|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Rezonance u octavii II facelift 1,9 tdi, r.v 2010
Autor |
Zpráva |
duso6
|
Rezonance u octavii II facelift 1,9 tdi, r.v 2010
Zdravím.Mam taký menší problém čo my vadí a nevedia to určiť ani v servise.Už som bol s tým vo viacerých servisoch aj v škodovke.Na ceste vyloženým kockovým kameňom (takú cestu máme do práce od vrátnice cca 1 km) pri rýchlosti 40 km, rýchlostný stupeň to je jedno ktorí je zaradený,začne niečo rezonovať dosť hlučne,ale keď sa pridá plyn ta to zmizne.A túto vadu mi nevedeli určiť ani v poslednom servise kde som bol včera 16.1.2014.Mali tam ešte 2 octávky,jedna mala 60000 km,druha 140000 km a tie tak isto rezonovali ako moja.Chlapík povedal že to asi môže byť nejaká výrobná chyba,ale na nič neprišli.Hľadám riešenie alebo niekoho kto to už mal alebo sa stretol s niečim takým,čo by to mohlo byť a a ako by sa to mohlo odstrániť.Ďakujem za odpovede a nápady.
|
17.1.14, 15:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Rezonance u octavii II facelift 1,9 tdi, r.v 2010
jezdit pomaleji po kostkach
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
17.1.14, 18:10 |
|
|
škodovka
karosář
|
Tak ono existujou různé odhlučňovací a protirezonanční nalepovací pásy.. Ale za 1. by se muselo vědět co rezonuje a za 2. se mi nechce věřit, že by to neměla škodovka vyřešené..
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
17.1.14, 18:40 |
|
|
duso6
|
pre škodovka karosář
Ved práve o to ide že v skodovke mi vypodložily saharu,že vraj tam bola vôla a to bola tá rezonancia,a po odjetí zo servisu po ceste domov boli kusok kostkovej cesty a hneď sa ta rezonancia niečoho ukázala zase.A v tom nedávnom servise dali dole všetky plasty a aj tak to robilo,a nevedely určit čo by to mohlo byt
|
17.1.14, 19:43 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a neni to jen honeni se za duchy??
co kdyz to je vlastnost vozu s kombinaci kostek na ceste a proste ridic je MOC vyplasenej
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
17.1.14, 20:15 |
|
|
duso6
|
21 lucasi.aj som si myslel že budú také odpovede od takích ........
Naposledy upravil duso6 dne 20.1.14, 09:21, celkově upraveno 1
|
18.1.14, 05:00 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vem mobil natoc tu rezonanci na video a posli to sem a kokot ses mozna tak ty, ja sem jen curak
|
18.1.14, 13:34 |
|
|
michalkatka
|
vážne mi je smutno keď čítam ako sa to tu vulgárne zvrháva, myslel som si že ľudia budú trocha ohľaduplnejší...
duso6 nie som admin, ale za vulgarizmy by si mal dostať výstrahu...
21lukas má svojim spôsobom pravdu, ale pri jeho avatare sa treba zasmiať...
k tvojmu problému: ja som sa s ničím podobným ešte nestretol ak pri pridaní plynu tie vibrácie zmiznú môže to byť vlastnosť ktorú v škodovke moc nevychytali, v záujme pohodlia a eliminácie prenosu vibrácií do kabíny je u octavie agregát pomerne pružne uložený, čiže pri vjazde na kocky sa môže časť nápravnice, stabilizátor, pomocné čapy alebo niečo pružne uložené rozvibrovať. Predpokladám že všetky silentbloky a čapy na náprave a uložení motora máš v poriadku Pokiaľ by sa ti podarilo zistiť od kiaľ to ide, buď použiť silentblok s inou hustotou gumy ( teda podľa rozmeru hľadať nejakú náhradu ), alebo na časť čo vibruje namontovať nejaké závažie, niečo podobné ako je na Faliciách a Favoritoch dynamický tlmič vyváženia poloosi. Možno by ti pomohlo zariadenie na test tlmičov, to natriasa autom a kolami pomerne výrazne, akože lepšie to hľadať na stojacom aute ako na idúcom...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.1.14, 19:44 |
|
|
Lamač
|
Proste na tých kockách to spolu s kmitmi motora nahodí debilnú frekvenciu kmitania,pri pridaní plynu sa zmenia kmity motora a takže aj celkové a zmizne to.Jednoduché vysvetlenie.Každá konštrukcia má svoju kritickú frekvenciu,pri ktorej sa rozvibruje.Ak dáš vyššiu,alebo nižšiu,tak to prestane.Ak tam rezonujú aj ostatné,tak to proste nieje chyba oktavky,ale vlastnosť.Takže neriešiť,nestresovať a neplašiť sa a chodiť po tých kockách pomalšie/ešte rýchlejšie.A nedadávať tu nikomu do k.k.t.v,vieš,pre k.k.ta každý k.k.t...jak raz jeden povedal...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
19.1.14, 12:17 |
|
|
ferrari
|
Povedal by som, že základ je, žeby to musel niekto, kto má poradiť, aj vypočuť..
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
19.1.14, 20:54 |
|
|
duso6
|
michalkatka píše: vážne mi je smutno keď čítam ako sa to tu vulgárne zvrháva, myslel som si že ľudia budú trocha ohľaduplnejší...
duso6 nie som admin, ale za vulgarizmy by si mal dostať výstrahu...
21lukas má svojim spôsobom pravdu, ale pri jeho avatare sa treba zasmiať...
k tvojmu problému: ja som sa s ničím podobným ešte nestretol ak pri pridaní plynu tie vibrácie zmiznú môže to byť vlastnosť ktorú v škodovke moc nevychytali, v záujme pohodlia a eliminácie prenosu vibrácií do kabíny je u octavie agregát pomerne pružne uložený, čiže pri vjazde na kocky sa môže časť nápravnice, stabilizátor, pomocné čapy alebo niečo pružne uložené rozvibrovať. Predpokladám že všetky silentbloky a čapy na náprave a uložení motora máš v poriadku Pokiaľ by sa ti podarilo zistiť od kiaľ to ide, buď použiť silentblok s inou hustotou gumy ( teda podľa rozmeru hľadať nejakú náhradu ), alebo na časť čo vibruje namontovať nejaké závažie, niečo podobné ako je na Faliciách a Favoritoch dynamický tlmič vyváženia poloosi. Možno by ti pomohlo zariadenie na test tlmičov, to natriasa autom a kolami pomerne výrazne, akože lepšie to hľadať na stojacom aute ako na idúcom... Ľudia budú ohľaduplný keď aj ten druhý bude,ja sem napíšem problém a niekto napíše také ........ .Čapy,silentbloky,uloženie tlmiča sa bude meniť.Potom uvidíme čo bude.Boly ešte skušané 2 octávky ale aj tie mali tú istú chybu
|
20.1.14, 16:37 |
|
|
michalkatka
|
však práve, či to nieje vlastnosť, jednoucho sa trafí rezonančná frekfencia...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
22.1.14, 20:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|