| Autor |
Zpráva |
|
pepakvatropolis
|
 Vytí něčeho u motoru
Zdravím vespolek ,
mám nový problémek na fávu ("93,88tkm) ... ráno jsem přišel , nastartoval, a slyším netypický zvuk - jakoby vytí od motoru(myšleno z pod kapoty), není to šustění jako třeba rozvody nebo ložiska alternátoru, který po několika (cca 10 sekundách ) zmizel ... (K tomu ještě dodávám, že už jsem něco podobného slyšel u felicie , které se odporoučel diodový můstek alternátoru)
Takže jsem u fáva vyměnil alternátor za jiný(údajně zrepasovaný) a objevilo se to tedy zase - vylučme tedy možnost zase špatné diody . Co jiného by to mohlo být ????????????
Hučí to jen tehdy( a zatím jenom 2x) , když běží motor, takže to zřejmě bude něco kolem klíňáku - může to být začínající ložisko vodní pumpy ??? díky všem za pomoc
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
| 7.10.07, 10:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Je to huceni nebo piskani - taky to muze byt prokluzujici remen vodni pumpy. Nebo jak rikas to lozisko vodni pumpy. Vem si dlouhy nastavc na golu, jednou stranou ho priloz na vodni pumpu a k druhe strane dej ucho. Pokud jsou vadne loziska tak bys to mel timhle rozeznat. ( Da se treba misto nastavce goly pouzit i kousek drivka)
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 7.10.07, 11:39 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
určitě řemen miloš
|
| 7.10.07, 11:41 |
|
 |
|
pepakvatropolis
|
DRYVER píše: Je to huceni nebo piskani - taky to muze byt prokluzujici remen vodni pumpy. Nebo jak rikas to lozisko vodni pumpy. Vem si dlouhy nastavc na golu, jednou stranou ho priloz na vodni pumpu a k druhe strane dej ucho. Pokud jsou vadne loziska tak bys to mel timhle rozeznat. ( Da se treba misto nastavce goly pouzit i kousek drivka)
je to vytí , které nestoupá se zvyšujícími se otáčkami - prozatím to bylo 2x a vždy tak na dobu cca 10 sec.
ad slovacek.milos: klíňák .... co s ním - mám tam nový cca 10000km zn. rubena ....
_________________ Škoda Favorit "93 GLX 43kW LPG Tartarini - najeto 120000km ...4/2011
|
| 7.10.07, 12:11 |
|
 |
|
pepakvatropolis
|
DRYVER píše: Je to huceni nebo piskani - taky to muze byt prokluzujici remen vodni pumpy. Nebo jak rikas to lozisko vodni pumpy. Vem si dlouhy nastavc na golu, jednou stranou ho priloz na vodni pumpu a k druhe strane dej ucho. Pokud jsou vadne loziska tak bys to mel timhle rozeznat. ( Da se treba misto nastavce goly pouzit i kousek drivka) promiň ale jak mám poznat špatné ložisko ??? jsou to zvuky jak ložisko v altíku (nebo totožno s rozvody) ???
Nejsem automechanik, tak fakt nevím ...
|
| 7.10.07, 12:13 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pepakvatropolis píše: DRYVER píše: Je to huceni nebo piskani - taky to muze byt prokluzujici remen vodni pumpy. Nebo jak rikas to lozisko vodni pumpy. Vem si dlouhy nastavc na golu, jednou stranou ho priloz na vodni pumpu a k druhe strane dej ucho. Pokud jsou vadne loziska tak bys to mel timhle rozeznat. ( Da se treba misto nastavce goly pouzit i kousek drivka) promiň ale jak mám poznat špatné ložisko ??? jsou to zvuky jak ložisko v altíku (nebo totožno s rozvody) ??? Nejsem automechanik, tak fakt nevím ...
napni řemen, ložisko hučí nebo když je roztržená klec tak nepravidelně vrz vrz miloš
|
| 7.10.07, 12:37 |
|
 |
|
DRYVER
|
Kdyz jsi memnil ten altik napls ten remen poradne?? Nevsiml sis jestli nejsou ty drazky pro remen mastne?? (at uz na klice, vodni pumpe nebo na tom altiku)?? A co samotny remen - neni taky mastny? Nekdy pomuze ho za chodu motoru namazat mydlem - prilozis na ty zkosene hrany mydlo aby se namydlil a je klid.
O II kombi Look RS
|
| 7.10.07, 12:52 |
|
 |
|
pepakvatropolis
|
DRYVER píše: Kdyz jsi memnil ten altik napls ten remen poradne?? Nevsiml sis jestli nejsou ty drazky pro remen mastne?? (at uz na klice, vodni pumpe nebo na tom altiku)?? A co samotny remen - neni taky mastny? Nekdy pomuze ho za chodu motoru namazat mydlem - prilozis na ty zkosene hrany mydlo aby se namydlil a je klid.
napl jsem ho tak , aby tam byla vůle cca 1 cm - aby ložiska nedostávaly přímý ráz - tak mně to doporučil kamoš ... jinak všechno bylo bez oleje, suché ... tak jako vždycky předtím ...
|
| 7.10.07, 14:11 |
|
 |
|
DRYVER
|
Ja to napnuti nekdy zkousim tak ze pootacim alternatorem a kdyz prokluzujeu tak je to malo a kdyz se chce otacet cely motor tak je to spravne. Zkus teda to namydlit tim mydlem jestli to nepomuze. Nebo si otevi kapotu a at ti nekdo nastartuje no a poslouchej jestli se to ozyva od toho remene nebo od nekud jinud.
O II kombi Look RS
|
| 7.10.07, 15:07 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
DRYVER píše: Ja to napnuti nekdy zkousim tak ze pootacim alternatorem a kdyz prokluzujeu tak je to malo a kdyz se chce otacet cely motor tak je to spravne. Zkus teda to namydlit tim mydlem jestli to nepomuze. Nebo si otevi kapotu a at ti nekdo nastartuje no a poslouchej jestli se to ozyva od toho remene nebo od nekud jinud.
přesně tak točíš s altíkem a jak se ti protáčí hotovo málo naplý nebo KO, žádné jiné spolehlivé pravidlo není, řeknu ti na fábce jsem měl aku 5 let OK dal jsem ho 1.9 feldy co šla z baráku a koupil nový akumu, nabití je 100% a ráno slyším řemen tak deset vteřin po startu že má co dělat najeto 72000 km bez klimy miloš
|
| 7.10.07, 18:01 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
 Re: Vytí něčeho u motoru
pepakvatropolis píše: ...jakoby vytí od motoru...
Otevři kapotu a vytáhni toho psa. 
|
| 7.10.07, 22:22 |
|
 |
|
DRYVER
|
 Re: Vytí něčeho u motoru
fatal píše: pepakvatropolis píše: ...jakoby vytí od motoru... Otevři kapotu a vytáhni toho psa. 
Ma vlcaka namotaneho v alternatoru co 
O II kombi Look RS
|
| 8.10.07, 22:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|