| Autor |
Zpráva |
|
kecka
|
 Nesviti predni svetla
Caute mam problem na favoritu mi prestali zniceho nic sviti predni tlumene svetla  . Pojistky dobre zarovky take ???
Nevite cim to muze byt ??
Dik
|
| 17.2.06, 21:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Nesviti predni svetla
kecka píše: Caute mam problem na favoritu mi prestali zniceho nic sviti predni tlumene svetla  . Pojistky dobre zarovky take ??? Nevite cim to muze byt ?? Dik
pozri relátko stratávačiek na poistkovej skrinke, neviem ktoré to je - na techwebu to niekde je... ( alebo skús tie relátka medzi sebou vymieňať.... )
|
| 17.2.06, 21:12 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Tak jak ti radi Michal.Až na to ,že není relé jako relé.
Relé na tlumená světla najdeš po pravé straně ,první zhora,hned pod 30tkové svorce od baterky /šroub/.Pak je relé na před.mlhovky/pokud jsou na autě/ ,a úplně dole zad. mlhovky.
Když tato závada nebude v relé,pak následuje - svorky,vypínače a pod.Ale u těchto aut bývá závada v tištěném spoji v poj.skříni.Montáž a oprava není složitá,ale odpojit baterku.Pokud budeš potřebovat podrobnější návod -napiš.čus
|
| 17.2.06, 21:46 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
vopaje píše: Tak jak ti radi Michal.Až na to ,že není relé jako relé. Relé na tlumená světla najdeš po pravé straně ,první zhora,hned pod 30tkové svorce od baterky /šroub/.Pak je relé na před.mlhovky/pokud jsou na autě/ ,a úplně dole zad. mlhovky. Když tato závada nebude v relé,pak následuje - svorky,vypínače a pod.Ale u těchto aut bývá závada v tištěném spoji v poj.skříni.Montáž a oprava není složitá,ale odpojit baterku.Pokud budeš potřebovat podrobnější návod -napiš.čus
máš pravdu, na tom plošáku sa zvykne prepáliť cestička, alebo studený spoj... ja som si to už na svojom kompletne preletoval mne vtedy prestali svietiť hmlovky... máš pravdu môže závada byť aj tam...
|
| 17.2.06, 21:50 |
|
 |
|
vopaje
|
Dobrá závada,co.Jak dlouho trvalo ti jí najít.Na tom tištáku bývá více vad.Studeňáky jsou nejčastější.čus
|
| 17.2.06, 22:09 |
|
 |
|
michalkatka
|
vopaje píše: Dobrá závada,co.Jak dlouho trvalo ti jí najít.Na tom tištáku bývá více vad.Studeňáky jsou nejčastější.čus
však ja som vtedy preventívne preletoval ten plošák celý...
|
| 17.2.06, 22:12 |
|
 |
|
kecka
|
Diky za rady  zkusim tu pojistkovou skrin prepajet znova mozna tam bude nejaky ten studeny sopj , taky mne to napadlo
Zitra dam vedet jestli to pomohlo 
|
| 17.2.06, 22:29 |
|
 |
|
vopaje
|
Jenom mě napadlo,jak jsem popisoval pořadí relátek,tak to bylo na novější Fav. /mám za to že od roku 89/90 -tak nějak/ starší mají panel jinak.Tam jsou ralátka uprostřed a přívod /30 / na levé straně.
čus
|
| 17.2.06, 23:01 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Me občas zhasínala jedna strana, tišťák jsem propájel (padlo na to asi kilo cínu, co spoj, to potenciální studeňák), ale nakonec byl problém v konektoru mezi tou skříňkou a autem.
|
| 18.2.06, 13:05 |
|
 |
|
michalkatka
|
Nepér píše: Me občas zhasínala jedna strana, tišťák jsem propájel (padlo na to asi kilo cínu, co spoj, to potenciální studeňák), ale nakonec byl problém v konektoru mezi tou skříňkou a autem.
elektrika je celkovo zradná veda, ale keď človek vie ako tak poruchu nájde... ( problém je iba že elektriku nie je vidieť, tak ako olej, alebo vodu, aj plyn je dokonca cítiť.... )
inak máš pravdu, na tých favoritoch akosi moc šetrili cín, na obydvoch favoritoch som s tým mal problém kým som to neprespájkoval, predstav si že v noci mimo obce ti z ničoho nič zhasnú svetlá, dočasne to napravil kopanec do pistkovej skrinky...
|
| 18.2.06, 14:59 |
|
 |
|
Nepér
|
michalkatka píše: inak máš pravdu, na tých favoritoch akosi moc šetrili cín, na obydvoch favoritoch som s tým mal problém kým som to neprespájkoval, predstav si že v noci mimo obce ti z ničoho nič zhasnú svetlá, dočasne to napravil kopanec do pistkovej skrinky...
Já jsem to musel proletovat po tom, co jsem vytáhnul jedno relé i s paticí...
Jinak jestli vám proniká cvakání relátek do zvuku autorádia (v podobě lupnutí při rozepnutí relé) je celkem vhodný připájet k cívkám relé diody (v záverném směru samozřejmě) myslím, že ta novější poj. skříňka už je tam má standartně.
|
| 18.2.06, 15:54 |
|
 |
|
vopaje
|
No s tím cvakáním do repro,bych až tak nesouhlasil,že pomužou diody.Tyto diody jsou na cívce a ta nemá na cvaknutí vliv,vliv má kontakt na tomto relé.a tam se používá konden.Raději to lupání bych řešil RCL modulem na napájení k rádiu,-jednodužší,rychlejší a účelnější.čus
|
| 18.2.06, 16:14 |
|
 |
|
Nepér
|
vopaje píše: Tyto diody jsou na cívce a ta nemá na cvaknutí vliv
Na cvaknutí vliv nemá, ale na rušení ano. Při rozpojení stejnosměrného obvodu s cívkou se cívka snaží zachovat původní proud obvodem, takže se na právě rozpojeném kontaktu (co spíná proud do cívky) indukuje vysoké napětí a dojde k jiskření, které může způsobit rušení autorádia. K tomuto jiskření tedy nedochází na kontaktech relé, ale na kontaktech spínače kdekoliv v autě, který spíná relé. V případě, že je k cívce relé antiparalelně připojena dioda, k tomuto jevu nedojde, protože proud, který byl právě spínačem přerušen a který se snaží cívka zachovat bude procházet touto diodou, nikoliv rozpojeným kontaktem, jediná nevýhoda je mírně prodloužená doba odpadu relé.
|
| 18.2.06, 16:51 |
|
 |
|
vopaje
|
Ano,souhlasím i když ,,větší,, rušení do sítě je od relé,než od jistého vypínače,ale to je věc dalších aspektů.Já měl Nepere ale radu v tom řešení odruš. článku a třeba i samostatného přívodu. / Mimochodem dost výrobců už dělá tyto relátka s diodama,i když důvod je pro průchod./čus
|
| 18.2.06, 17:10 |
|
 |
|
kecka
|
 Vyreseno bylo to pojistkovnici  byl tam utrepany spoj pro relatko . Prepajel jsem to a v pohode
Dik za radu
|
| 18.2.06, 18:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|