Autor |
Zpráva |
škodař
|
špatné řazený na maluchu
dyž stojím a řadím jezdičku ta to tam divně zaškrčí ale spojka funguje dobře to to samý dyž přeřazuji mezi rychlostmi kde může být chyba??
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
6.10.07, 22:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
No, buď totál vyskákaný synchrony, nebo řadíš moc rychle či ti malo vystavuje spojka..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.10.07, 23:00 |
|
|
patrik-hp
|
Tak zaprvé v rukách,zadruhé v řazení a za třetí v převodovce... Něco z toho to musí být,když si se spojkou jejím ovládáním a bezchybné funkci věříš
|
6.10.07, 23:01 |
|
|
škodař
|
patrik-hp píše: Tak zaprvé v rukách,zadruhé v řazení a za třetí v převodovce... Něco z toho to musí být,když si se spojkou jejím ovládáním a bezchybné funkci věříš mno na z místa dyž řadím jedničku tak sem jí tam zkošel dávat aj rychle pomalu aj středně ale je pravda dyž stím krosím tak řadím rychle aj aj dyž řadím pomalu tak té trojce se tam vůbec nechce ještě zkusím meziplyn.. a tak ale momentálně stojí rozebranej v dílně...
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
|
6.10.07, 23:07 |
|
|
patrik-hp
|
|
6.10.07, 23:24 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nevhodný olej? Někde jsem četl, že nevhodný olej může zhoršit funkci synchronů.
|
7.10.07, 19:52 |
|
|
DRYVER
|
fatal píše: Nevhodný olej? Někde jsem četl, že nevhodný olej může zhoršit funkci synchronů.
Jo to je pravda. Treba favority sou konstruvany na tehdejsi olej. Kdyz si nekdo rekne ze si naleje do prevodovky kvalitnejsi olej (s jinou viskozitou ...) Tak synchrony se uz nebudou tak brzit jako by tam byl onen origo olej ale budou se klouzat a ne pribzdovat, tudis pujde hur radit a v extremu to pujde pres zuby
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
7.10.07, 20:08 |
|
|
Šemik
|
No ty oleje budou jiste mit nejaky vliv, ale treba Rapid mel v prevodovce asi rok PP90H (hypoidni) a jak s nim drandil
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.10.07, 20:15 |
|
|
škodař
|
Šemik píše: No ty oleje budou jiste mit nejaky vliv, ale treba Rapid mel v prevodovce asi rok PP90H (hypoidni) a jak s nim drandil mno a nevím někdo kudma se lije olej do tý převodovky a kolik malucha mám druhej týden zatím se v tym moc neorijentuju hold škoda je škoda no jenom dyby nežrala ja tu trávu kolem cesty.. a jakej alej tam mám dat je mi jasný že převodový ale kolikátku je to na takový polŇačkový ježdění dycky to nechám chcilu nastartovaný než jedu krosit asik tak 30vteřin pak jedu pomalu přes zahradu asik 300metrů takovej né zrovna nejrovnější terén tak tomu moc nedávám dvojka trochu plynu ale jak vyjedu za humna tak na to šlapu dost zprudka
|
7.10.07, 21:21 |
|
|
Ales M
|
Tak na převodovce je takýs čtyřhran.... Na straně pod startérem jako u spojky u manžety..... celá nápln všeho všudy by měla být celý litr... Já tam vrznul pp 80... Asik budeš muset dát i manžety na poloosu.... No okoukni takou tu gumovou spojku na táhle řazení.... Ale to by bylo spíš jednička a spátečka.... Na jedničku hodně bycha U šestek praskaj řadicí vidličky na jedničku ... nedořazuje se jednička a vyčešoui se zuby.... Tuším že jednička není synchrionizovaná.... Ale kouknul bych na spojku.... Taky můžeš mítn utržený silembloky na převodovce....
