|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Pisklavé zvuky při studeném startu (Felicia 1.9D)
| Autor |
Zpráva |
|
Macoš
|
 Pisklavé zvuky při studeném startu (Felicia 1.9D)
Při studeném startu (pod 15°C) cosi divně skřípá až píská - po 2-3km to ztichne. To divné "kvičení" souvisí s drážkovaným řemenem, který jsem ale už vyměnil, ale zvuk přetrvává. Zkoušel jsem start i bez řemene, a zvuk byl pryč. Napínák napíná, ložiska na všech agregátech poháněná tímto řemenem jsou v pořádku. Nemáte někdo zkušenost ? Moc díky za odpovědi! Macoš
|
| 25.8.07, 22:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
 Re: Pisklavé zvuky při studeném startu (Felicia 1.9D)
Macoš píše: Při studeném startu (pod 15°C) cosi divně skřípá až píská - po 2-3km to ztichne. To divné "kvičení" souvisí s drážkovaným řemenem, který jsem ale už vyměnil, ale zvuk přetrvává. Zkoušel jsem start i bez řemene, a zvuk byl pryč. Napínák napíná, ložiska na všech agregátech poháněná tímto řemenem jsou v pořádku. Nemáte někdo zkušenost ? Moc díky za odpovědi! Macoš
1,9 má posilovač řízení takže buď se přidírá ložisko na čerpadle a to se prostě nechce moc točit nebo olej v řízení stojí za prt a trvá to než ho to roztahá a proto se taky brzdí čerpadlo a piští řemen.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 25.8.07, 22:54 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
piští řemen na řemenici co je na klice, výněna řemene nepomůže, olej v servu taky ne, nový aku taky nic neřeší, musíš vyměni napínací kladku s řemenem, ikdyž napíná dobbře je to málo, pak napiš jak dlouho ti to vydrželo, já jsem všechny 1.9 prodal a nevím jak to bylo dál, stím pískáním je auto neprodejné, kladka to sice pořešila, ale zajímalo by mě zda by se neměla vyměnit i řemenice na klice ta se mi zdála vždy hodně ohlazená, kdyby to bylo něco jiného tak je tam rozdíl zima léto, ale piští to pořád stejně miloš
|
| 26.8.07, 08:27 |
|
 |
|
Drak
|
Hodně pomůže vypucovat drážky v řemenicích, lepí se tam bordel z řemene a pak to vrže.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 26.8.07, 09:51 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Hodně pomůže vypucovat drážky v řemenicích, lepí se tam bordel z řemene a pak to vrže.
draku i to jsme zkoušeli, právě u té 1.9 feldy fakt jedině kladka a pokud to chceš prodat tak na 14 dnů zabere grafitová vazelína a mázneš ten řemen, to jsem tak udělal před rokem borec byl na auto hr honem honem byly svátky 1.9 felda kombi a za měsíc mi volal že mu to piščí po startu nakonec araver vlčnov měnili napínací kladku a řemen miloš
|
| 26.8.07, 12:04 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
slovacek.milos píše: Drak píše: Hodně pomůže vypucovat drážky v řemenicích, lepí se tam bordel z řemene a pak to vrže. draku i to jsme zkoušeli, právě u té 1.9 feldy fakt jedině kladka a pokud to chceš prodat tak na 14 dnů zabere grafitová vazelína a mázneš ten řemen, to jsem tak udělal před rokem borec byl na auto hr honem honem byly svátky 1.9 felda kombi a za měsíc mi volal že mu to piščí po startu nakonec araver vlčnov měnili napínací kladku a řemen miloš
Myslíš že by mohla nějak dočasně pomoct kalafuna na transmise nebo (jak jsem četl tuším v dílenské příručce na 105ky) mýdlo?
|
| 26.8.07, 13:22 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
cyz píše: slovacek.milos píše: Drak píše: Hodně pomůže vypucovat drážky v řemenicích, lepí se tam bordel z řemene a pak to vrže. draku i to jsme zkoušeli, právě u té 1.9 feldy fakt jedině kladka a pokud to chceš prodat tak na 14 dnů zabere grafitová vazelína a mázneš ten řemen, to jsem tak udělal před rokem borec byl na auto hr honem honem byly svátky 1.9 felda kombi a za měsíc mi volal že mu to piščí po startu nakonec araver vlčnov měnili napínací kladku a řemen miloš Myslíš že by mohla nějak dočasně pomoct kalafuna na transmise nebo (jak jsem četl tuším v dílenské příručce na 105ky) mýdlo?
To většinou pomáhá jen pokud ten řemen vrže nebo šustí ale pokud někde piští protože prkluzuje tak to asi nepomůže.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 26.8.07, 13:27 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |