Není to sice o autě, ale napsat to musím
Dnes jsem byl ve škole vybrán ješte s jedním kamarádem na předělávku elektriky v protiatomovém bunkru školy z 50. let. Jak jsme do něj vstoupili, byl jsem zcela okouzlen. Byly tam různé krabice, po jejich otevření jsem se z papírku v nich dozvěděl, že je to nějaký vzduchový filtr a bylo tam i datum výroby - 5.12.1959
A třebaže tam podle vlhkoměru bylo 80% vlhkosti, nebyla na něm ani stopa koroze
. V další místnosti byla strojovna klimatizace - vyrobena asi 1958. Též zcela bez koroze, plně funkční. Původní pryžové hadice která tam jsou téměř 50 let vypadají lépe než nějaké nové co se dají koupit dnes. Pružné, měkkounké, bez zpuchřelin. Stejně tak náhradní těsnění rour, hadice a jiné gumové věci které tam jsou. No to je prostě nádhera!!! Je to pravá československá kvalita
Nejvíc mě ale dostalo, že tam jsou lahve oleje M6A ze začátku 60. let
Byla to prostě ohromná dávka nostalgie, neumíte si představit jak mě to potěšilo. Vidět 50. let starou pryž která je jako nová....
A nejlepší je na tom to, že zítra tam jdu zase
Jo, a pokud si někdo myslí že se tam ta elektrika upravuje kvůli tomu že by nefungovala, je na omylu. Jen se tam přidávají vypínače kvůli školnímu bezpečákovi
Nádhera prostě.. Kdo neviděl, nepochopí
Edit: málem bych zapoměl na ty všeiljaké budíky - je jich tam nespočet, o většině ani nevím co umí měřit
Ale už na pohled z nich sálá historie, prostě bytelné a neničitelné s krásným estetickým provedením