|
7.10.07, 21:49 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
DRYVER píše: fatal píše: Nevhodný olej? Někde jsem četl, že nevhodný olej může zhoršit funkci synchronů. Jo to je pravda. Treba favority sou konstruvany na tehdejsi olej. Kdyz si nekdo rekne ze si naleje do prevodovky kvalitnejsi olej (s jinou viskozitou ...) Tak synchrony se uz nebudou tak brzit jako by tam byl onen origo olej ale budou se klouzat a ne pribzdovat, tudis pujde hur radit a v extremu to pujde pres zuby s tímhle mám drobnou zkušenost, favorit by měl mít olej SAE 80, ten jsem tenkrát zaměnil za 80W-90 v domnění, že to bude skoro to samý, jak já jsem nadával... šlo to těžko (a to nebyla zima), kolikrá tam nešly kvalty ani kloudně dát, no hrozný, jen jsem dojel, vypustil jsem to a koupil na doporučení Gyrol 75W a je to jedním slovem vynikající. Šlape to na to jako hodinky, kvalty tam padají jako u převodovky o deset let mladší, nehučí to, v horku v mraze pořád dobrý.
|
7.10.07, 22:06 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: DRYVER píše: fatal píše: Nevhodný olej? Někde jsem četl, že nevhodný olej může zhoršit funkci synchronů. Jo to je pravda. Treba favority sou konstruvany na tehdejsi olej. Kdyz si nekdo rekne ze si naleje do prevodovky kvalitnejsi olej (s jinou viskozitou ...) Tak synchrony se uz nebudou tak brzit jako by tam byl onen origo olej ale budou se klouzat a ne pribzdovat, tudis pujde hur radit a v extremu to pujde pres zuby s tímhle mám drobnou zkušenost, favorit by měl mít olej SAE 80, ten jsem tenkrát zaměnil za 80W-90 v domnění, že to bude skoro to samý, jak já jsem nadával... šlo to těžko (a to nebyla zima), kolikrá tam nešly kvalty ani kloudně dát, no hrozný, jen jsem dojel, vypustil jsem to a koupil na doporučení Gyrol 75W a je to jedním slovem vynikající. Šlape to na to jako hodinky, kvalty tam padají jako u převodovky o deset let mladší, nehučí to, v horku v mraze pořád dobrý.
Ja leju do vsech favoritu a felicii obycejny hydraulicky olej. nikdo si nikdy nestezoval a radi jako nove.
O II kombi Look RS
|
8.10.07, 20:30 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
DRYVER píše: Vít Široký píše: DRYVER píše: fatal píše: Nevhodný olej? Někde jsem četl, že nevhodný olej může zhoršit funkci synchronů. Jo to je pravda. Treba favority sou konstruvany na tehdejsi olej. Kdyz si nekdo rekne ze si naleje do prevodovky kvalitnejsi olej (s jinou viskozitou ...) Tak synchrony se uz nebudou tak brzit jako by tam byl onen origo olej ale budou se klouzat a ne pribzdovat, tudis pujde hur radit a v extremu to pujde pres zuby s tímhle mám drobnou zkušenost, favorit by měl mít olej SAE 80, ten jsem tenkrát zaměnil za 80W-90 v domnění, že to bude skoro to samý, jak já jsem nadával... šlo to těžko (a to nebyla zima), kolikrá tam nešly kvalty ani kloudně dát, no hrozný, jen jsem dojel, vypustil jsem to a koupil na doporučení Gyrol 75W a je to jedním slovem vynikající. Šlape to na to jako hodinky, kvalty tam padají jako u převodovky o deset let mladší, nehučí to, v horku v mraze pořád dobrý. Ja leju do vsech favoritu a felicii obycejny hydraulicky olej. nikdo si nikdy nestezoval a radi jako nove. hydraulický olej do převodovky ????? měl jsem za to, že tam patří převoďák (pokud ne do převodovky, pak se tedy táži kam jinam? )
|
8.10.07, 21:24 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: Ja leju do vsech favoritu a felicii obycejny hydraulicky olej. nikdo si nikdy nestezoval a radi jako nove. hydraulický olej do převodovky ????? měl jsem za to, že tam patří převoďák (pokud ne do převodovky, pak se tedy táži kam jinam? ) [/quote]
Jo jo jak pisu - proste "hydraulicky olej" do vsech favoritu a felicii prevodovek. Samozrejme ze prevodovy olej patri do prevodovky a ne treba do motoru
O II kombi Look RS
|
8.10.07, 21:28 |
|
|
Drak
|
Děláš chybu jaromíre, jednou se ti to vymstí. Hydraulika pohlcuje vodu a to tak, že dost, klidně se ti může stát, že vypustíš po čtvrt roce o litr víc mlika a navíc nemá vůbec žádný mazací schopnosti jako převoďák, s olejema má hydraulika společný jenom to, že je mastná. Ta je dělaná jedině pro uzavřený tlakový systémy.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.10.07, 07:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|