Autor |
Zpráva |
Jura
|
vyběhané řazení a páka
Jednoho času se tu psalo, že se to dá částečně spravít, že se někde u převodovky vyndá čep a místo něho se dá šroub a je to potom lepší. Nemohl by mi to někdo popsat co přesně udělat a jak to tam udělat a jakej ten šroub je třeba přesně? Případně když už se v tomto budu rýpat, tak co bybylo dobré tam ještě vyměnit? Díky
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
23.1.08, 22:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: vyběhané řazení a páka
na Felde to bude si tak isto...
v predu šroub, v zadu nové plastové súdky za 5kaček
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.1.08, 06:30 |
|
|
Peter50kw
|
Na felde je to uplne inak nez na fave.
Najlepsie vymontovat cele radenie z auta, vycistit, vymenit kosticku a opotrebovane plastove diely, namazat a namontovat nazad.
|
24.1.08, 09:08 |
|
|
michalkatka
|
Peter50kw píše: Na felde je to uplne inak nez na fave. Najlepsie vymontovat cele radenie z auta, vycistit, vymenit kosticku a opotrebovane plastove diely, namazat a namontovat nazad.
na prevodovku sa to napája inak?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.1.08, 09:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: vyběhané řazení a páka
Jura píše: Jednoho času se tu psalo, že se to dá částečně spravít, že se někde u převodovky vyndá čep a místo něho se dá šroub a je to potom lepší. Nemohl by mi to někdo popsat co přesně udělat a jak to tam udělat a jakej ten šroub je třeba přesně? Případně když už se v tomto budu rýpat, tak co bybylo dobré tam ještě vyměnit? Díky
ono záleží co tam máš jestli klasiku jak u fáčka nebo ten drahý hliníkový silenblok, pokud to máš jak u fáčka tak ten šroub nepomůže za chvíli je to to samé, musíš tu trubišku ještě rozříznout na půlku a pak se řádně stáhne kolem té tyčky co trčí z převodovky, ten šroub je nejlepší co máš na řízení na kardanu ten tam přesně pásne miloš
|
24.1.08, 10:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Peter50kw píše: Na felde je to uplne inak nez na fave. Najlepsie vymontovat cele radenie z auta, vycistit, vymenit kosticku a opotrebovane plastove diely, namazat a namontovat nazad.
peter a umíš generálkovat na felici ten kloub pod řadící pákou? jsou tam dva, já jsem na to hledal jednou díly a nenašli jsme nic tak celé řazení nové, prostě se to jednou vychodí tak že to spadne na zem miloš
|
24.1.08, 10:31 |
|
|
Jura
|
Abych to náhodou celé nevyndal a pak měl problémy to dávat zpět... starý auto kdoví jestli se tam něco neztrhne někde nebo tak... Mimochodem jakej přesně ten šroub? A jak to tam drží..to se ta matka nepovolí?
|
24.1.08, 14:05 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: Abych to náhodou celé nevyndal a pak měl problémy to dávat zpět... starý auto kdoví jestli se tam něco neztrhne někde nebo tak... Mimochodem jakej přesně ten šroub? A jak to tam drží..to se ta matka nepovolí?
to máš na té fotce nahoře matku dáš samosvornou proti povolení nebo zakontruješ miloš
|
24.1.08, 21:11 |
|
|
Nepér
|
Já teda nevím, ale myslím, že v tom čepu v tyčce z převodovky problém nebude, koukej na to dole a ať ti někdo hejbe pákou, uvidíš, jestli to drží, nebo ne. Je zbytečný to rozebírat, když to drží.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
24.1.08, 21:16 |
|
|
Jura
|
|
25.1.08, 08:48 |
|
|
Peter50kw
|
slovacek.milos píše: Peter50kw píše: Na felde je to uplne inak nez na fave. Najlepsie vymontovat cele radenie z auta, vycistit, vymenit kosticku a opotrebovane plastove diely, namazat a namontovat nazad. peter a umíš generálkovat na felici ten kloub pod řadící pákou? jsou tam dva, já jsem na to hledal jednou díly a nenašli jsme nic tak celé řazení nové, prostě se to jednou vychodí tak že to spadne na zem miloš
U nas v askofe ( www.askof.sk) maju kopu veci do radenia. To radenie je dost drahe, tak sa vyplati s nim pohrat. Ja som to robil podla http://autofelicia.republika.pl/mechwybb.html . Je to sice polsky, tak sa to blbo cita, ale su tam dobre fotky.
|
25.1.08, 10:29 |
|
|
Jura
|
moc moc šikovný...až na tu hatmaťilku. Du si sosnout Pc TRanslator a bude
|
25.1.08, 10:44 |
|
|
Jura
|
no...už mám docela jasno...jen ještě jednu otázečku. Jsou problémy nějaké s těma dvěma šroubama pod řadící pákou co to celé drží a je to přišroubované s takovou gumou k podlaze? Myslím jako jestli půjdou povolit, jestli se může něco poškodit, jestli půjdou v poho zpátky a jestli vůbec budu mít někde problém s vyndáním komplet toho řazení...Díky mockrát
|
25.1.08, 11:32 |
|
|
Peter50kw
|
Ked mas dobry pristup pod auto, tak je to malina. na par minut.
|
25.1.08, 20:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: no...už mám docela jasno...jen ještě jednu otázečku. Jsou problémy nějaké s těma dvěma šroubama pod řadící pákou co to celé drží a je to přišroubované s takovou gumou k podlaze? Myslím jako jestli půjdou povolit, jestli se může něco poškodit, jestli půjdou v poho zpátky a jestli vůbec budu mít někde problém s vyndáním komplet toho řazení...Díky mockrát
no nevím do jaké míry máš jasno pořád se tu plete fáčkové řazení a máš feldu 1.6, jestli máš zamykání spátečky tak ty dva šrouby nemají šestihran dávají se tam zalamovací šrouby, uvidíš sám miloš
|
26.1.08, 16:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|