Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 09:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Chlazeni 
Autor Zpráva
Příspěvek Chlazeni
Měl bych takovy drobny problem se skodou 120 asi nerespektuje fyzikalni zakony kdyz je ztudena a stoji tak 1 den a vic tak je vody v nadobce dostatek(lehce nad max)ale kdyz se trochu projedu a auto se zahreje pak samozrejme necha vychladnout tak ze je voda trochu vlazna je ji v nadobe pod minimem. Je to normalni? Jo taky jsem ji dneska uvaril samozrejme sem se na teplomer kouknul az kdyz na nem bylo 115 a voda uz dost varila a dokonce mi zacala vytekat i ve vnitr z topeni tak poradte pomohlo by odvzdusneni + doliti jestli jo jak se to dola (odvzdusneni) jsem v tomhle tom trosku neznalej.

30.9.06, 20:58
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Pokud si to takhle moc uvaril, je mozny ze odesel termostat a taky bych se bal o tesneni pod hlavou (jesi neni nedavno meneny).
No kazdopadne dolit, odvzdusnit, a pozorovat jesi to nekde netece ...

Odvzdusnuje se to kohoutkem co je v pravo u kufru (pod kapotou), je tam takova hadicka od topeni, vede k chladici. Za zvysenych otacek motoru odvzdusnujes timto kohoutkem. Musis mit naplno zapnuty topeni!

Nemas v oleji vodu? nebo obracene?
Jak muze tect vevnitr z topeni? To tam preci musis mit prdlou hadici nebo snad vymenik :shock:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

30.9.06, 21:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Nebo ten okroužek v kohoutu

1.10.06, 11:14

Příspěvek Re: Chlazeni
fichtar píše:
Měl bych takovy drobny problem se skodou 120 asi nerespektuje fyzikalni zakony kdyz je ztudena a stoji tak 1 den a vic tak je vody v nadobce dostatek(lehce nad max)ale kdyz se trochu projedu a auto se zahreje pak samozrejme necha vychladnout tak ze je voda trochu vlazna je ji v nadobe pod minimem. Je to normalni? Jo taky jsem ji dneska uvaril samozrejme sem se na teplomer kouknul az kdyz na nem bylo 115 a voda uz dost varila a dokonce mi zacala vytekat i ve vnitr z topeni tak poradte pomohlo by odvzdusneni + doliti jestli jo jak se to dola (odvzdusneni) jsem v tomhle tom trosku neznalej.

Normální to je, pokud máš vodu studenou a motor stojí, tak je v systému normální tlak, ale jak se to zahřeje a motor běží, tak se systém natlakuje a může se stát, že se trochu nafouknou hadice a v nádobce klesne hladina. Pokud se ale po vychladnutí vrátí na původní hodnotu, tak je všechno OK. Jestli to bude dál vařit, tak za prvé odvzdušnit, za druhé vyměnit termostat, za třetí vyčistit chladič, za čtvrté těsnění pod hlavou. To sou nejčastější příčiny.

1.10.06, 17:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]