Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Jak vyměnit budíky- FELDA 
Autor Zpráva

Příspěvek Jak vyměnit budíky- FELDA
Zdarec, potřeboval bych poradit jak sundat ten kus palubky u feldy, abych mohl vyměnit budíky. Jo a jak to udělat s najetými KM? Dá se vyměnit jenom jeden budík? :roll:

20.7.07, 23:45
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Jak vyměnit budíky- FELDA
Waclav píše:
Zdarec, potřeboval bych poradit jak sundat ten kus palubky u feldy, abych mohl vyměnit budíky. Jo a jak to udělat s najetými KM? Dá se vyměnit jenom jeden budík? :roll:

samozřejmě že jde vyměnit jen jeden, no jak máš vypínače na světla a varovný blinkry tak u nivh v té řadě jsou půlkulatý krytky tak je vytáhni a tam jsou šroubky, jak vlevo tak vpravo, pak oddělej krit kolem kolečka na středovým ofuku topení, tam je taky jeden a pak na levé straně palubky je takovej deklik kde se většinouz dává palubní PC tak ten taky sundej a tam je taky jeden. Jinak někdo sundavá volant a ještě ten kryt řídící tyče nahoře. No a teď musíš jak máš tachometr a v něm je čudl na nulování km tak přímo pod ním zatlačíš směrem dolu na tu kapličku, neee na budíky, musiš tam kam občas někdo dává nějaký krámy a pak nevidí na kontrolky a třeba mu svítí olej nebo dobíjení, prostě směrem dolu dokud se celý budíky nevycvaknou ze špuntu, to samé pod otáčkoměrem nebo hodinama nevim co tam máš. Pokud to budeš rvát ven jinak tak většinou ty špunty ulertí a už nikdy budíky nedržej u palubky tak jak maj, musej se tam dát třeba samořezky nebo něco, co jde zacvaknout hlavičkou do těch gum. No jinak to pak povytáhneš, odcvakneš nahoře takový drátěný sponky odpojíš všechny káble k vypínačům a kapličku máš dole, popotáhneš lehce samotné budíky aby jsi za ně strčil levím rohem ruku, zmáčkneš náhon dokud se neodpojí a pak už stačí káble od budíků a je to venku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

21.7.07, 08:19

Příspěvek 
Určitě sundej ten volant a ten horní kryt sloupku jinak to na 90% praskne ten plast a to bys určitě nechtěl...a hlavně si poznač polohu volantu, jak ho budeš sdělávat

21.7.07, 12:58
Profil ICQ

Příspěvek Re: Jak vyměnit budíky- FELDA
Waclav píše:
Kdyby jsi chtěl tak za 200Kč ti přetočim Km na kolik budeš chtít na počkání cca 1hod s demontáží i montáží přístrojovky v autě ale jsem okres H.K.

21.7.07, 13:05
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jura píše:
Určitě sundej ten volant a ten horní kryt sloupku jinak to na 90% praskne ten plast a to bys určitě nechtěl...a hlavně si poznač polohu volantu, jak ho budeš sdělávat

to me pripomina jak sem sunadaval volant ja...abych ho pak dal rovne tak sem za jizdy zkousel kdy je rovne volant a jede rovne i auto :D

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

21.7.07, 13:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Radic píše:
Jura píše:

to me pripomina jak sem sunadaval volant ja...abych ho pak dal rovne tak sem za jizdy zkousel kdy je rovne volant a jede rovne i auto :D

Taky jsem to tak jednou zkoušel ještě na škodovce když jsem měnil lukasy :lol:

21.7.07, 13:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak volant není potřeba sundavat. Vyměnil sem to, ale ty packy tam byli ulámané, takže tam stačí dát krátké samořezné šrouby? A ještě asi budu muset vyměnit ten tištěnej podklad, protože u těch 3 budíků (benzín, voda, otáčkoměr) je ten podklad novější a více průsvitný, ale musel sem vyměnit tachometrový budík za ten starej, kvůli najetým KM, je tam ale ten starší polep. Jde to v poho vyměnit? :roll:
Pak mám další problém, teploměr mi pořád ukazuje maximum, nevím třeba sem to obráceně zapojil, ale nevím, ještě sem na to moc nekoukal :roll:
Jo a máte někdo zkušenost se změnou podsvícení? Asi bych tam dal bílé, nebo modré diody....

