 1,6 a 1,9 je takovej ještě normální rozdíl je nepatrně větší než mezi 5q u 120 a 5q u 130 a vzhledem k tomu že 1,6 má přece jen větší krouťák než šáde tak to utáhne v poho je to odskoušené.
|
19.9.07, 19:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych tam dal taky tu naftovou pokud budeš mít na výběr ta co tam máš 90 a 3000 otáček tam je rezerva jak blázen, z obyčejné feldy na 1,6 pokud v tom nejezdíš nepoznáš, fáčko u nafty to už jde poznat 60 a pětka, já jsem ji tam měl a dal jsem si naftovou a řadím pětku při 80 i víc, ale naftu do 1,6 to jsem zatím neslyšel tak mě ber s rezervou miloš
|
29.9.07, 18:47 |
|
|
Ondras83
|
já mám doma favoriťáckou....ta by tam šla ? (výměna silembloku samozřejmost)
|
29.9.07, 21:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: já mám doma favoriťáckou....ta by tam šla ? (výměna silembloku samozřejmost)
no onro stím silenblokem nebyla potíž akorát těch deklů je víc to už jsem vracel a přeobjednával miloš
|
29.9.07, 22:47 |
|
|
DRYVER
|
Nejde jen o silentblok ale o cele viko 5 rychlostnicho stupne prevodovky. cca 500kc v novote
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
30.9.07, 01:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
DRYVER píše: Nejde jen o silentblok ale o cele viko 5 rychlostnicho stupne prevodovky. cca 500kc v novote
to jo ale že jsou snad tři druhy těch vík, nejlépe tak vzít převodovku do auta se sdělaným víkem a jít to koupit a ten silenblok ten mi taky dala jiný, snad třikrát jsem to přeobědnával když jsem to dělal poprve miloš
|
30.9.07, 15:53 |
|
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: DRYVER píše: Nejde jen o silentblok ale o cele viko 5 rychlostnicho stupne prevodovky. cca 500kc v novote to jo ale že jsou snad tři druhy těch vík, nejlépe tak vzít převodovku do auta se sdělaným víkem a jít to koupit a ten silenblok ten mi taky dala jiný, snad třikrát jsem to přeobědnával když jsem to dělal poprve miloš
víko není problém, to by tam nešlo případně z tý starý ??? nebo sehnat prostě tu ze 40 kW verze a jeto , když sem byl na vrakáči tak převodovky na 1,6 nejsou a ani nebudou-mi řek ten týpek kterej tam prodával
|
30.9.07, 20:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|