Autor |
Zpráva |
cyz
|
Převodovka Fabia > Forman
Nevíte jestli by šlo přemontovat převodovka z Fabie 1,4MPi do Formana? Jestli jo tak případně jestli by to něčemu pomohlo. Napadlo mě to na základě toho že se mi zdá celkově dobře odstupňovaná a navíc ta Fabia má ve vysokých otáčkách zhruba poloviční kroutící moment a jede zhruba stejně.....
|
6.11.07, 13:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Převodovka Fabia > Forman
cyz píše: Nevíte jestli by šlo přemontovat převodovka z Fabie 1,4MPi do Formana? Jestli jo tak případně jestli by to něčemu pomohlo. Napadlo mě to na základě toho že se mi zdá celkově dobře odstupňovaná a navíc ta Fabia má ve vysokých otáčkách zhruba poloviční kroutící moment a jede zhruba stejně.....
no šlo i nešlo dělal jsem jednu fábku a začal kapat olej z převodovky, v počítači jsem si našel, že příruba je v převodovce zajištěna šroubem ,tak jsem jel do škodovky a tam mi potvrdili že se mi musel povolit šroub, hledal jsem ho tam a nic a nakonec jsem zjistil že je to jak u feldy, ale kloub byl jiný tak ty první modely jsou asi stejné u 1.4 MPi, ale musel bys to odskoušet s polosama, no jestli to chceš pohonit tak tam dej naftovou feldu převodovku, ale motor musíš mít ve výkonu jinak si jenom pohoršíš miloš
|
20.11.07, 22:23 |
|
|
cyz
|
Re: Převodovka Fabia > Forman
slovacek.milos píše: cyz píše: Nevíte jestli by šlo přemontovat převodovka z Fabie 1,4MPi do Formana? Jestli jo tak případně jestli by to něčemu pomohlo. Napadlo mě to na základě toho že se mi zdá celkově dobře odstupňovaná a navíc ta Fabia má ve vysokých otáčkách zhruba poloviční kroutící moment a jede zhruba stejně..... no šlo i nešlo dělal jsem jednu fábku a začal kapat olej z převodovky, v počítači jsem si našel, že příruba je v převodovce zajištěna šroubem ,tak jsem jel do škodovky a tam mi potvrdili že se mi musel povolit šroub, hledal jsem ho tam a nic a nakonec jsem zjistil že je to jak u feldy, ale kloub byl jiný tak ty první modely jsou asi stejné u 1.4 MPi, ale musel bys to odskoušet s polosama, no jestli to chceš pohonit tak tam dej naftovou feldu převodovku, ale motor musíš mít ve výkonu jinak si jenom pohoršíš miloš
Já neříkám že to budu dělat, to byla opět taková moje úvaha....motor je dobrý, na 2 a 3 je problém ho uhlídat aby se nepřetočil když předjíždím a vytánhe to 170. Šlo mi spíš o převodovku s ještě menším stálým nebo s kratší 5kou jestli to tak je na té Fabii, nevím, prostě aby ta 5ka líp táhla.
|
20.11.07, 23:42 |
|
|
Kristensen
|
A co máš za Fávo? 135 nebo 136? a převodovku? ze 135 je kratší.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.11.07, 07:25 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
má formana, tam by měla být výhradně kratší
|
21.11.07, 09:02 |
|
|
cyz
|
Kristensen píše: A co máš za Fávo? 135 nebo 136? a převodovku? ze 135 je kratší.
Ano, jak říká Vít, do Formana se dávaly jenom ty kratší ale v r. 94 už se myslím ty s kratším převodem už ani nedělaly.
|
21.11.07, 11:26 |
|
|
Ales M
|
Tak přehodit jenom pětkový kola....
|
21.11.07, 13:08 |
|
|
Kristensen
|
nechci kecat bych musel juknout ale mám dojem že je kratší 4ka a 5ka. Ale možná si to pletu protože co byla na Fávo úprava Sprint tak ta byla i s převodovkou a tam byla zkrácená právě 4ka a 5ka
|
21.11.07, 13:47 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
no, toto uz zacalo zaujimat aj mna
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
21.11.07, 13:48 |
|
|
cyz
|
Kristensen píše: nechci kecat bych musel juknout ale mám dojem že je kratší 4ka a 5ka. Ale možná si to pletu protože co byla na Fávo úprava Sprint tak ta byla i s převodovkou a tam byla zkrácená právě 4ka a 5ka
Jako tohle by se hodilo, mohl by se tím eliminovat ten stav kdy trojka už nejede a 4ka ještě nejede, ještě hůř při řazení 4-5.....když jedu po dálnici těch 120 a víc tak ta pěkta zrychluje pěkně, ale při 90-100 chci předjíždět tak musím podřazovat aby to trochu táhlo...
|
21.11.07, 14:22 |
|
|
Kristensen
|
No to bylo právě proto že tam byl zbytečně velkej skok a i když ten upravenej motor to zvládal tak ale pořád to zřetelný, tak úpravce udělal i převodovku a to pak bylo za sebou jak nějaká motorka, jediný co to udělalo do mínusu tak že maximálka byla 185.
|
21.11.07, 17:41 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Kristensen píše: No to bylo právě proto že tam byl zbytečně velkej skok a i když ten upravenej motor to zvládal tak ale pořád to zřetelný, tak úpravce udělal i převodovku a to pak bylo za sebou jak nějaká motorka, jediný co to udělalo do mínusu tak že maximálka byla 185.
nevies kde by sa dala tato uprava realizovat dodatocne? myslim sprint
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
21.11.07, 20:50 |
|
|
Kristensen
|
deekay píše: Kristensen píše: No to bylo právě proto že tam byl zbytečně velkej skok a i když ten upravenej motor to zvládal tak ale pořád to zřetelný, tak úpravce udělal i převodovku a to pak bylo za sebou jak nějaká motorka, jediný co to udělalo do mínusu tak že maximálka byla 185. nevies kde by sa dala tato uprava realizovat dodatocne? myslim sprint
Jo tak to nevim tohle už asi nikdo nedělá, dělal to MV Renmotor Mnichovo Hradiště, jestli tahle firma ještě něco provádí nevím jinak něco podobnýho měl Motorsport Chovanec http://www.tuning.cz/s110r/RUZNE/cmt-ceny.htm měla by to být na fávo ta 62kW ale on k tomu nemá převodovku má ji zvlášť o kousek níž na stránce.
|
21.11.07, 21:55 |
|
|
Ondras83
|
a v čem byl účel týhle úpravy ??, snížená hlava, vačka atd...pls jestli někdo ví...ať poradí :D:D
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.11.07, 22:52 |
|
|
Kristensen
|
Ondras83 píše: a v čem byl účel týhle úpravy ??, snížená hlava, vačka atd...pls jestli někdo ví...ať poradí :D:D
Jak účel?
|
22.11.07, 07:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|