Favorit - zvýšení svítivosti předních světel
| Autor |
Zpráva |
|
Jirka.cz
|
Ok asi něco takovýho koupím.
Když teda budu mít multimetr, jak mám postupovat, abych zjistil, jestli mi dobře dobíjí alternátor nebo se mi neztrácí napětí?
_________________ Škoda Favorit "Fávo" 135L - r. v. 91
Auto, které nezklame
|
| 5.2.09, 20:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Jirka.cz píše: Ok asi něco takovýho koupím. Když teda budu mít multimetr, jak mám postupovat, abych zjistil, jestli mi dobře dobíjí alternátor nebo se mi neztrácí napětí?
zmeraj napätie na baterke pri vypnutom motore, potom zmeraj napätie na baterke pri zapnutom motore, malo by byť aspoň o 2-3V vyžšie, pri zvýšených otáčkach a pri zapnutom motore na alternátore, a potom aj na žiarovkách....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.2.09, 20:44 |
|
 |
|
Jirka.cz
|
Oukej, takže někde splaším multimetr a přeměřím to....
Auto, které nezklame
|
| 5.2.09, 20:56 |
|
 |
|
Jirka.cz
|
Ještě jeden trapno dotaz - jaký by měli být ideální hodnoty?
Auto, které nezklame
|
| 5.2.09, 21:12 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
normál okolo 12-13 nastartovanej motor 14V
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 5.2.09, 21:18 |
|
 |
|
Ladin
|
Já bych v tom nehledal žádnou vědu,pokud tam jsou 3 roky staré obyč. žárovky,tak si myslím,že v tom je zakopaný pes.Kup Osram night breaker a budeš čučet jak dokáže favál svítit http://tuning.autodoplnky.cz/zarovky-os ... -s14753569
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
| 5.2.09, 22:05 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Praveze favorit vdaka velkosti svojich kukadiel svieti velmi dobre aj pri obycajnych noname ziarovkach  Fizyka vitazi.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 6.2.09, 00:49 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Při osazení žárovkami 90/100W to svítí jako kráááva  Jen je třeba trochu poladit alternátor 
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 6.2.09, 10:43 |
|
 |
|
MATTESS
|
Nepér píše: Při osazení žárovkami 90/100W to svítí jako kráááva 
Takový bych věsil za koule do průvanu s mlhovkářema 
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 6.2.09, 10:56 |
|
 |
|
bitmap
|
kwiko píše: Praveze favorit vdaka velkosti svojich kukadiel svieti velmi dobre aj pri obycajnych noname ziarovkach  Fizyka vitazi.
Muj Favorit teda sviti na ho*no fyzika nefyzika.
Svetla mam novy original, zarovky Osram Silverstar, napeti na konektoru kolem 12-13V, serizeno na regloskopu a beztak to sviti jak bludicka.
Jinak, vedle tuneru s 90/100W zarovkami a mlhovkaru bych jeste za koule do toho pruvanu povesil HIDkare a jeste bych jim kolem pasu privazal 50kg zavazi 
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 6.2.09, 11:32 |
|
 |
|
MATTESS
|
bitmap píše: ....bych jeste za koule do toho pruvanu povesil HIDkare a jeste bych jim kolem pasu privazal 50kg zavazi 
jojo, ty taky
|
| 6.2.09, 11:50 |
|
 |
|
Nepér
|
MATTESS píše: Takový bych věsil za koule do průvanu s mlhovkářema  Ano, mlhovky svítí do země, čímž jsou předurčeny pro oslňování do výšky očí protijedoucího řidiče, stejně jako potkávací světla, která, jsou-li správně seřízena, svítí ze své výšky opět směrem do země. Jediné, čím je možné oslnit protijedoucího mattesse jsou dálková světla, která svítí ze zvé vyšky jako reflektor s klasickým kuželovým tvarem světla. Když teda protijedoucí řidič neni kkt a nekouká se přímo do světel protijedoucích aut.
|
| 6.2.09, 12:02 |
|
 |
|
MATTESS
|
Nepér: je rozdíl, když proti svítí 2 světla a 4 světla. A ještě to je lepší, když je mokrá vozovka. Krásně se to od ní odráží. Pokud vím, tak žárovky 90/100W nejsou povoleny pro běžný provoz.. Proč asi?
Když už si bereš někoho (mě) do huby, tak buď důsledný a nezapomínej na ostatní (třeba na bitmapa).
|
| 6.2.09, 12:17 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
Jo kdyby všechny potkávačky a mlhovky svítily tam kam mají, tak bych proti nim taky nic neměl...MATTESS má pravdu. Taky včera se mi stala taková humorná věc...jedu po takové naší zapadlé cestičce, ne více než 20km/h (víc se tam nedá) a už z dálky vidím v mlze že za kopečkem někdo je a má dálková světla (vypadalo to jako světlo na konci tunelu). Až jsem přejel kopeček, pán v BMW tam stál na místě a dálková měl pořád zapnutá...tak jsem jej problikl...nic....podruhé a trochu razantněji....nic. Až jsem se poslepu přiblížil tak na 20m, tak na probliknutí konečně debil zhasl...tak jsem mu napral do ksichtu zas všechno já. Natož on taky rychle zapínal dálkové, pak jsem začal na jeho úrovni troubit...kokot jeden..asi tam měl kurvu a nechtěl být viděn.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 6.2.09, 12:44 |
|
 |
|
Nepér
|
Ano, za snížené viditelnosti, když je mlha, sněží nebo hustě prší, tak nebudeme zapínat přední mlhovky, aby náhodou extrémně fotocitlivý protijedoucí řidič nebyl náhodou oslněn odrazem nepatrného zlomku světla od silnice. A vůbec, já bych zakázal i potkávací světla, zhasínejme při potkávání i ta, 5W obrysovky přece bohatě stačí, co na tom, že sami nic nevidíme. Co je nebezpečnější, modré H4, které sotva svítí, navíc spektrem, které je za zhoršených povětrnostních podmínek nevhodné, nebo 90W potkávačky, které při správném seřízení světel oslňují srovnatelně, jako standardní 55W? (zde se nabízí srovnání s dnešními xenonovými výbojkami, kde je světelný tok ještě vyšší...). Rozdíly ve svítivosti aut, která v noci potkáváme jsou určitě znát, ale jak si mužete být jisti, že to co se vám zdálo, že svítí víc bylo použitím 90W žárovky, nebo jinou konstrukcí světlometu? Zkoušel někdo projet kolem dvou stejných aut s oběma typy žárovek?
|
| 6.2.09, 14:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|