Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 10:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 trasien sa volant 
Autor Zpráva
Příspěvek trasien sa volant
Zdravim Vas!
Mam taky problem:
Mam Skoda Forman Marathon z roku 1992. Su na nom hlinikove disky, originaly( SKODA 5Jx13 E38), Asi pri 80 km/h sa zacnie triast volant, a zatial neviem prist na to, ze preco. Kolesa su vyvazene, geometria je nastavena, capy su nove, ....
Vie mi niekto poradit, ze od coho to moze byt
Dakujem, Erik

15.4.07, 09:43
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Vůle v nějakým kloubu, buď spodní otočák, nebo hlavice řízení, silentbloky ramene, nebo mírně přidřený homokineťák. Chce to rozdělat a zkontrolovat, nebo se domluvit na STK, za 100 ti s přední nápravou zatřepou a řeknou, co je špatně.

15.4.07, 10:20
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
v první řadě si pořádně prohlídni pneu jestli na nich nemáš bouly, může být ve vzorku a ten vzorek bude na jednom místě rovnej tak jak jezdíš a na druhým vyboulenej, pokud budou OK tak hledej v uložení. Ono totiž při tom vyvažování si toho v pneuservise nemusej všimnout páč většinou se kolo roztočí až když zaklapnou ten kryt, a málokterej pneuservisák se ohne aby se podíval jestli to kolo hází nebo ne. No a potom se taky koukni na homokineťák jestli nemáš spadlou manžetu, občas se stane že praskne páska a ta manžeta zalejzá do kloubu a pak to taky hází. Ale jak píšeš ty že při 80, tak bych fakt nejdřív hledal v pneu a potom ve vůlích atd

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.4.07, 11:14

Příspěvek 
presne to som už riešil, vymenil som, čapy, vyvážené nové gumy, nakoniec to vyriešila výmena celej dlhej poloosi s oboma kĺbmi, na aute sa javila ako v poriadku, bez vôle, v zákrute to nelúpalo ani nevŕzgalo, ale bol to vonkajší homokĺb, po rozobratí mal vôľu nie veľkú, ale bol vadný.

a k tým gumám sa mi niečo stalo na zimných, tiež to hádzalo až kým so neobjavil toto...

Obrázek

15.4.07, 12:04
Mistr mechanik

Příspěvek Re: trasien sa volant
erik píše:
Zdravim Vas!
Mam taky problem:
Mam Skoda Forman Marathon z roku 1992. Su na nom hlinikove disky, originaly( SKODA 5Jx13 E38), Asi pri 80 km/h sa zacnie triast volant, a zatial neviem prist na to, ze preco. Kolesa su vyvazene, geometria je nastavena, capy su nove, ....
Vie mi niekto poradit, ze od coho to moze byt
Dakujem, Erik

a při té 80 km/h když vyřadíš přestane to ? jestli jo tak je to homokloub u převodovky, já jsem měl ve čtvrtek fáčko no výtřep jak blázen a levé zadní kolo boule miloš

15.4.07, 18:49

Příspěvek 
Taky to muzou delat disky - mam taky elektrony na formanu a byly proste jokoby narazene, takze to hazelo celkem dost a trepalo to volantem taky kolem te 80km/h a pritom jsem je mel vyvazene. Prehodil sem rafky a je po problemu.

15.4.07, 19:07

Příspěvek 
Zvedni si předek auta (nebo jen jedno kolo), zatáhni ručku, nastartuj, zařaď 1, nebo 2 a pomalu pusť spojku. Pak vylez z auta a koukej, co dělají kola, gumy, ráfky - jestli nehážou do boku, nahoru a dolů, boule, vše je krásně vidět. ;)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

16.4.07, 08:22
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]