Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 19:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Prosím o radu 
Autor Zpráva

Příspěvek Prosím o radu
Ahojte, prosím o radu ohledně chlazení.
Před dvěma roky jsem kompletně vyspravil Škoda - Garde. Od té doby jsem několikrát vyměnil termostat. Provedl jsem i výměnu topení i chladiče, ale škodovka stále vaří. Tato závada se projevuje i při vyndaném termostatu. Auto se zahřeje během chvilky, teplota stoupne na 120 a více, pak najednou klesne na 50, jako by tam termostat byl (ale není). Už si nevím rady. Vše je plně průchozí, ale chladič je jen vlažný.
Prosím o radu.
Díky
DanielKu

31.8.2007 Dnes bylo vyměněno vodní čerpadlo. Stále stejná závada. Voda se opravdu v motoru vaří. Prasklá hlava není, zavada se opakuje i po její výměně (na jiném motoru OK), tudíž to nemůže být ani "fouklým" těsněním. Fact, jsem z toho "JELEN". Kontroloval jsem, jestli někde chladící soustava neteče. Všude sucho. Čidlo i budíček je v pořádku. Chladící soustava kontrolována tlakem, nikde ani kapička. Olej i víčko oleje je prosté vodního šumu. Voda by se dala použít pro kojence. Stále vaří.

Problém vyřešen. Nejbližší skalisko sice bylo asi 4 km, ale Garde dojelo.

Naposledy upravil DanielKu dne 1.9.07, 19:16, celkově upraveno 4

31.8.07, 14:09
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
A opravdu to vari (chrsta z nadobky voda nebo para??? Ci jen nefunguje cidlo nebo budik v pristrojovce?

31.8.07, 14:13

Příspěvek 
může to bejt špatný těsnění pod hlavou, nebo prasklá hlava, ale s tim že to klesne to je divný, nemáš fakt jen špatnej budík, nebo čidlo na teplotu vody???

31.8.07, 15:09
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek Re: Prosím o radu
DanielKu píše:
Ahojte, prosím o radu ohledně chlazení.
Před dvěma roky jsem kompletně vyspravil Škoda - Garde. Od té doby jsem několikrát vyměnil termostat. Provedl jsem i výměnu topení i chladiče, ale škodovka stále vaří. Tato závada se projevuje i při vyndaném termostatu. Auto se zahřeje během chvilky, teplota stoupne na 120 a více, pak najednou klesne na 50, jako by tam termostat byl (ale není). Už si nevím rady. Vše je plně průchozí, ale chladič je jen vlažný.
Prosím o radu.
Díky
DanielKu

Tesneni pod hlavou, hlava. Pravdepodobne by ti kapalina smrdela spalinama pokud je to hlava.

Motory 120LS a 130L jsou na to haklivy. Jestli uz jsi varil nekolikrat, tak je velka pravdepodobnost praskly hlavy nebo propalenyho tesneni. Ja uz hlavu prasklou mel a ani to nebylo videt, chovalo se to podobne.

Jinak by to mohlo delat i vodni cerpadlo (prisavani vzduchu, poskozeny lopatky nebo buh vi co) nebo i nasavani vzduchu v jinym miste chladiciho okruhu.

Kdyz teplota stoupa a pak rychle klesne, tak je system extremne zavzdusnenej.

Cvokárium: Youtube Instagram

31.8.07, 15:13
Profil ICQ YIM
Mistr mechanik

Příspěvek 
pořád jsi ale neudělal test chladící soustavy na tlak, ucpi přívod k termostatu a do expansky tlakuj vzduch po delší dobu třeba zjistíš vadné těsnění pod přetlakovou zátkou, nebo kapání a různě jmenuje se to přetlakové oběžné chlazení v věnuješ se jen oběhu miloš

31.8.07, 21:09

Příspěvek 
A tu vodní pupmpu máš tu s vyššími lopatkami? Možná by to chtělo vyčistit prostor v bloku kolem vložek od nánosů.

31.8.07, 21:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
a nemuze byt nekde skripla/ucpana hadice/trubka??jak se zda posledni komponent, ktery nebyl meneny...

31.8.07, 21:46

Příspěvek 
A Voda se ti strácí??? No asi nemáš tuchu, protože to vyvaří.... No a kontroloval si přesahy vložek?????

31.8.07, 21:48
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]