22.7.07, 12:14
Profil ICQ
von GLEXR

Příspěvek 
Volant netřeba sundavat, stačí odšroubovat spodní kryt sloupku a povolit dva šrouby co volant drží, aby o něco klesnul.

Škoda 742 Forever Team

22.7.07, 12:17
Profil ICQ

Příspěvek 
hans píše:
Volant netřeba sundavat, stačí odšroubovat spodní kryt sloupku a povolit dva šrouby co volant drží, aby o něco klesnul.

Není potřeba NIC sundavat kromě toho kusu palubky :wink:

22.7.07, 12:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Podsvícení nedávno řešil Wordy v "Elektrika", ale modré diody nevím nevím :roll:

Je to sice efektní barva, ale obávám se že z modré budou bolet oči.

Ale ty bílé LEDky by nebyl asi tak zlý nápad...
Sice svítí lehce domodra, ale to by asi nebylo nic podstatného :wink:

22.7.07, 13:14

Příspěvek 
Waclav píše:
Tak volant není potřeba sundavat. Vyměnil sem to, ale ty packy tam byli ulámané, takže tam stačí dát krátké samořezné šrouby? A ještě asi budu muset vyměnit ten tištěnej podklad, protože u těch 3 budíků (benzín, voda, otáčkoměr) je ten podklad novější a více průsvitný, ale musel sem vyměnit tachometrový budík za ten starej, kvůli najetým KM, je tam ale ten starší polep. Jde to v poho vyměnit? :roll:
Pak mám další problém, teploměr mi pořád ukazuje maximum, nevím třeba sem to obráceně zapojil, ale nevím, ještě sem na to moc nekoukal :roll:
Jo a máte někdo zkušenost se změnou podsvícení? Asi bych tam dal bílé, nebo modré diody....
Normálně místo těch špuntíků co jsou ulámaný našroubuješ samořezku a necháš ji koukat kousek ven asi tak jak koukaly ty špunty, a to hlavní ta samořezka musí mít průměr hlavy jako ten původní špuntík aby to šlo zacvaknout do té původní gumičky na kapličce, případně tu hlavu samořezky obrousit. měla by ti stačit samořezka dlouhá 16-18mm

22.7.07, 13:24

Příspěvek 
Kristensen píše:
Waclav píše:
Normálně místo těch špuntíků co jsou ulámaný našroubuješ samořezku a necháš ji koukat kousek ven asi tak jak koukaly ty špunty, a to hlavní ta samořezka musí mít průměr hlavy jako ten původní špuntík aby to šlo zacvaknout do té původní gumičky na kapličce, případně tu hlavu samořezky obrousit. měla by ti stačit samořezka dlouhá 16-18mm

Kouknu na to díky ;-)
Ještě potřebuju poradit jak sundám ty polepy budíků? :roll:, Někde na netu sem viděl RSové, ale už nevím kde...

22.7.07, 13:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Nevíte kde sehnat ty RS polepy budíků? :roll:
A ještě jeden problém - Potřebuju vyměnit alespoň ty originál polepy... Na těch novějších budíkách prosvicují více a na starších je to víc tlumený... Musel jsem tam dát budík na tacháč ze starýho a potřebuju přehodit ty šablony :roll:

31.7.07, 17:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Waclav píše:
Nevíte kde sehnat ty RS polepy budíků? :roll:
A ještě jeden problém - Potřebuju vyměnit alespoň ty originál polepy... Na těch novějších budíkách prosvicují více a na starších je to víc tlumený... Musel jsem tam dát budík na tacháč ze starýho a potřebuju přehodit ty šablony :roll:

No ty polepy tam snad držej jen na těch dvou malilinkatejch šroubkách ne? Myslím že to je dokonce torx

31.7.07, 21:14
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]