Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 19:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Odvzdušnění spojky 
Autor Zpráva

Příspěvek Odvzdušnění spojky
Zdravim, vyměňovali jsme brzdovou kapalinu, protože přes starou nebilo vidět ale teď se nám nedaří odvzdušnit spojku. Stará a špinavá už vytekla ale zato jdou pořád bubliny i s čistou kapalinou. Prohnali jsme tři celý nádobky a pořád bublá. Když chvíly šlapu, tak spojka začne trochu vystavovat a z odvzdušňovacího šroubu teče pěna a pořád. Já to nechápu kde se tam může brát pořád vzduch. Před výměnou nebyl se spojkou žádný problém. Nesetkal jste se někdo s něčim podobnym?

31.12.07, 11:03
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Odvzdušnění spojky
Setkal - špatný hlavní spojkový válec (ten u pedálu). Občas se stane že po výměně brzdové kapaliny to přestane fungovat. Potom ještě vyměň pracovní, odejde chvilku na to (tady ti teda spíš většina lidí doporučí vyměnit gumu v tom zadním, nevím, já ho budu měnit celý)

31.12.07, 11:16
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
nebo to povol přímo u spojkového válce jakože ten holendr v kufru, který přitahuje k váci trubku a jakoby odvzdušnuj a pak vzadu logiku to nemá ale zabere to a když ne tak cyz ti to už napsal miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 31.12.07, 12:15, celkově upraveno 1

31.12.07, 12:13
Hliník navždy.

cyz píše:
tady ti teda spíš většina lidí doporučí vyměnit gumu v tom zadním, nevím, já ho budu měnit celý

Zbytecny :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

31.12.07, 12:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
pro všechny kdo měníte kapaliny ak se vyplatí vysát nádobku nalít druhou a prolévat, pokud někdo zatláčíte válečky tak se taky vyplatí povolit odvzdušnovák a vypustit to u válce jinak je to jen na problémy miloš

31.12.07, 12:28

Matthes: Tak já to teda udělám taky - ale počkej jestli mě to pak někde vypeče a budu muset absolvovat takový adrenalin jako centrum brna ve špičce bez spojky - na srazu ti ten válec otluču o hlavu :D:D

31.12.07, 13:30
Profil ICQ
Hliník navždy.

cyz píše:
Matthes: Tak já to teda udělám taky - ale počkej jestli mě to pak někde vypeče a budu muset absolvovat takový adrenalin jako centrum brna ve špičce bez spojky - na srazu ti ten válec otluču o hlavu :D:D

Neeeee, tak ja nevim jak to bude se srazem to zaprve a zadruhy ho radsi vymen at mam klid :)

Uvidime jesi se mi z tohodle povede sestavit funkcni motor, podle toho dopadne ucast na srazu. Obrázek

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

31.12.07, 15:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Vzadu doopravdy stačí jen ta gumička :D

31.12.07, 15:15

Příspěvek 
Ale kdyby to propouštělo v hlavním válci tak by tekla po pedálu brzdovka nebo né?
Odvzdušňovat vepředu jsem taky zkoušel, šli bubliny a trochu se to zlepšilo jenže při odvzdušňování vzadu se to vrátilo do původního stavu.
Ty bubliny jsem si tam určitě dostal když jsem měl vyndanou nádobku (takoveho sajrajtu co tam bylo - něco jako blátíčko) a vytáhnul jsem i všechnu kapalinu z hadic aby netekla po kufru. Vyměnil jsem všechny gumičky v brzdovim válci, tak teď budu muset vyměnit i ve spojkovym.

31.12.07, 15:21

Příspěvek 
Pavel006: Tak může, ale spíš to ze začátku jenom tak slzí takže si toho ani nevšimneš. Taky se může stát že z toho nevyteče ani kapka a prostě to netlačí dozadu, ale to je jiný případ.

31.12.07, 16:14
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Pavel006 píše:
Ale kdyby to propouštělo v hlavním válci tak by tekla po pedálu brzdovka nebo né?
Odvzdušňovat vepředu jsem taky zkoušel, šli bubliny a trochu se to zlepšilo jenže při odvzdušňování vzadu se to vrátilo do původního stavu.
Ty bubliny jsem si tam určitě dostal když jsem měl vyndanou nádobku (takoveho sajrajtu co tam bylo - něco jako blátíčko) a vytáhnul jsem i všechnu kapalinu z hadic aby netekla po kufru. Vyměnil jsem všechny gumičky v brzdovim válci, tak teď budu muset vyměnit i ve spojkovym.

tak to je ten válec KO a asi ti bublá i v nádobce miloš

31.12.07, 16:32

Příspěvek 
Tak už jsme se na to konečně vrhli a rozdělali hlavní spojkovej válec i ten vypínací.
Ten hlavní musel trošku propouštět, protože v té prachovce byla brzdovka. Bohužel jsme koupili sadu gumiček, ve které byla jedna tenčí a jedna silná a tady jsou obě silné, tak jsme vyyměnili jen jednu. U vypínacího válce byla gumička naruby, taky jsme jí vyměnili, jenom my nejni jasný jak se mohla otočit?
Spojku jsme odvzdušnili během chvilky, takže už je jako dřív. Snad to nějakej pátek vydrží.

13.1.08, 10:55

Matthes píše:
cyz píše:

Neeeee, tak ja nevim jak to bude se srazem to zaprve a zadruhy ho radsi vymen at mam klid :)

Uvidime jesi se mi z tohodle povede sestavit funkcni motor, podle toho dopadne ucast na srazu. Obrázek

Určitě se ti to povede....Ale zajímalo by mne,jestli do něj investuješ více,než jen kruhy a těsnění... :?

13.1.08, 13:24
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]