|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
želva
|
Nefunguje řazení
Zdravím! Asi v červenci sem vyjel se svojí 120 do práce,zastavil sem na křižovatce a najednou nic! Prostě nešel zařadit žádný rychlostní stupeň. Tenkrát došlo na výměnu spojky. Navíc sem zhruba před měsícem nechal udělat generálku motoru. A včera se mi stalo uplně to samé. Nejdřív sem vyjel v pohodě, ale po chvíli sem chtěl podřadit z 5 na 4 a nešlo to. Zastavil sem a rozjel se normálně, ale potom v kopci sem chtěl opět podřadit, tentokrát ze 4 na 3 a už to šlo přes zuby. Zastavil sem a už sem se nerozjel. Opět nešlo zařadit nic. Čím myslíte, že to může být? Je snad zase spojka na odpis nebo nemůže na to mít nějaký vliv ta generálka motoru? Díky všem za jejich odpovědi
_________________ Škoda 120
|
20.12.07, 18:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
může na to mít vliv spojka ale tu nejspíš měnily při té GO takže nespíš klec na táhle řazení
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.12.07, 18:22 |
|
|
sazík
|
Re: Nefunguje řazení
Mám Š120. Stalo se mi vloni, že jsem po nastartování nemohla zařadit žádnou rychlost a pedál spojky se propadal volně až na podlahu, neměl žádký odpor. Lítali jsme kolem toho dost dlouho, odvzdušňování, výměna oleje apod. Ale nakonec jsme závadu zjistili. Bylo to špatné těsnění v převodovkovém válci, cena 9,-Kč (umístění v kufru). Pak to řadilo, jedna báseň.
|
29.2.08, 12:35 |
|
|
Jiri irl
|
Felda 1,3 Ojeta lamela
zdravim,,
Zajimalo by me,jestli na ojeta lamela,a lozisko vliv na pomalejsi akceleraci auta?..zda se mi jako by bylo priduseny
|
25.3.08, 19:18 |
|
|
ventYl
|
Ak motor uteka do otacok, a je pocut, ze otacky su nepomerne vyssie, ako rychlost, ktorou sa auto hybe, otacky potom padnu a auto zacne akcelerovat normalne, popripade pocas celej akceleracie motor uteka do otacok, tak je spojka uz tisice km po smrti. okamzite vymenit. spojkove lozisko moze mat vplyv len na to, ako rychlo sa radi a kolko hluku pri tom prevodovka vyrobi.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
25.3.08, 20:16 |
|
|
DRYVER
|
Re: Nefunguje řazení
želva píše: Zdravím! Asi v červenci sem vyjel se svojí 120 do práce,zastavil sem na křižovatce a najednou nic! Prostě nešel zařadit žádný rychlostní stupeň. Tenkrát došlo na výměnu spojky. Navíc sem zhruba před měsícem nechal udělat generálku motoru. A včera se mi stalo uplně to samé. Nejdřív sem vyjel v pohodě, ale po chvíli sem chtěl podřadit z 5 na 4 a nešlo to. Zastavil sem a rozjel se normálně, ale potom v kopci sem chtěl opět podřadit, tentokrát ze 4 na 3 a už to šlo přes zuby. Zastavil sem a už sem se nerozjel. Opět nešlo zařadit nic. Čím myslíte, že to může být? Je snad zase spojka na odpis nebo nemůže na to mít nějaký vliv ta generálka motoru? Díky všem za jejich odpovědi
Kolik jsi od te vymeny spojky najel km ??? Ta spojka musi vydrzet 50 000 km, kdyz sni budes zachazet alespon trochu slusne. Byla menema kompletni spojka (lamela, pritlacak a lozisko)?? Pokud ano tak bych problem hledal nekde jinde
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
25.3.08, 22:02 |
|
|
PETR TOMALA
|
Kdo dělal tu generálku?Ty nebo někdo jiný?Vzadu v setrvačníku je nalisované opěrné ložisko hřídele spojky.Jeho zadření dokáže způsobit výše zmíněné problémy(osobní zkušenost).Pokud se palec v pracovní válci normálně vysouvá a je dobře seřízena vůle,tak musí být problém v sestavě lamela,přítlačák,ložisko.Zajímavá možnost je taky poškozené gufero na hřídely v komínku spojky.Olej z převodovky prosakuje do prostoru lamely a přítlačáku a může způsobit její slepení a následné špatné vypínání spojky(také osobní zkušenost).Prostě pokud palec zabírá a převodovka je ok(což asi je),tak motor dolů a uvidí se.
|
25.3.08, 22:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|